Kasaba gibiyiz, altyapıya destek bekliyoruz

Depremzede Kooperatifi konutları tamamlandığında bir kasaba kadar nüfusa sahip olacağını belirten Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen kongrede yaptığı konuşmada yerel yöneticilere seslendi S.S. Merkez Afyonkarahisar Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi’nin 2010 Yılı Mali genel kurul toplantısı yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülüp ilgili raporlar ibra edildi. Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen, mali kongrede hak sahiplerinin sorularını cevaplandırdı. S.S.Merkez Afyonkarahisari [&hellip]

Kasaba gibiyiz, altyapıya destek bekliyoruz

Depremzede Kooperatifi konutları tamamlandığında bir kasaba kadar nüfusa sahip olacağını belirten Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen kongrede yaptığı konuşmada yerel yöneticilere seslendi

S.S. Merkez Afyonkarahisar Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi’nin 2010 Yılı Mali genel kurul toplantısı yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülüp ilgili raporlar ibra edildi. Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen, mali kongrede hak sahiplerinin sorularını cevaplandırdı.
S.S.Merkez Afyonkarahisari Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi’nin 2010 yılı mali genel kurul toplantısı kongre divanının oluşturulmasıyla başladı. Divan Hikmet Bülbül’ün başkanlığında oluştu. Depremzede kooperatifinde hak sahibi olan bazı vatandaşların dilek ve temennilerini dile getirdikleri toplantıda yine hak sahipleri merak ettikleri soruları Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Değirmen’e yönelttiler. Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen, kendilerinin yönetim olarak 10 milyon TL’lik mali yükün 603’e bölündüğünde 16 bin 200 TL yaptığını kaydetti. PVC pencere konusunda soru soran bir hak sahibinin sorusunu da cevaplandıran Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Değirmen, konu ile ilgili olarak savcılığa hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti. Kendisinin de iddiaya yönelik bir dava açıp kazandığını ifade eden Değirmen; “Bana ‘Sefa bey biz senden özür diliyoruz. Lütfen davayı düş. Biz yanlış yapmışız. Sen bu işi yaparsın devam et.’ dediler. 138 Konutta ki projele-rimizle beraber bizim projemizde ki imalatlar şu anki duruma göre yani plastik doğrama. 138 Konutta ki inşaatları, yönetim kurulu kendi inisiyatifi ile değiştirip hiçbir yerden onay almadan proje dışı değişiklik yapmış, ikinci sınıf çam keresteden yapılsın diye karar alıp onları ahşap doğrama yapmış. Yaklaşık 12 blok ahşap doğraması yapılıp iki blogun camları diğerlerinin sadece doğramaları takılmıştı. Doğramalarla ilgili alınan bir karar yok. Değişiklik yapamadık mümkün değil. Proje değişikliği yapamadık. Kusurlu işler yapılmış. Bunların hesabını hak sahipleri adına biz sorduk. Benim PVC dükkanım var. Ama bunu böyle düşünüyorsanız asla ve katta yanılıyorsunuz. Allah’a binlerce şükür benim hiçbir yasal olmayan işim yok. Ben 5 sene Belediye Başkanlığı yaptım sonrada yargılandım. Allah’a şükür bütün davaları kazandım. Çobanlarlı hemşehrilerim burada söylüyorum. Benim hakkımda dava açan Çobanlar Belediye muhasibi Ahmet Kırkalı bana iftiradan dolayı yargılanıp ceza aldı. Benim üyelerimin hepisinin her konuda dava açma yetki ve hakkı vardır. Eleştiri de yapabilirsiniz.” dedi.
Hak sahiplerinden yetki istenildi
Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen, hak sahibi iken ölen afetzedelerin durumu hakkında bilgi verdi. Değirmen, yasaya göre vefat eden hak sahiplerinin ölümünden önce oturduğu kişiler ya da mirasçılarına geçtiğini söyledi. Mirasçılar birden fazla ise bunların birlikte hak sahibi sayılacaklarını, mirasçıların diledikleri halde feragat edebileceklerini belirten Sefa Değirmen; “Vefat eden ortakların kanuni mirasçıları borçlanma ve hak sahipliği yaptırmayanlarnı konutları hakkında kooperatifin ara sözleşmesinin 10. maddesinin 5. fıkrası ile 16. maddesinin uygulanması konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesini isti-yoruz. Hak sahibi bulunmaması durumunda imal edilen konutların değerlendirilmesi konusunda üyele-rimizden yetki istiyoruz.” diye konuştu. Oy birliği ile yönetim kurulunun istediği yetki hak sahipleri tarafından verildi. İnşaatları tamamlanan 138. konuta yönelik 10. gündem maddesi de görüşüldü. Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen, inşaatı tamamlanıp, kuraları çekilen, oturma ruhsatları alınan 138 konutun koope-ratif bünyesinden ayrılarak tapularının verilip, kat mülkiyeti tapularının alınması içinde yetki istedi. İstenilen yetki hak sahipleri tarafından oy birliği ile verildi.
Gerekenlerin yapılması bekleniyor
Gerekli yetkilerin alınıp 2010 mali genel kurul toplantısının tamamlanmasından sonra değerlendirme yapan Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Değirmen, genel kurul gündeminin toplam 14 maddesinin sorunsuz şekilde tamamlandığını söyledi. 1103 Sayılı Kooperatifler Kanuna göre görevlerinin idari yönden üyelerin hak ve hukuklarını kollayıp gözetmek durumunda olduklarını bildiren De��irmen; “Bizim depremzede üyelerimize bir sözümüz vardı. Dokuz yıldır sürünceme de kalan afetzedelerin turizm alanı bölgesinde olan 600 adet afet konutlarının ikmal inşaatlarının bir an önce tamamlanıp hak sahiplerine dağıtılmasıydı. Bunun için genel kurulda karar alınması gerekiyordu. 2010 Yılı içerisinde ki faaliyetlerimizin tasdiklenmesi, gelir giderlerimizin doğrulanması, icraatlarımızın yönetim ve denetim kurulları olarak ibra edilmesiydi. Şükürler olsun oy birliğiyle herkes bunu ibra etti. Ben bütün ortaklarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim esas sorunumuz bundan sonra başlıyor. Bizim sorunumuz afetzede konutlarının alt yapılarının yapılmasıdır. Ben konutları 2011 yılında bitirdiğim anda yerleşik düzene bu insanlar nasıl geçecekler? Buranın alt yapısı, kanalizasyonu, buranın elektrik, su, yağmur suyu, drenaj kanalları, inşaat kotları, bina kotları, merdiven kotları, kapı girişleri gibi yerlerde çok büyük sıkıntılar var. Yani bizim isteğimiz yetkililerden ve Afyon Valimiz zaten konuyu biliyor çok takip ediyor. Özellikle yeni kurulacak olan hükümetimizden üst yapıyla alt yapının bir an evvel tamamlanmasıdır. İnşaatların birbiriyle enterkonnekter olması için alt yapı ihalesinin yapılması lazım. Peyzajının, çevre düzenlemesinin, okulun, caminin yapılması lazım. Burada 603 aile yaşayacak. 603 Aileyi 4’le çarparsak Sayın Başbakanımız 5 diyor bunu. Beşle çarparsak 3 bin kişi yaşayacak. Burası bir kasaba. Yani 2 bin nüfusu dolduran yerler kasaba oluyor. Yeni bir kasaba ve yerleşim alanı olarak turizm termal bölgesinde kent yaratıyoruz. Bu kentin de hükümetimize yakışır bir şekilde dört dörtlük olması için kuraları üyeleri çektirmek istiyoruz. Yetkililer bizlere her zaman yardımcı oldu. Başta Afyonkarahisar Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, İl Afet Müdürümüz Mehmet Buldan, Bayındırlık ve İskan Müdürümüze, Başbakanımıza çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme