'Karşınıza Milli Takım gibi çıkacağız'

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, gazeteniz Kocatepe'yi ziyaret ederek Kocatepe mensuplarının sorularını cevaplandırdı.Kocatepe: Belediye Başkanlığı niyetiniz ne zamandan beri var?Mahmut Koçak: Belediye Başkanlığı niyeti milletin talebi olmaya başlayınca gelişti. Arka arkaya iki hızlı seçim ve sonrasında geçirdiğimiz bir diğer seçim sürecinde ben siyasete mesafeli durdum. Ankara'ya gelen giden hastası, öğrencinin yurt [&hellip]

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret ederek Kocatepe mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
Kocatepe: Belediye Başkanlığı niyetiniz ne zamandan beri var?
Mahmut Koçak: Belediye Başkanlığı niyeti milletin talebi olmaya başlayınca gelişti. Arka arkaya iki hızlı seçim ve sonrasında geçirdiğimiz bir diğer seçim sürecinde ben siyasete mesafeli durdum. Ankara’ya gelen giden hastası, öğrencinin yurt ihtiyacı v.s hiç eksik olmuyor. Sürekli bize iyi bir Belediye Başkanı lazım denildi. Talepler ‘Geleceksen siyasete Belediye Başkanı olarak gel’ diye gittikçe sayısı, frekansı artan bir çoğunluğa ulaşmaya başladı. Son seçimlerden sonra vatandaş bunu doruğa çıkardı. Sistem değişikliği Cumhurbaşkanlı Hükümet Sistemine geçince millete dokunabilmek, hizmetler yapabilmek adına yerel yönetimlerin önemi daha da arttı. Millete hizmet sevdasıyla yola çıkıp bu uğurda onlarca yılını bu millete vakfetmiş bir insan olarak insanımızdan ve Afyonkarahisar’a hizmetten kopamayız. Millete hizmet için hangi hizmet makamına talip olalım diye düşündüğümüzde Belediye Başkanlığı makamının en doğrusu olduğuna biz de kanaat getirdik. Milletin tavsiyesi bizim de sistem değişikliğiyle ilgili gördüğümüz lüzum üzerine Afyonkarahisarımıza hizmet etmeye geldik. Allah mahcup etmesin inşallah.
“VATANDAŞIN GÜNDEMİ EKONOMİ”
Kocatepe: Seçim propaganda döneminde her kesimden insan ile birliktesiniz. Seçmenin nabzını şu an için nasıl değerlendiriyorsunuz?
Mahmut Koçak: Bizimle ilgili süreç iyi gidiyor. İnsanlarımız bizi sadece seçim zamanında görmedi. İnsanlarımız bizi her zaman; İçlerinde, yanlarında, acılı günlerinde, sıkıntılarında gördü. Dolayısıyla biz milletten kopmadık, millet de bizden kopmadı. Biz adeta milletimizle kucaklaşıp yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dolayısıyla milletin bize tercih edeceğini, bizi böyle bir önemli dönemeçte yalnız bırakmayacağını düşünüyorum. Bu bir hayal değil. Bunu insanlarımızın gözlerinden okuyorum. Kucaklaştığımızda yüreklerinden hissediyorum. Bu millet bizi bu zor dönemeçte Allah’ın izniyle yalnız bırakmaz.
Kocatepe: Vatandaşın ve yerel seçimin gündemi nedir?
Mahmut Koçak: Vatandaşın durumu sıkıntılı, esnaf sıkıntıdadır. Ekonomik kriz gittikçe derinleşiyor. Esnafımız dükkânlarında gün boyu siftah yapamadığını söylüyor. Emekliler sıkıntılı, Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Vatandaşın seçime giderken sıkıntıları var. Ekonomi yerel seçimlerde Türkiye’nin birinci gündemidir. Daha önce terör ön plandaydı. Şimdi milletin gündeminde ekonomi, işsizlik, karnını doyuramama var. İnsanlarda bir memnuniyetsizlik var.  Artık yüzlerden okunan bir sıkıntı var.
“BÜYÜK BÜTÇELİ İŞLERDE
HALKIN ÖNÜNE SANDIĞI KOYACAĞIZ”
Kocatepe: Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın medyaya yansıyan bir demecinde;  “Özellikle bu motor sporlarıyla ilgili Belediyelerin başlattığı çalışmaların sürdürülüp yeni devir alınan arazi üzerinde yeni Motokros pistinin yapılmasıyla ilgili benden sonraki Belediye Başkanına vasiyetimdir” tarzında bir açıklaması oldu. Siz Belediye Başkanı seçilirseniz bu hususta ki tutumunuz ne olur?
