• Haberler
  • Genel
  • 'Kariyer Günleri' devam ediyor – Kocatepe Gazetesi

'Kariyer Günleri' devam ediyor – Kocatepe Gazetesi

Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Kariyer Günleri' etkinlikleri çerçevesinde Afyonkarahisar Emirdağ Yurt Müdürlüğü bünyesindeki öğrencilere Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu tarafından 'Kariyer, ama nasıl?' konulu bir konferans verildi Emirdağ Yurt Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen toplantıya Yurt Müdürü Muhterem Göçmen, Yurt Müdür Yardımcısı Ahmet Sami Demirer, Yurt yöneticileri Fatih Uysal, Harun Özer ve Nazlı [&hellip]

“Kariyer Günleri” devam ediyor

Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinlikleri çerçevesinde Afyonkarahisar Emirdağ Yurt Müdürlüğü bünyesindeki öğrencilere Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu tarafından “Kariyer, ama nasıl?” konulu bir konferans verildi

Emirdağ Yurt Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen toplantıya Yurt Müdürü Muhterem Göçmen, Yurt Müdür Yardımcısı Ahmet Sami Demirer, Yurt yöneticileri Fatih Uysal, Harun Özer ve Nazlı Bulut ile Emirdağ Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.
Konferansta, iyi bir kariyer sahibi olabilmek için hiçbir anı boşa geçirmemek gerektiğini vurgulayan AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, tatil dönemlerinin bile çok iyi değerlendirilmesinin zorunlu olduğunu ifadeyle şunları söyledi: “Yoğun bir öğretim döneminden sonra her öğrencinin tatil yapmaya hakkı vardır. Ancak tatil dönemini tümüyle istirahat anlamında almamalıyız. Tatili çok iyi değerlendirebilirsek, ileride ummadığımız kazançları elde ettiğimizi göreceğiz. Birkaç haftalık tatilin ardından kariyer yolculuğuna çıkacak ve bu yolda ilerleyeceksiniz. Kariyere ne zaman başlamak gerekir. Okul bitince mi, askerliği aradan çıkarınca mı, herhangi bir işe kapağı attıktan sonra mı, belli engelleri aştıktan sonra mı? Kariyere yarın değil, bugün hazırlanın. Kariyer yolculuğu önce beyinde başlar. Bin kilometrelik yola tek bir adımla başlanır, ama o adım ayakla atılmaz, beyinle, zihinle, düşünce ile atılır. Bu işe niyet ettikten sonra arkası gelecektir. Kariyerinizi önce kafanızda biçimlendirin, arkasından adımlar kendiliğinden gelecektir, merak etmeyin.”
Günlük yaşama elektrik gibi, su gibi girmiş olan bilişim alanında, bilgisayar, bilgi teknolojileri ve özellikle bilgi yönetimi elemanlarının günümüzde aranır hale geldiğine dikkat çeken Doç. Dr. Nakilcioğlu, bilginin nasıl değerlendirileceği sorusunu şöyle cevapladı: “Çağımızda bilgi patlamasını kontrol edebilecek elemanlara duyulan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Dünyada her gün üretilen bilgilerin yalnızca konu başlıklarını alt alta sıraladığımızda kütüphaneler dolusu kitaba sığmaz. Eskiden bir araştırma yapılırken “Eyvah, nereden kaynak bulacağız?” diye bilginin yokluğundan yakınılırdı, şimdi bilgi çokluğundan yakınır hale geldik. Arama motorlarına herhangi bir başlık yazdığınızda karşınıza onunla ilgili milyonlarca kaynak geliyor. Bilgi enflasyonu içinde boğulmadan aradığını bulmak dünyada temel sorun olmaya başladı. Bugün kurumlar, şirketler, örgütler bilgiyi yönetememe, dev bilgi yığınları altında ezilme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. O yüzden günümüzde bilgi yönetimi en geçerli meslek dallarından biri kabul ediliyor. Bilgi yönetiminin de temeli bilişime dayanıyor.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme