Karla mücadele başladı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi, iki gündür belirli aralıklarla yağan kar yağışının ardından karla mücadele çalışmalarını başlattı Yollarda ve kaldırımlarda biriken karları temizleme çalışmalarına gece geç saatlerden itibaren başlayan ekipler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda çalışma sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Makina İkmal Müdürlüğü ve [&hellip]

Karla mücadele başladı

Afyonkarahisar Belediyesi, iki gündür belirli aralıklarla yağan kar yağışının ardından karla mücadele çalışmalarını başlattı

Yollarda ve kaldırımlarda biriken karları temizleme çalışmalarına gece geç saatlerden itibaren başlayan ekipler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çalışmalarını hızlandırdı.
Ekipler, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda çalışma sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Makina İkmal Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü işbirliğinde yapılan çalışmalarda 230 personel görev alıyor.
12 kamyon, 4 greyder, 3 kar kürüme aracı, 3 kepçe, 2 yükleyici, 8 traktör ve 1 tuzlama aracı ile şehrin ana arterlerinde yolları açan ekipler, kaldırımlarda biriken karları ise kar püskürtme makinasıyla temizliyor. Ayrıca 1 adet solüsyon atma kamyonu ve 2 adet transit solüsyon atma aracı ile 10 adet sırt pompalı solüsyon cihazı aktif olarak çalışırken, yol ve kaldırımlarda buzlanma oluşması önleniyor.
Çalışmalarda vatandaşlardan destek bekleyen ekipler, özellikle ana caddeler üzerinde kar yığınlarının oluşmaması için yol üzerine araç park edilmemesi yönünde uyarılarda bulundu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme