'Kariyer Planlamasında Kendinizi Tanıyın'

TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, TED Afyon Koleji öğrencilerine tavsiyelerde bulundu. Sabuncuoğlu, 'Kariyer planlamasında kendinizi tanıyın, hayal kurun, hayallerinizin peşinden koşun, yeni yetkinlikler kazanın, teknolojiyi iyi kullanın ve adaptasyonunuzu hiç kaybetmeyin' dedi

TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, “Değişim ve Teknoloji Etkisi: Her Şey Değişiyor” başlıklı söyleşide TED Afyon Koleji öğrencileriyle buluştu.

Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, bilimsel çalışmalarıyla uluslararası dergilerde yüzden fazla bilimsel makale, konferans bildirisi ve beş tane editörlü kitap üreten, endüstri mühendisliği ve yöneylem araştırması alanlarında yayın yapan pekçok bilimsel derginin de editörler kurulunda yer alıyor. Sabuncuoğlu, TED Afyon Koleji öğrencileri, öğretmenleri ve idarecilerine söyleşi programında dijital dünyada teknolojinin gidişatı hakkında bilgiler verdi. İlerleyen teknoloji ile robotların günlük hayata girdiklerini, teknolojiye hükmedecek olanın yine insan olduğunu belirten Sabuncuoğlu, “Teknoloji bir ilaç gibi oldu. Ancak dozunda kullanılması gerekmektedir. Günümüzdeki hızlı değişime ayak uydurabilmek gereklidir. Eğitimde de teknolojik dönüşümler çok hızlı yaşanıyor. Teknolojiyi kullanarak her yer öğrenme ortamına dönüştürülebilir. Değişimin kariyer planlamalarına ve meslek seçimine etkisi büyüktür. Mesleklerin birçoğu 25 yıl içinde yok olacak. Gençlere tavsiyem; Kariyer planlamasında kendinizi tanıyın, hayal kurun, hayallerinizin peşinden koşun, yeni yetkinlikler kazanın, teknolojiyi iyi kullanın ve adaptasyonunuzu hiç kaybetmeyin. Sürekli öğrenin, yabancı dilinizi geliştirin ve yeni diller öğrenin, her zaman fark yaratmaya çalışın. Bunların yanında sanat-spor-kültür alanlarında da kendinizi donatın.” ifadelerini kullandı.

Söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Sabuncuoğlu’na günün anısına TED Afyon Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı hediye verdi.

Bakmadan Geçme