Mahmut Koçak: Bular çok ciddi bütçeli işler. Afyonkarahisarımızın son zamanlarda gündeminde çok tartışılan bir meseledir. Ben bu ve bunun gibi konularda ilk defa bir uygulamayı da başlatarak halkın önüne bu konularda sandığı koyacağım. Milletimizin talepleri bu konuda nedir ya da ne değildir? Motokros önümüzde ki 3 veya 5 yılda memleketimize ne getirisi var, bunların hepsini kamuoyu önünde tartıştıktan sonra halka sunup halkın takdiri ne ise ona göre bir uygulama içerisine gitmeyi düşünürüm. Nihayetinde para milletin parasıdır. Emanet milletin emaneti. Biz kendi başımıza bu konuda karar veremeyiz. Belediye Başkanımızın tavsiyeleri 10 yıllık tecrübesiyle bizim için önemlidir. Bu tavsiyeleri mutlaka en yüksek sesle halk oylamasında önce yüksek sesle en detaylı şekilde milletimizle paylaşmak isterim ki doğru kararlar verilebilsin diye. Lehte ve aleyhte olanlar konuşulsun diye. Herhalde Afyonkarahisar’da bu da ilk olacak. Milleti de bunu alıştırmak lazım. Biz milletin Belediyeciliğini yapıp, halkın Belediyesi olacağız. Temel meseleleri halka soracağız.

“ANKETLERDE İYİ ÇIKIYORUZ,
ASIL MÜCADELE 1 NİSAN SONRASI”
Kocatepe: Uzun yıllar siyasette yer alan bir isim olarak mutlaka anketler yaptırıyorsunuzdur. Mahmut Koçak ve İYİ Parti’nin durumu sizin yaptırdığınız anketlerde nasıl?
Mahmut Koçak: 31 Mart gecesi Allah nasip ederse bu millet niyetlenmiş. İYİ Parti kadrolarına ve Mahmut Koçak’a Belediye’yi emanet edecek gibi görünüyor. Tabi ki son güne son dakikaya kadar sandığın mücadelesini vereceğiz. Ulaşmadığımız hiçbir hemşehrimizi bırakmayacağız. Görünen hava o ki milletin bizim Ankara’daki hizmetlerimizden memnuniyeti var. O hizmetlerimi Ankara’dan Afyonkarahisar’a taşımamız, devlette edindiğimiz ciddi bürokrasi tecrübemizi, özel sektörde edindiğimiz ve yönetimdeki birikimimizi, yurt içinde ve yurt dışında yatırımcı ve girişimcilerle olan diyaloglarımızı Afyonkarahisar’a taşımamızı ve şehrin vizyonunu değiştirmemizi istiyor. Beklentiler büyük sorumluluk büyük. Esas mücadele 1 Nisan 2019 tarihinden sonra başlayacak. Millet bu emaneti bize verecek gibi görünüyor.

“MECLİSİMİZ AFYONKARAHİSAR
 İTTİFAKI OLACAK”
Kocatepe: Belediye Başkan adayları belli olduktan sonra meclis üye adaylarına yönelik bir merak başladı. Sizin İYİ Parti Belediye Meclisi hem de İl Genel Meclisi kadrosu nasıl olacak?
Mahmut Koçak: Bir defa Belediye’nin biz Afyonkarahisar ittifakı olacağını söyledik. İnsanlarımız baktığı zaman kendisini görebileceği bir tablo ile ortaya çıkacağız. Bir karma kadro gibi olacak. Niye karma kadro diyoruz? Biz istiyoruz ki katılımcı demokrasi kazansın. Milletin katılımını sağlayalım. İnsanlar bize baktığında daha fazla destek verip daha fazla güç versin düşüncesi içerisindeyiz. En sağından en soluna kadar halkın takdir ettiği sevdiği saydığı insanları listemizde değerlendireceğiz. İl Genel Meclisi Üyelikleriyle ilgili İl ve Merkez İlçe Başkanlarımız, teşkilatımız çalışmayı yılbaşı itibariyle başlatacaklar. Müracaatlar devam ediyor. Millete güzel bir liste çıkarmışlar dedirtecek, güven verecek tertemiz bir kadro ile çıkacağız inşallah.
Kocatepe: ittifakın meclislerde olacağı cevabını mı almış olduk?
Mahmut Koçak: Tabii ittifak sadece CHP ile olan bir ittifak değil, Afyonkarahisar’ın tamamıyla gönülden gönüle kalpten kalbe omuz omuza bir ittifaka girmiş durumdayız. Hepsini bir gerçek ittifakla çıkacağız. Milli takım gibi çıkacağız. Afyonspor gibi çıkacağız Allah’ın izniyle. Herkes rahat olsun huzur bulsun.
Kocatepe: Mesela ittifak kapsamında Belediye Başkan Yardımcısı CHP’den mi olacak? Görev dağılımı nasıl olacak?
Mahmut Koçak: Böyle bir şey yok. Sağ olsun CHP’nin böyle bir talebi yok. Afyonkarahisar’da değişim noktasında şehre farklı bir gözle bakmak ve güzel hizmetler getirmek noktasında ciddi destek ortaya koydular. Diğer siyasi partideki arkadaşlarımızla da biz görüştük. Onların kanaat önderleri hepsiyle, ileri gelenleriyle görüştük. Önümüzdeki süreçte de onlarla ilgili açıklamalarımız, değerlendirmelerimiz, sizin gündeminizi meşgul edebilir.
“MAÇ ÖNCESİ ANTREMANIMIZI
 HALKLA BİRLİKTE YAPTIK”
Kocatepe: Seçim irtibat büronuzu neden çok önce açtınız?
Mahmut Koçak: Bu bir seçim stratejisidir. Biz siyasete yaklaşık 11 yıl mesafe koymuş fakat millete hizmete hiçbir zaman mesafe koymamış bu milletin evladı olarak milletle bir istişare süreci yaşamamız gerekiyordu. Dikkat edildiğinde biz sadece bu millete hizmet etmek istediğimizi ve her şartta Belediye Başkan adayı olduğumuzu net olarak açıkladık. Ankara’dan haber mi gelecek, beni mi aday yapacaklar, Ahmet’i mi, Hasan’ı mı, Hüseyin’i mi aday yapacaklar noktasında bir duruş sergilemedik. Biz sadece elimizi kaldırıp önümüzdeki süreçte Dr. Mahmut Koçak olarak Afyonkarahisar’a hizmet etmek istiyorum. Milletim benim önümü açın diye sadece millete böyle bir seslendik. Ondan sonra bir hareketlenme, değerlendirme başladı. Millet düşünmeye başladı. Düşünmek milletin hakkıdır. Önümüzdeki beş yılın tüm herşeyini emanet edeceği bir insanı düşünmesi tartması olurdu olmazdı değerlendirmesi milletin en temel hakkıdır. Dolayısıyla millete zaman tanımak lazımdır. Biz milletimize o zamanı erken seçim ofisi açarak tanımış olduk. O arada milletimizle kucaklaşıp Afyonkarahisarımızın birçok sorununu tartışıp bir noktaya gelmiş olduk. Bizim içinde verimli bir süreç oldu. Bir hazırlık süreci oldu, maça çıkmadan önce antrenman süreci oldu.
“TÜM PROJELERİMİZ İSTİHDAM VE
ESNAF KAZANCI ODAKLI OLACAK”
Kocatepe: Seçim AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek’le sizin aranızda mı yoksa MHP Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya ile mi sizin aranızda geçer? Ön görünüz nedir?
Mahmut Koçak: Ben bu tarz şeylere girmem. O milletin takdiridir. O öyle mi olur bu böyle mi olur? Tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan çıkar tartışmasına girmem. Millet takdiri doğrultusunda kiminle bizi yarıştırıyorsa yarıştıracaktır. Belki de hiç yarışmayacağız bilemiyorum. Ben sadece çalışıyorum. İnsanlarıma ulaşıyor, konuşuyorum. İcazet istiyorum, yetki istiyorum. Sorumluluk almak istediğimi ifade ediyorum. Ben Türkiye genel siyasetiyle ilgili bile konuşmaktan kendimi alakoyuyorum. Dert büyük Afyonkarahisar’ın derdi. Biz Afyonkarahisar’ı Eskişehir kadar güzel bir şehre dönüştürmediğimiz sürece evimizin önünü temizlemedikten sonra komşunun evinin önüne konuşmak gibi bir hakkımız olabilir mi? Onun için biz geldik şurada Karahisar’ın gölgesinde şehrimizin sorunlarını çözeceğiz. Tüm projelerimizi istihdam odaklı düşüneceğiz. Çünkü işsizlik hat safhada, tüm projelerimizi şehir esnafını canlandırmak üzere düşünüp planlayacağız. Şehrimizi güzelleştirip bir cazibe merkezi olarak şehir içine insanları çekeceğiz. Çevre yolundan gideni de termalde kalanı da şehrin içine çekebilecek bir cazibeye ulaştırmak adına projelerimizi geliştirip ona gayret gösterip çalışacağız. Diğer konular benim gündemim de değil.
“ATAKÖY KAVŞAĞINDAN KOCATEPE ZİRVESİNE KADAR KOCATEPE İHYA OLACAK”
Kocatepe: En flaş projeniz, açıkladığınız veya açıklamadığınız ama en güvendiğiniz projeniz nedir?
Mahmut Koçak: Yaklaşık 4 tane çok ciddi proje söyledim. Onların her biri Afyonkarahisar’ı sadece bölge de, çevre vilayetlerde değil Türkiye’de yıldız yapacak projelerdir. Sizin de isminiz olan bir Kocatepe Projesini söyledim. Kocatepe bizim armamızdır. Karahisar ismini kullanmadığımız da kullanabileceğimiz tek isim Kocatepe’dir. Bu toprakların adı eğer Afyonkarahisar olmayacaksa Kocatepe olur. Çanakkale gibi Kocatepe’yi ihya edip, yüz binlerce insanın aynı Çanakkale’yi ziyaret eder gibi Kocatepe’yi ziyaret edip gördükten sonra hem esnafımız açısından hem de şehrin gelişimi açısından çok güzel şeyler yapacağız. Ataköy’den başlayıp ta Kocatepe’ye giden o yolun girişinden itibaren başlayan yolu bir kutlu yol, bir prestij yol olarak dizayn edeceğiz. En uygun yerine de Fetih 1453 gibi bir Kocatepe Panoraması yapacağız. Bir tane Varan Tesislerinin oraya yaptılar. Ama onun biraz daha gelişmişi ve daha güzelini yapacağız. Yerine yapmak lazımdır. İnsanlar çıkarken orada o tarihi havayı hissetmesi lazım. İlk, orta, lise öğrenci çocuklarımızın hepsi oraya Cumhuriyet tarihini öğrenmeye geldiklerinde. Belki yerinde görecekler. Termal için gelenler Kocatepe’ye çıktıklarında oradaki sosyal tesisleri, donatıları, şehitlikleri ile daha güzel bir durumda ziyarette bulunacaklar. Bunu bir yarışma projesi kapsamında yapacağız. Bunun çok az kısmını Afyonkarahisar Belediyesinin bütçesiyle yapacağız. Bütün Türkiye’yi buna vakfedeceğiz. Tüm Türkiye buna bir paydaş olacak. Çünkü Türkiye’nin altıda Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bu topraklarda ise herkesin buna katkısı olması lazım. Ben İzmir meydanında da bağıracağım, İstanbul meydanında da bağıracağım, Ankara meydanında da bağırırken; Ey Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşları. Kocatepe orada mahsun dururken siz burada nasıl gezersiniz diye bağıracağım. Televizyon televizyon gezeceğim. Büyük bir kampanya ile orayı biz Allah’ın izniyle Türkiye’nin en güzel projelerinden birisi olarak ihya edeceğiz. Bunu yaparken Afyonkarahisarımızın tanıtımını da yapmış olacağız. Bu çok önemlidir. Afyonkarahisar’ı Türkiye’nin değil Avrupa’nın en büyük termal sera merkezi yapacağız. Bunların hepsi istihdam odaklıdır. Kocatepe ihya projesi de öyledir. Panorama 1453’te çalışacak 15 çocuğumuzdan tutun, yolun başından itibaren şehitliklerde görev yapacak güvenlik görevlilerine, bilet kesenlere kadar o tarihi dokuya girdiklerinde biz orada dinlenme merkezlerinde çay-kahve içimi ile ilgili çok güzel donatılarla süsleyeceğimiz merkezlerde yüzlerce insana ekmek vereceğimiz şekilde planlayacağız. Frig Vadisinde başlatılanın balon turizminin daha güçlüsünü biz Kocatepe’de yapacağız. Turizmi çeşitlendireceğiz. Afyonkarahisar’ın rüzgârı buna çok müsait. İnsanımız Zafer Balon