• Haberler
  • Gündem
  • Kartal istimbotu katkınızı bekliyor – Kocatepe Gazetesi

Kartal istimbotu katkınızı bekliyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisarlı emekli Albay hemşehrimiz İsmail Özdilek, tüm Afyonkarahisarlılar'ı onarımı devam eden Kartal İstimbotu'na katkı sağlamaya davet etti.Toplumsal sorumluluk projeleri ile adından söz ettiren ve şehrimizin sevilen isimlerinden olan emekli albay İsmail Özdilek, 'Tarihsel önemi bulunan Kartal İstimbotu'na katkı sağlayan hemşehrilerimizin isimleri yaşatılacak' dedi.Kartal İstimbotu'nun (romorkör) tarihsel önemini anlatan emekli albay İsmail Özdilek şunları söyledi:'13 Kasım [&hellip]

Afyonkarahisarlı emekli Albay hemşehrimiz İsmail Özdilek, tüm Afyonkarahisarlılar’ı onarımı devam eden Kartal İstimbotu’na katkı sağlamaya davet etti.
Toplumsal sorumluluk projeleri ile adından söz ettiren ve şehrimizin sevilen isimlerinden olan emekli albay İsmail Özdilek, “Tarihsel önemi bulunan Kartal İstimbotu’na katkı sağlayan hemşehrilerimizin isimleri yaşatılacak” dedi.
Kartal İstimbotu’nun (romorkör) tarihsel önemini anlatan emekli albay İsmail Özdilek şunları söyledi:
“13 Kasım 1918 günü trenle Adana’dan dönen Mustafa Kemal Atatürk’ü Haydarpaşa rıhtımından Galata’ya geçirmiş olmasıdır. Yarım saatlik bu geçiş esnasında Mustafa Kemal işgal donanmasını işaret ederek, ağlamakta olan yaveri Cevad Abbas’a “Geldikleri gibi Giderler” sözünü sarf etmiştir.
Kartal Römorkörü Kurtuluş Savaşımız elimizde kalan tek tarihi deniz mirastır ve Tuzla Tersanesinde bakım ve onarımı yapılmaktadır.”
Bu çalışmalarda heyet olarak, Yönetmen İsmail Özdilek olarak kendisinin, Yönetmen Serkan Koç, E. Amiral Cem Gürdeniz ve konunun uzmanları bulunduğunu dile getiren İsmail Özdilek, “Römorkör bitince Beşiktaş Deniz Müzesi önünde sergilenecek ve üzerine 100 TL. İle kampanyaya katılanların isim ve soyadı plakaları bulunacaktır. Siz de aşağıdaki hesap numarasına 100TL. İle kampanyaya katılınız. Hatta eşiniz, çocuklarınız ve torunlarınızın adına katılınız” dedi.
Kartal restorasyonuna sponsorluk üzerinden yardım etmek isteyenlerin 49/51 sitesini (http://www.4951film.com) ziyaret ederek gerekli bilgileri alabileceklerini vurgulayan İsmail Özdilek ilgili telefon numarasını ve banka hesap numarasını da verdi: TLF: 0212 2494951 – HESAP NUMARASI: İstanbul Ziraat Bankası, Galatasaray Şubesi,( TR 4100 0100 0701 7120 2422 5002 ) >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme