• Haberler
  • Genel
  • “Karşımızda bir ayı, tüfeğimizde tek fişek var”

“Karşımızda bir ayı, tüfeğimizde tek fişek var”

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya’nın medyaya tanıtıldığı toplantıda konuşan Milletvekili Kemalettin Yılmaz iddialı sözleri ile dikkat çekti. Başarmaktan başka bir seçenekleri olmadığını savunan Yılmaz “Türkiye olarak uçurumun kenarındayız. Lütfen bağışlayın, karşımızda bir ayı var. Elimizde bir tek tüfek, bir tek fişek var. Bu ayıyı ya vurduk öldürdük, ya da ayı bizi yiyecek” dedi [&hellip]

"Karşımızda bir ayı, tüfeğimizde tek fişek var"

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya’nın medyaya tanıtıldığı toplantıda konuşan Milletvekili Kemalettin Yılmaz iddialı sözleri ile dikkat çekti. Başarmaktan başka bir seçenekleri olmadığını savunan Yılmaz; “Türkiye olarak uçurumun kenarındayız. Lütfen bağışlayın, karşımızda bir ayı var. Elimizde bir tek tüfek, bir tek fişek var. Bu ayıyı ya vurduk öldürdük, ya da ayı bizi yiyecek” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. Beyaz Saray Center’de düzenlenen toplantıya yaklaşık olarak 1500 kişi katıldı.
“SEÇİMLERİ
ÇOK ÖNEMSİYORUZ”
MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya’nın tanıtımı toplantısının açılış konuşmasını Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı yaptı. 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Türk Milleti için bir başlangıç olacağını belirten Yağcı, herkese çok iş düştüğünü söyledi. “Oturmayacağız, beklemeyeceğiz, dinlenmeyeceğiz, çok çalışacağız ve hep beraber başaracağız.” diyen Alper Yağcı; “Parti olarak önümüzdeki mahalli idareler seçimlerini çok önemsediğimizi, ciddiye alıp, hayati gördüğümüzü her fırsatta dile getirdik. Bu itibarla çalışmalarımızı başından beri çok sıkı tuttuk. Çok önceden yola çıktık. Durmayacağımızı, yorulmayacağımızı, yılgınlığa düşmeyeceğimizi açık yüreklilikle ilan etmiştik. MHP hedefleri ile, ilkeleri ile, Belediyecilik vizyonu ile yetişmiş kadroları ile tertemiz idealleri ile milletimize hizmet etmeye hazırdır. Afyonkarahisar Merkez İlçe de 14 belde Belediye Başkanlığı, Afyonkarahisar Merkez Belediye Başkanlığı için tam hızla çalışmalarımız devam etmektedir. Zaferi kazanacağımıza inancımız tamdır.” dedi.
“GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ KURACAĞIZ”
30 Mart 2014 tarihinde MHP ile özlenen Belediyecilik anlayışının il merkezine yeniden geleceğini iddia eden Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, genç, dinamik yapısı, herkesi kucaklayan misyonu ile Afyonkarahisar için çalışacak olan Fatih Çetinkaya ile başarıya ulaşacakları inancında olduğunu söyledi. Buna inançlarının tam olduğunu kaydeden Yağcı; “Sayın Genel Başkanımız belirttiği üzere; ‘Eğer eksik varsa gidereceğiz, mesafe varsa kaldıracağız ve mutlaka tam bir kucaklaşmayı sağlayacağız. Üç hilali hatıralarında yaşatıp zerre kadar da olsa darılanları ama kalpleri bizimle atanları tekrar yanımıza alıp güçlü Türkiye’yi birlikte kuracağız.’ ifadeleri ile Afyonkarahisar’da birlik ve beraberliğimizi yeniden inşaa edeceğiz. Ne mutlu Türküm diyene.” diye konuştu.
“ŞEHRİMİZ İYİ YÖNETİLMİYOR
Toplantının ikinci konuşmasını MHP İl Başkanı Aziz Aslan yaptı. Aslan, Türkiye’nin son yıllarda hızlı şekilde pazarlandığı, vatan evlatlarının horlandığı, hainlerin her istediklerinin yapıldığı, milli manevi değerlerin ayak altına alındığı bir dönemde Türk Milleti’nin evladı olan herkese büyük görevler düştüğünü söyledi. Aziz Aslan, kimsenin halinden memnun olmayıp, toplumun dörtte birinin psikolojik tedaviye muhtaç olduğu 2 milyon insanın aç, 18 milyonun yoksul, nüfusun yarıdan fazlasının kredi kart borçlusu, taksitle yaşayıp, borçla öldüğü bir ülkede yaşam mücadelesi verildiğini kaydetti. Böyle bir dönemde seçmene önemli görevler düştüğünü vurgulayan Aslan; “Bütün bu sıkıntılardan kurtulmak için yakın gelecekte yapılan seçimleri mihenk taşı olarak gördünüz ve geldiniz. Türkiye’nin en kavşak noktasında bulunan şehrimizin layıkı ile yönetilmediğini bilerek toplantımıza geldiniz.” şeklinde konuştu.
47 ADAY KESİNLEŞMİŞ OLACAK
Bir işe başlamanın bitirmenin yarısı olduğuna temas eden MHP İl Başkanı Aziz Aslan, aday tanıtım toplantısında çok yürek, tek bilek halinde hayırlı bir işe başladıklarını ifade etti. MHP İl Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya’yı medyaya ve kamuoyuna tanıtmanın gururunu yaşadıklarını belirten Aslan; “Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. Muhtemelen Ocak ayı başında tüm adaylarımızı çok büyük bir organizasyonla tanıtımını yapacağız. 58 Belediyesi ile Türkiye’nin en çok Belediye Başkan adayı tespit etmesi gereken iliz. İstanbul’da yapılan takdim ile 47 adayımız kesinleşmiş olacaktır. Geriye 11 aday belirleyeceğimiz yerleşim birimimiz kalacak. Önümüzdeki günlerde buraları da Allah’ın izni ile sonuçlandıracağız. Afyon’da ve Türkiye’de en hızlı aday tespit eden partilerin başında gelmekteyiz. Seçime yaklaşık 5 ay kadar bir süre kala aday tespitlerimizin yarısını tamamlamış, kamuoyuna takdim etmiştik. Şunu ifade etmek isterim ki, çok adaylı bir süreç yaşıyoruz. Özellikle yerleşim birimlerine göre ilçe ve il adayları genel merkezimizin belirlediği yöntemlerle partimizin bugünü ve geleceği için teşkilatların mümkün olduğunca ilgili kuruluşların, komisyonların görevleri ve Sayın Genel Başkanımızın onayı ile sonuçlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.
HEDEF YIKILMADAN BAŞARMAK
MHP’de hiçbir ilçe başkanı ve yönetimi ile hiç bir il başkanı ve yönetiminin tek başına belirlediği bir konu olmadığına temas eden Aziz Aslan, bu durumun tüm Türkiye ve Afyonkarahisar’da böyle olduğunu söyledi. Bundan sonraki süreçte İGM ve Belediye meclis üyelerinin tespitlerinin de ağırlıklı olarak komisyonlarca yapılacağına işaret eden Aslan şunları söyledi: “Yeri gelmişken özverili çalışmaları ile bu sürece destek veren başta İl Başkanlarım olmak üzere, teşkilat yöneticilerimize, adaylarımıza, aday adaylarımıza ve partililerimize çok teşekkür ediyorum. Dört aylık kampanya dönemi içerisinde etkin ama ilkeli bir kampanya yürüteceğiz. Kimseye iftira atmayacağız, karalama yapmayacağız, özel hayata ve kişilik haklarına saldırmayacağız. Farkımızın ve mücadelemizin daima hizmet olduğunu anlatacağız. Gerginlikten medet ummayacak, istişare yolunu seçeceğiz. Hakkı gözetip doğruyu söylemekten çekinmeyeceğiz. Niyetimizi sağlam tutup davamıza ve ahiretimize faydalı olmayan işlerden uzak olacağız. İnsani ilişkilerimizin önüne hiçbir ilişkiyi geçirmeyeceğiz. Sabırlı olacağız, insanları ikna etmede sebeplere yapışacağız, hidayetin Allah’tan olduğunu unutmayıp, geriye dönüp takılı kalmayacağız. Gevşeklik göstermeyeceğiz. Girmediğimiz işyeri ve ev, dokunmadığımız ve ulaşmadığımız insan kalmayacak ve adam adama çalışacağız. Şartlar ne olursa olsun ne kadar zor olursa olsun; inanacağız, güveneceğiz, yılmayacağız, yıkılmayacağız, başaracağız, başaracağız ve başaracağız.”
“FATİH GELİYOR, FETİH GELİYOR”
MHP olarak daha önce başarılı oldukları dönemlerdeki şartlarında ağır olduğundan söz eden İl Başkanı Aziz Aslan, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethi ile çağ kapatıp çağ açarken işinin kolay olmadığını belirtti. Aslan şöyle konuştu: “Gazi Mustafa Kemal’ın fakir bir halkla Kurtuluş Savaşını yürütürken şartları zor değil miydi? Vatan hizmetine çileli bir ömür verip milyonlarca vatansever yetiştiren Başbuğ Alparslan Türkeş’in şartları çok mu iyiydi? Vatanın bölünmemesi ve esarete düşmemesi için çekinmeden Hakk’a yürüyen yiğitlerin şartları çok zor değil miydi? İşte bizlerde inanacağız. Fatih Sultan Mehmet gibi vazgeçmeyeceğiz, Başbuğ Alparslan Türkeş gibi başaracağız. Mustafa Kemal Atatürk gibi. Şimdi sormak isterim, bu ülkede cezaevinde yatan bir kişi Belediye Başkanı oluyor da, 5 yıl başkanlık tecrübesi olan, Belediyecilik konusunda lisans üstü eğitim görmüş, genç, çalışkan, gayretli, azimli, başaracağına inanmış bir Anadolu evladı bu büyük milletin çocuğu ve Afyon’un karayağız delikanlısı Sayın Fatih Çetinkaya orta büyüklükteki bir Anadolu kentine Belediye Başkanı olamaz mı?” Aslan’ın konuşması, “Fatih geliyor fetih geliyor.” sloganları ile sıkça kesildi. “Başaracağız, başka hiç çare yok.” diyen MHP İl Başkanı Aziz Aslan, Afyonkarahisarlıların desteği, gönüldaşların gayreti ve Allah’ın izni ile seçimi kazanacaklarını söyledi. Aslan, her türlü zorluğa rağmen seçimde ili , ilçeleri ve beldeleri ile yüksek düzeyde başarı sağlanacağından endişe duyulmaması gerekitğini sözlerine ekledi.
“ALLAH, RESULU VE KUTLU
HEYET YANIMIZDALAR”
Aslan’dan sonra MHP MYK üyesi Av. Mehmet Parsak söz aldı. Parsak, MHP İl Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya’nın tanıtımı vesilesi ile düzenlenen toplantıda salona hakim olan coşku, inanç, azim ve dirayetten dolayı tüm katılımcıları kutlayarak teşekkür etti. Çıktıkları kutlu yolda yalnız olmadıklarını söyleyen Parsak; “Herkesten ve herşeyden önemli ve en kıymetli olarak Yüce Allah yanımızdadır. Onun en sevgili kulu Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) yanımızdadır. Ötelerden Çin sarayından sesi duyulan Kürşat Ata yanımızdadır. Sultan Alparslan yanımızdadır. Onun nasihatçisi Osman Gazi yanımızdadır. Adayımızın adaşı çağ kapatıp çağ açan Fatih Sultan Mehmet yanımızdadır. Küllerimizden doğmamızı temin eden ve Afyon ovasında hala Kocatepe’den bir Bozkurt gibi baktığını gördüğümüz Atatürk yanımızdadır. Ömrünü bir kutlu mücadele de her türlü çile ile ama hiç yılmadan kararlılıkla sürdürmüş ve bir çınar gibi ayakta bu kutlu ömre veda etmiş rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş yanımızdadır. Onun aldığı emaneti hiçbir zaman kirletmeden ve ömrünü bu harekete vakfederek yaşamış bilge liderimiz Devlet Bahçeli yanımızdadır. Kutlu heyetin yanımızda olduğu bir yolda mücadele kaçınılmazdır.” dedi.
“ÜLKÜCÜ
HAREKETİN ALNI KARARMAYACAK”
MYK üyesi Av. Mehmet Parsak, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel seçimlerinde başarılı olacaklarına dair inancın hiçbir eksiksiz tam olduğunu vurguladı. Parsak; “Biz bu kutlu sorumlulukta bütün ülküdaşlarımızı üzerlerine düşen tüm sorumluluğu eksiksiz yerine getireceklerine inanıyoruz. Bin inanmış adamla 50 bin vatandaşımızın oyu ile bu şehirin yeniden ve yeniden ama bu defa üretken Belediyecilik anlayışı vizyonu ile tanıştırmaya milletvekilimizle, il başkanımızla, merkez ilçe başkanımızla onların yönetimleri ile nacizhane bizle hep birlikte tüm sivil toplum örgütlerimizle, ocağımızla, Kamu-Senimizle, ülkücü işçilerimizle varız, kararlıyız ve bu yoldan dönmeyeceğiz. Zaferi kucaklayacağımız 30 Mart 2014 tarihinden sonra da bu memleketin son dönemde üretilebilecek en güzel hizmetleri, memleketimizin insanından aldığımız destekle tespit ettiğimiz ihtiyaçları ve bundan doğan azimle Allah yolundan hiç ayrılmadan, harama uçkur çözmeden hiçbir kursaktan bunu geçirmeden ihtiyaç olan herşeyi yerine getirerek, milliyetçi, ülkücü hareketin alnını hiç karartmadan hep ak ederek 5 yıl süre ile bu kutlu mücadeleyi devam ettireceğiz. Bu kutlu yolda bizlerle olan tüm ülküdaşlarımız ve hemşehrilerimize selam olsun. Ne mutlu Türküm diyene.” diye konuştu.
“ŞEHİR ÜRETKEN
BELEDİYECİLİKLE TANIŞACAK”
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, bugünleri gördükleri için şükrettiğini, mevcut süreçte birlik ve beraberliğin zaferle taçlandırıldıktan sonra şehri üretken belediyecilikte tanıştıracaklarını kaydetti. Afyon’un kaybedecek vakti olmadığını söyleyen Milletvekili Yılmaz; “Bir an evvel MHP’nin belediyecilik anlayışı ile yeni sezondaki üretken belediyecilik anlayışı ile Afyon’un tanışması lazım. Seçildikten sonra yakasındaki parti rozetini çıkarıp hizmet rozetini takacak, oy veren vermeyen herkese Allah rızası için hizmet edecek bir Belediyecilik anlayışı ile huzurundayız. İnanıyoruz başaracağız. Bundan herkesin emin olmasını istiyorum; zira burada bu kararlılığı görüyorum. Parti ana teşkilatları ile yan kuruluşları ile diğer sivli toplum örgütleri ile teşkilatlarımız kararını vermişler. Gün bugün. Hep söylüyoruz ya; Sözde değil özde birlik. Önümüzde 4 ay var. Ya bu zillete bir 5 yıl daha katlanacağız, ya da tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’da da üretken belediyecilikle Afyonlumuzu, insanımızı buluşturacağız. Hizmet etme şuur, onur ve gururunu hep beraber inşallah yaşayacağız.” şeklinde konuştu.
“30 MART’TAN ÖNCE
HESAPLAŞAN İHANET EDER”
Günün birlik ve beraberlik günü olduğunu sıkça tekrarlayan MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, her zaman ayrılıkta azap birlikte rahmet olduğunu söylediğini yineledi. Kimsenin azaba talip olmayacağını belirten Yılmaz; “Gelin birlikteliği hep beraber gösterelim. Tekraren söylüyorum sözümünde her zaman arkasındayım. Bizim kültürümüzde bir deyim var, ‘Beylik mücadelesi hak, beye biat esastır.’ Fatih Çetinkaya’nın adaylığını Allah hayırlı uğurlu etsin. Hep birlikte Fatih kardeşime yalnış yaptırmayacağız. Teşkilatlar olarak yalnış yaptırtmayacağız, fert fert, ülkücüyüm, MHP’liyim diyen yalnış yaptırtmayacak. Eksiklerini hep beraber tamamlayacağız. Tamamlamaz, yalnış yaptırırsak hepimiz vebal altındayız. Yoksa başka türlü başarıyı yakalayamayız. Gelin bugünlerde ne yapmamız gerekiyorsa yapalım. Kucaklaşacaksak kucaklaşalım. Hesapımız varsa 30 Mart’tan sonrasına bırakalım. 30 Mart’tan öncesinde hesap sormaya kalkanlar resmen ama resmen ihanetin içerisinde olurlar. İhaneti de kimse affetmez. Zafer çok yakın. İnanıyoruz inanıyorsak başaracağız.” ifadelerine yer verdi.