Turizmi adı ile çıkarak zaferin olduğu yeri tepeden görecek. Yunan’ın saldırdığı taraftan, saldırının nasıl püskürtülüp Uşak’a oradan İzmir’e doğru düşmanın gönderildiği gibi coğrafya anlatılacak. Şehrimize bir çeşitlilik getireceğiz. Balon turizmi bizim için çok önemli. Hatta Ankara yolundan bir yerden de Fuar Alanı içerisinden de olabilir. Seydiler tarafı da bir Kapadokya gibi insanlarımıza farklılıklar sunacağız. Böylece Afyonkarahisar bir cazibe merkezi olsun. Her projeye istihdam odaklı bakıyoruz. Rehabilitasyon merkezi engelli ya da çok özel çocuklarımız olan down sendromlu, otistik çocuklarımıza özel projelerimiz var. İl genelinde 25 bine yakın bu hastalıklara sahip çocuklarımız var. Bu çocukların ciddi eğitilip, rehabilite edilmeli. Bu çocuklar ömür boyu annesinin belinde bağlı yaşayamaz. Çocuklarımızı hayata kazandırmak zorundayız. Çok ciddi prestijli projelerimiz var. Son zamanlarda Kanal İstanbul gibi açıklayacağımız çılgın projelerimiz var. Çok iyi teknik ekiplerimiz var. Sadece Belediye Meclisine odaklanmayın, meclis bize toplumsal katkıyı sağlamak için lazımdır. Meclis toplumun genel güvenini pekiştirir. Ben Türkiye’nin en iyi kadrolarını buraya taşıyacağım. Para konusunda yurt dışından çok önemli yatırımcılar nasıl cezbedilir? Biz şehrin vizyonunu değiştireceğiz. Şehrin ciddi bir arazi yönetimi ve ciddi bir imar çalışması yapmamız lazım. İmar çalışması demek sağa sola inşaat yapmak anlamına gelmez. Şehrin 50 yılına hitap edecek ciddi bir imar çalışması yapacağız. Türkiye’nin en iyi akademisyenleriyle çalışacağız. 7 aydır birlikte çalışıyoruz. Afyonkarahisar’a getirdim güzel çalışmalar yaptılar. Başımızı gömmeyeceğiz Afyonkarahisar’a. Türkiye’nin neresinde iyi insan varsa, başarılı insan varsa konunun en iyileriyle çalışacağız. Ben onları biliyorum varsa değil var. Onlarla birlikte çalıştım. Nokta atışı tak tak hep birlikte Afyonkarahisar için çalışacağız.

“SPORU SPORSORLARLA YÜKSELTECEĞİZ”
Kocatepe: Belediye Başkanı seçilmeniz halinde Afyonspor Başkanı da olacak mısınız?
Mahmut Koçak: Belediye Başkanı Mahmut Koçak, bizim armadamız olan Afjet Afyonspor’u Allah’ın izniyle süper lige taşıyacak. Bizim ahdimiz beraber süper ligde yer alacağız. Çok güçlü sponsorlarla Afjet Afyonspor’u uçuracağız. Maliyetini de milletin sırtından düşürerek süper lige çıkaracağız. Takım zirveye başarıdan başarıya koşarken voleybol ve basketbolda da başarılı olmayı millet sırtından yükü alarak yapacağız. Takımımızı başarıya ulaştıran Belediye Başkanımıza, sanayicilerimize ve esnafa da bu vesile ile teşekkür ediyorum. Spor önemli bir şeydir. Halkın hislerine tercüman şehri bütünleştiren renkler mor-beyaz.

“İSMİMİZ AFYON DEĞİL, AFYONKARAHİSAR”
Kocatepe: Afyonkarahisar ismine kavuşmasında siz Milletvekili iken büyük katkı sağlamıştınız. Konu ulusal basına yansımıştı. Yeniden Afyon’ ismine dönelim diye bir anket çalışması var. İlgili olarak görüşünüz nedir? Afyon mu Afyonkarahisar mı?
