Kariyer Günü'nde Teknoloji Fakültesi anlatıldı

OSB konferans Salonunda düzenlenen Kariyer Günleri'nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü İbrahim Çakal, okulun 9.'cu eylem planında istihdam ve mesleki eğitim güçlenmesi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında yapılan protokol ile Organize Sanayi Bölgelerinde mesleki ve teknik eğitim ile ilgili kurumları açılması ve geliştirilmesi kapsamında Afyon OSB Rahmiye Sare Palalı [&hellip]

OSB konferans Salonunda düzenlenen Kariyer Günleri’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü İbrahim Çakal, okulun 9.’cu eylem planında istihdam ve mesleki eğitim güçlenmesi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında yapılan protokol ile Organize Sanayi Bölgelerinde mesleki ve teknik eğitim ile ilgili kurumları açılması ve geliştirilmesi kapsamında Afyon OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nin 2014 yılında açıldığını hatırlattı.
Sanayi Bölgelerinde açılan okulların amaçları hakkında da bilgiler veren Kolej Müdürü İbrahim Çakal, “Günümüz teknolojilerinin her geçen artmasından dolayı kalifiyeli elaman açığının her geçen artmasından dolayı devlet tarafından teknik bölümlerde eğitim gören öğrencilere destek vermektedir” dedi.
Teknik Kolej tarafından düzenlenen ve mesleklerinde belli bir kariyere ulaşmış kişilerin meslekleri ve çalışmalarıyla ilgili bilgilerin verildiği Kariyer Günü etkinliğinde konuşan AKÜ Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı, Doç. Dr. Halil Aytekin, mesleki eğitimin ve kalifiye elamanın üretimin ön önemli parçası olduğunu belirterek, mesleki eğitim veren okulların önemli olduğuna dikkat çekti.
İLK KURULAN TEKNOLOJİ
FAKÜLTELERİNDEN BİRİYİZ
Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzemeleri Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi ve Fakülte Dekan Yardımcısı Aytekin, fakültenin genel tanıtımı ile ilgili de bilgi verdi. 2010 yılında kurulan fakültenin Türkiye üniversiteleri arasında ilk kurulan teknoloji fakültelerinden bir tanesi olduğunu aktaran Aytekin, şunları kaydetti:
“2010 -2011 eğitim öğretim yılımızda elektrik Elektronik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Metalurji ve Malzemeleri Mühendisliği ve Otomotiv Mühendisliği eğitimize devam ettik. Üniversiteye gelen öğrenciler tam olarak bu fakültenin bölümlerini tam bilmiyor. Mesleki orta öğretim bölümlerden gelen öğrenciler MTOK adı altında farklı puanlar eklenerek bizim Fakültenin bölümlerine gelebiliyor. Meslek lisesi öğrencileri MTOK bölümlerini seçtikleri için daha kolay yerleşebiliyor. Maalesef bazı öğrenciler ve veliler ek puanları bilmiyor. Mühendis Fakültesi ile Teknoloji fakültesinde okuyan bir öğrenci her ikisi de aynı statüde ve her ikisi de mühendis olabiliyor. Öğrenci sayısı hakkında bilgiler vermek istiyorum. Fakültemizde 2500 öğrenciye eğitim veriyoruz. Öğretim kadrosu eleman sayımız ise 45 öğretim elemanının 31’i doktor doçent ve profesör olan görevlimiz bulunuyor. 14 kişi de araştırma ve öğretim görevlisi olarak derslere girmektedirler.”
ATIK METALLERİ ÜRETİME KAZANDIRIYORUZ
Fakültedeki bölümlerle ilgili bilgi veren Metalurji ve Malzemeleri Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. M. Serhat Başpınar ise, “Endüstrinin ihtiyacı olan ve günümüzde kimya, makine, inşaat, uzay-uçak, elektrik-elektronik, çevre ve tıp alanlarına yayılmış çok disiplinli bir bilim ve teknoloji dalı olarak gelişmesini sürdürmekte ve verimlilik, enerji ve hammadde üçlüsü ile uyum içinde olan üretim süreçlerinin sektöre kazandırılmasında önemli rol oynamaktadır. Bizim bölüm 4 ana guruba ayrılıyor ve bunlarda kendi alanında bir dalları bulunuyor. Bizim için 4 ana grup içinde en önemlisi Metal Sanayisidir. Doğamızda olan ham maddeleri veya cevheri alıp işleyerek metala çevirme işidir. Ülkemizde bu işlemleri yapan büyük firmalarımız var. Örnek Karabük Demir Çelik Fabrikaları İskenderun Demir Çelik Fabrikası Seydişehir Alüminyum fabrikası gibi birçok örnekleri verebiliriz. Sadece yer altından çıkan cevherle ile ilgili değil de eskimiz hurda olan metalleri birkaç işlem yaparak tekrar üretime kazandırıyoruz” diye konuştu.
Kariyer günü etkinliğine çok sayıda okul öğrencisi katılırken, etkinliğe Mekatronik Mühendisliği Bölümü Yardımcı Doç. Dr. Fatih Bayram, Makine Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Dr.Öğretim görevlisi Ceyhun Yılmaz, Elektrik Elektronik Mühendisliği Dr. Öğretim görevlisi İsmail Koyuncu, Otomotiv Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Görevlisi İbrahim Yavuz da katılarak bölümleri hakkında bilgiler verdi.

Bakmadan Geçme