“SANDIKLARA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
“Buradaki; birliktelik, beraberlik, inanmışlık bize Afyon’da ve 58 seçim bölgemizde başarıyı getirecektir. Asıl ondan sonra işimiz başlayacak. Farkımızı inşallah tüm Afyonlu tüm Türkiye görecek.” diyen Yılmaz; “Eksiğimiz yanlışımız olacak. Bundan sonra hepimizde vebal var. Adam gibi dimdik arkadaşımızın ve ekibinin arkasında durmak zorundayız. Söyleyecek bir şeyimiz yok. Yapacak çok şeyimiz var. İl Başkanımızın bahsettiği üzere; adam adama, ev eve, işyerlerine gidilecek. Kaybedilmiş insan yoktur ulaşılmamış insan vardır. Bu anlayışla siyasi partisini, tercihini bilsekte, bize oy vermeyeceğini bilsek bile herkese ulaşacağız. Herkesin kapısını çalacağız. Herkesin gönlünü kazanmak için elimizden geleni yapacağız, yapmak mecburiyetindeyiz. Seçim günü sandıklara sahip çıkamadığımızdan dolayı pek çok sandıkta 3-5 oyla, 20 oyla seçim kaybediyoruz. Allah rızası için önümüzdeki seçimde teşiklatlarımızın belirleyeceği sandık görevlileri görevlerini titizlikle yerine getirmeliler. Yoksa her sandıkta üç oy, beş oy kaybedildiğinde bakın görün oylar nereye gidiyor. Bu yerel seçimlerde bir oyla seçim kazanıldı, bir oyla seçim kaybedildi. Kaldıki biz herkesten oy isteyeceğiz ama kendi insanımızı, ülküdaşımızı, MHP’limizi, akrabamızı ötekileştirmeden, oy vermezse vermesin demek lüksümüz yoktur. Bunu söylediğimiz takdirde Allah indinde cidden vebal altındayız.” dedi.
“YA AYIYI VURACAĞIZ
YA DA O BİZİ YİYECEK”
30 Mart akşamı Afyonkarahisar’da ve diğer 57 seçim bölgesinde MHP’nin kazanacağını söyleyen Yılmaz şöyle konuştu: “Şahsen MHP Milletvekili olarak üzerime düşeni yapmış olmamın rahatlığı içinde 30 Mart akşamına ulaşacağım. Plan, program ve sağlıklı bir yaklaşım içerisinde gitmediğimiz belde, ulaşmadığımız ilçe, gitmediğimiz ev kalmayacak. Bu manada teşkilatlarımızın yapacağı plan program doğrultusunda üzerime düşeni yapmaya söz veriyorum. Başarmaktan başka bir seçeneğimiz yok. Hep onu söylüyorum, Türkiye olarak uçurumun kenarındayız. Lütfen bağışlayın karşımızda bir ayı var. Elimizde bir tek tüfek, bir tek fişek var. Bu ayıyı ya vurduk öldürdük ya da ayı bizi yiyecek. Karar, tercih seçmenin. 30 Mart’a kadar dargınlığa, kırgınlığa son vermemiz lazım. Çalışmamız lazım, çalışmamız lazım, herkese ulaşmamız lazım. Hepimizde vebal var. Birbirimizi kırıp dökmeden eksikliği tamamlayacağız. Allah hanımefendilerden razı olsun. Eşlerimizi, kız çocuklarımızı, yengelerimizi, teyzelerimizi devreye sokmamız lazım. Bu konuda da hepimizde vebal var. Allah hepimzin yardımcısı olsun. Tanrı Türk’ü korusun ve yüceltsin.” diye konuştu.