Mahmut Koçak: Ben Afyonkarahisar diyorum. Zaten biz ismi değiştirmedik. Afyonkarahisar tarihin derinliklerinden gelir. Benim icadım ya da isim değiştirmem değildir. Atatürk’ün Nutuk’un da Afyonkarahisar olarak geçer. Daha pek çok yerde Afyonkarahisar olarak geçer. Selçuklu’da Karahisar-ı Devlet diye geçer. Sahipataoğulları’nda Karahisar-ı Sahip diye geçer. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulurken tüm zabıtların hepsinde Afyonkarahisar diye geçiyor. Nerede Afyon oluyor? 1951 yılında sehven iki hata ya da bilerek hata yapılıyor. Bir kanuni düzenleme yok. Afyon iline bağlı Sincanlı ilçesi kurulmasına karar veriliyor. Sincanlı adı da oradan gelir. Onu da ben milletvekili iken düzeltmiştim. Afyonkarahisar ismi böylesine önemli. Şehrimizin tarihi adını yüzyıllardır temsil eden bir isim. Bu ismi yine öncülük yapıp Afyonkarahisar’ı en iyi bilen milletvekili olarak ben sunmuş olabilirim. Ama o dönemin 6 milletvekilinin de beraber yaptığı, Afyonkarahisar Valimizin o zamanki iktidar partisinin il Başkanı dâhil ayakta alkışladığı, herkesin havai fişeklerle kutladığı durumu da hiç unutmayalım. Sanki bunlar olmamış Mahmut Koçak yapmış efendim bunların da hiçbir şeyden haberi yokmuş gibi bir hava estiriyorlar. Böyle bir hava estiriyorlar. Dün onu alkışlayalım, bugünde bunu alkışlayalım ile hayat bitmez ağabey. Delikanlı olmak lazım, dün nerede durduysan bugünde aynı yerde durmasını bileceksin. Dün Afyonkarahisar ismi havai fişeklerle kutlandı. Burada kutlayanlar kimler? Açın bakın gazetelerimize. O dönemin tüm siyasileri vardı. İki şeyi unutmamak lazım; Tarihte adımız Afyonkarahisar’dır. Afyon olmasa da Karahisar hatta. Eğer Afyon derseniz isim değişir. Ama kullanırken Afyon diyebilirsiniz. Şehrin gelişimine de engel değildir. Dünyanın neresinde Buenos aires’i Boanes yapalım denilir? Markalaşma için Las vegas’ı,  Vegas yapalım dediler mi? Vegas diye kullanılır ama resmi adı Lasvegas’tır. Rio de jeneryo Rio olarak da kullanılır. Böyle bir şey yok. Birazcık aklı selime davet ediyorum. Tarihi zenginliğimize sahip çıkalım.
“HERŞEY İKTİDAR
KAYNAKLARI İLE
 OLACAK OLSA ESKİŞEHİR KÖY OLMALIYDI”
Kocatepe: Çılgın projeleri merkezi hükümet desteği olmadan nasıl hayata geçireceksiniz? Mali kaynak ne olacak?
Mahmut Koçak: Afyonkarahisar Belediyesi’nin bütçesi kıymetli bir bütçedir. İktidar olursa bu işler olur mantığını yayıyorlarsa komşumuz Eskişehir’in şu anda köy olması lazımdı. Hiçbir zaman iktidar olmadı hep muhalefet gitti Eskişehir. Türkiye’nin en güzel şehri kuruldu orada. Burnumuzun dibinde iyi ki. Kimse cambaza bak oynamayacak. Önemli olan iyi bir bütçe yönetimi ve planlı ilerlemedir. Şehrin imkanlarını yatırımcılara açacağız. İnsanımız ve sermaye birikimi bellidir. Güçlü lobi güçlü Afyonkarahisar. Çok zenginimiz var. Ama rahmetli Asım Kocabıyık gibi bir devi Tazlar’a ağaç için kullandık. Kendi kaynaklarımızla dışarıdan cezbedeceğimiz kaynaklarla bu projeleri hayata geçireceğiz. Eskişehir mi iktidar Afyonkarahisar mı iktidar buyurun tercih milletin. İnsanlarımız bize güvensin. Biz o kaynakları fazlasıyla yaratırız. 24 saat değil 48 saat çalışacağız. Biz ekmekle oynayan bir anlayışa sahip değiliz. Başkan olduğumuzda kimse ekmeğinden olmayacak.
>> Kocatepe Haber Merkezi Özel Röportajı

Bakmadan Geçme