“113 GÜN SONRASININ ZAFER
MÜJDESİNİ GETİRDİNİZ”
MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya şahsının tanıtıldığı toplantının son konuşmasını yaptı. Çetinkaya’ya yoğun sevgi gösterilerinde bulunuldu. “Afyon’un başına Fatih gelecek”http://m.kocatepegazetesi.com/”Fatih gelecek dertler bitecek.” sloganları ile sıkça konuşması kesilen Çetinkaya sözlerine Allah’ın kendilerini; riyadan, hamasetten, yeis duygusundan, hasetten ve sui-zandan fersah fersah uzak etmesini dileyerek başladı. Çıktığı kutlu yolda ve her muratta fitneye ve menfi niyetlilere karşı kendilerini emin eylemesini dileyen Çetinkaya; “Şeytanın şerrinden, zalimin zulmünden, iftiradan, beladan ve kazadan Allah muhafaza buyursun. Tanıtım toplantımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Şeref verdiniz zahmet ettiniz. 113 Gün sonrasının fetih ve zafer müjdesini getirdiniz. Başta hakkımızda hayırlı dua eden, zamanımızın Mevlanalarına, Dede Korkutlarına selam olsun. Sayın Genel Başkanımız başta olmak üzere tüm genel merkez büyüklerimize selam olsun. Dini, vatanı ve aziz bildiğimiz Türk Milleti için canını vermiş tüm şehitlerimize de selam olsun. Sırça saraylarda idarecilik yapan yöneticilerin bihaber olduğu tüm hemşehrilerimize de selam olsun.” şeklinde konuştu.
“ZAFERE İNANCIMIZ TAM”
Fatih Çetinkaya, tüm muhataplarına; Milletvekili Kemalettin Yılmaz’la, İl Başkanı Aziz Aslan’la, Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ile, teşkilat başkanı ile, tüm kuruluşlarla, aday adayları ile birlik ve beraberlik içerisinde kavli kararları olan zafere inançlarının tam olduğunu ilan etti. Menzile varma noktasında muktedir olduklarını söyleyen Çetinkaya şunları söyledi: “Bu süre içerisinde mantar gibi rutubetli havayı gözleyen toksinler her daim olduğu gibi yine var olacaklardır. Mesnetsiz ve dayanaksız müneccimlikler yapacaklardır. Zira çok yetenekli olmak insanın bu topraklarda görev yapmasına, doğduğu topraklara hizmet etmesine, orada Belediye Başkanlığı yapmasına engel midir? Doğduğumuz topraklarda Belediye Başkanlığı gibi vebali ağır imkanları kıt, beşeri münasebetleri yoğun ve kutsal görevi yapmak yeni bir göreve talip olmaya ve zafere engel midir? Yoksa bu vesile ile fayda ve katkı mı sağlayacaktır? Bugüne kadar ilimizde görev yapmış olan hangi Belediye Başkanımız ne kadar sürede, kaç nüfuslu yerin Belediye Başkanlığını yapmıştır? Hangisinin Belediye Başkanlığı tecrübesi vardır? İfade etmekten haya ediyorum; Fakat ülkemizde almış olduğum üç yıllık örgün ve zor eğitim alan 5 Belediye Başkanından bir tanesiyim. Maalesef bu eğitimin alınabileceği başka bir öğrenim kurumu da bulunmamaktadır.”
“KAVLİ KARARDAN
VAZGEÇMEK YOK”
Liyakat, adalat ve sadakatin kendilerinin direk ana düsturları olacağını ifade eden Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya, belirledikleri ve yakında kamuoyu ile paylaşacakları vizyona ulaşmada misyonun ana hasletleri olacağını kaydetti. Çetinkaya; “Biz gençler tarih, örf, inanç ve büyüklerden aldığımız tecrübe ve salıklarla bizde ziyadesi ile mevcut olan enerji, liyakat ve heyecanı karıp, modern, çağdaş ve sürekli öteleri daha öteleri planlayacak ve planları hayata geçirmek adına bu can bu bedende durdukça hep mücadele edeceğiz. Önümüzdeki süreçte ve hayatımız devam ettiği sürece hedef edep ve nezaketten asla taviz vermeyeceğiz. Olaylara ve eleştirilere merhamet ve muhabbet nazarı ile bakacağız. Yunus yüzümüzü kullanmaktan asla bıkmayacağız. Sabırda sebat etme noktasında ilk Peygamber önderimiz olacak. Çalışmalarımızda feyzimizi ilimden, teknikten ve modern bilimden alacağız. Her zaman ben değil biz diyeceğiz. Tıpkı Hacı Bektaşi Veli Hazretleri gibi. Mustafa Kemal’in ‘Para yoksa bulunur, ordu yoksa kurulur, vatansa kurtarılır.’ dediği gibi önümüze çıkabilecek hiçbir olumsuzluktan yılmayacağız. Kavli kararımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biz liyakatli, sadakatli, adaletli, cesaretli, Afyonkarahisar sevdalısıyız.” ifadelerini kullandı.
“VATANDAŞ KENDİ
KENDİNE YÖNETECEK”
“Biz gönlü Kerbela yangını ile yanan ehli beyt gönüllerle, ak sakallı nur yüzlerin etrafında zikir halkalarında toplananlarla, emperyalizme karşı dimdik durmuş ve durmakta olan sosyal demokrat ruhlarla, asgari ücretle geçinme mucizesini hayata geçirenlerle, onlara iş ve aş vermek için sermayesini yatırım yapmak suretiyle istihdam kapısını açık bırakanlara, vatan millet deyince hayatı teferruat sayanlarla, abdestini Tuna’da alıp namazını Çin seddinde kılmayı, Turan’ı ülküsü ve kaygısı yapanlarla kocaman bir biziz.” diyen Çetinkaya; “Fitne bizim aramıza asla giremeyecek. Buna müsaade etmeyeceğiz. Hem adaylık hem de görev süremizde hep çalışacağız. Çok çalışacağız. Geleceğimizi planlayıp bir taraftan uygulayacağız. Özellikle acil eylem planı, orta vadeli yatırım planı, uzun vadeli kalkınma planlarını halkımızla birlikte planlayacağız. Siyasetçilerden daha önce duyduğunuz sözler var. Biz kararlarımızı alırken bilgi ve veri toplamak adına mahalle danışma meclisleri kuracağız. Bu meclislerin üzerinde bunların toplandığı bir danışma meclisi olacak. Ancak mahalleler ve tüm çalışma alanlarımızla ilgili kararlarımızı bu meclislerin bizlere önerip kararlaştırdıkları karardan sonra Belediye’nin yetkili organlarında karara bağlayacağız. Böylelikle insanların kendi kendilerini yönetmelerini sağlayacağız.” dedi.
HAKKINI HELAL ETTİ
HELALLİK ALDI
Özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşların hukuki, sağlık gibi işlerini özel bir ekiple hayata geçireceklerini aktaran Çetinkaya; “Belediye bizim için Belediye Kanunu’ndan esas değildir. Eğer ona bakarsak istihdam Belediye’nin işi değildir. Biz vatandaşımız elini ne gaye ile uzatırsa uzatsın icap eden bir Belediyecilik anlayışını tesis ve inşa edeceğiz. Önümüzdeki süreçte bu ve bunlar gibi teknik ve sosyal belediyecilik projesini zaman zaman kamuoyu ile paylaşıp ayrıntılarını ifade edeceğiz. Müjdeler olsun ki Afyonkarahisar halkının elini uzattığında tutabileceği bir Belediyesi olacak. Müjdeler olsun ki adaletsizlik, sadakatsizlik ve liyakatsizlik üçgeni içerisinde çalışanlar daha fazla vebale girmekten kurtulacaklar. Müjdeler olsun Aziz Türk Milletine ki bölünmemek adına, bir ve beraber adına Afyon’da bayrak sahibi olacak. Tüm bu duygu ve düşüncelerle Allah’a niyaz ederim ki; Allah ayağımızı taşa değdirmesin. Bize inanan ve güvenenlere bizleri mahcup etmesin. Yola tertemiz çıkabilmek için helalleşmek elzemdir. Bugüne kadar bize kimin hakkı geçti ise bizden yana helal olsun. Sizlerde bana ve bizlere haklarınızı helal ediniz. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme