• Haberler
  • Gündem
  • Kardeş şehir Hamm'ın Noel pazarına Afyon'dan katılım

Kardeş şehir Hamm'ın Noel pazarına Afyon'dan katılım

Afyonkarahisar Belediyesi Kasım ayı Belediye Meclisi Toplantısı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın Başkanlığında yapıldı.SAYIŞTAY RAPORU TEMİZAfyonkarahisar Belediyesi'nin 2019 yılı Gelir Bütçesi 389 milyon 200 bin TL, gider bütçesi ise 382 milyon TL olarak belirlendi. Dokuz yıl boyunca su metreküp fiyatında artış yapılmadığını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 10'ncu yılda da 0.10 metreküp ve 0.20 metreküplük kullanıma [&hellip]

Afyonkarahisar Belediyesi Kasım ayı Belediye Meclisi Toplantısı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Başkanlığında yapıldı.
SAYIŞTAY RAPORU TEMİZ
Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2019 yılı Gelir Bütçesi 389 milyon 200 bin TL, gider bütçesi ise 382 milyon TL olarak belirlendi. Dokuz yıl boyunca su metreküp fiyatında artış yapılmadığını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 10’ncu yılda da 0.10 metreküp ve 0.20 metreküplük kullanıma kadar zam yapılmadığını, bu oranların üzerinde ki değerlere enflasyon altında yüzde 10 oranında zam uygulanacağını kaydetti. 2017 yılı Sayıştay Raporu hakkında meclise bilgi veren Burhanettin Çoban, 2017 yılı hesapları denetiminde herhangi bir usulsüzlük, yanlışlık olmadığını söyledi. Çoban, “Allah’a hamd olsun usulsüzlük, yanlışlık yoktur. Ufak tefek hesap hataları vardı. Onları düzelttiler biz de gereğini yaptık. Rapor herkese açıktır” dedi. 2018 gider bütçesinde bazı ödeneklerin yetmemesi nedeniyle meclis üyeleri 2 milyon 470 bin TL ödenek aktarımı yapılmasını oybirliğiyle kabul etti.
NOEL PAZARINDA TAŞ MEDRESE ÜRÜNLERİ SERGİLENECEK
Belediye’de 4’ncü derecedeki mühendis kadrosu çalışanının görevde üç yılı doldurması nedeniyle dördüncü dereceli mühendis kadrosunun iptal edilerek yerine 3’ncü dereceli mühendis kadrosu ihdası oybirliği ile kabul edildi. 26 Kasım-2 Aralık 2018 tarihlerinde Almanya’nın Hamm şehrinde düzenlenecek Noel Pazarına katılmak üzere İşletme Müdürü Muhittin Ok, müdürlük personeli Derya Yarımtepe, Emine Tokaç ve Aleyna Göktürk’ün 10 gün süre ile Afyonkarahisar’ın kardeş şehri Hamm şehrine görevli gitmeleri oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Taş Medrese de (Gedik Ahmet Paşa Medresesi) el sanatları kursunda üretilen ürünlerin Noel Pazarında sergileneceğini söyledi.
49 YILLIĞINA YOL KİRALANACAK
Mülkiyeti Hazine’ye ait merkez Çakır Mahallesi, 275 ada, 1 parsel numaralı gayrimenkulün 2.396.67 metrekarelik kısmının Belediye’ye bedeli mukabili 49 yıllığına yol olarak kiralanması teklifi oybirliği ile kabul edildi. Çetinkaya mahallesi, 3005 ada, 3 ve 4 parsellerin Belediyece satın alınması, bu hususta Encümene yetki verilmesi teklifi de kabul edildi. Burhanettin Çoban, Yeşilyurt Mahallesi’nde Akasya Sitesince orada bulunan 2 parselin bağışlama hakkı olmadığı için Belediye’ye bin TL karşılığı satışının yapılacağını açıkladı. 17-18 Kasım tarihlerinde yapılacak olan Türkiye Motokros Şampiyonası Final Yarışı için organizasyon bedeli için 70 bin TL’lik ödeme teklifi kabul edildi.
TERMAL MİNİBÜSLER DEPREM KONUTLARINA GİRECEK
Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir, komisyon raporları hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Minibüs sahiplerinden bulunduğu minibüs hattından başka bir hatta geçmek isteyenlerle ilgili şartların belirlenmesi ve yönetmeliğe ek madde eklenmesi teklifi kabul edildi. Ataköy Kanlıca Minibüs hattı güzergâhında Maliye kavşağından sonraki bölümde güzergâh değişikliği talebini uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Ataköy Mareşal Minibüs hattı güzergâhında Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi içerisinde güzergâh değişikliği yapılması, Termal Minibüslerin deprem konutlarına çalışmaları teklifi kabul edildi. Trafik komisyonu tarafından otogardan, Şuhut kavşağına kadar çalışan servis minibüslerinin İlahiyat Fakültesine kadar çalışmalarını uygun gören raporu oybirliği ile kabul edildi. Bedesten’in etrafına plastik duba çakılması, Otpazarı Camii aralığında kapalı otoparka kadar olan bölümde yolun plastik dubalarla ikiye ayrılmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. MHP Belediye Meclis Üyesi İlker Çelikoğlu, toplu taşıt tabelalarında gidilecek güzergâhların yazılmasının yolcular için önemli olduğunu söyledi.
TALEPLER YERİNDE İNCELENECEK
Uydukent minibüs hattında ki 03 M 0275 plakalı hattın Harbiş Minibüs durağına aktarılmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Şehir içi trafik ve ulaşımla ilgili 6 maddeden oluşan talepler rapor hazırlanması için komisyona gönderildi. Devlet Hastanesi Taksi Durağında faaliyet gösteren taksilerden iki aracın Hilton Otel önünde çalışmalarına, iki aracın eski SSK Hastanesi önünde çalışmalarına izin verilmesini konusu ile Bayındırlık Minibüsleri güzergâhının İl Özel İdaresi binasına kadar uzatılması taleplerine yönelik araştırma ve inceleme yapılacak. Minibüslerde ki yaş sınırının 15 yaştan 19 yaşa kadar uzatılması oybirliği ile kabul edildi.
TRAFOLAR İÇİN PLAN TADİLATI YAPILACAK
Deper Mahallesinde 1945 ada da alt yapının yeniden inşa edileceğinden imar plan tadilatı yapılmasını su basman oranının 2.40 olmasını uygun gören Bayındırlık ve İmar Komisyon raporu kabul edildi. Sahipata (Yenice) Mahallesinde K25A22D2C paftanın olduğu bölgede konut alanı ayrılmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Merkez meri imar planı sınırlarında kalan 20 adet paftada 27 adet trafo alanı için imar plan tadilatı yapılacak. Selçuklu Mahallesinde Osmangazi EDAŞ’ın trafo binası amacıyla talep ettiği imar plan tadilatı kabul edildi. Merkez Erenler Mahallesinde Polis Merkezi alanından Emniyet Hizmet Alanına dönüştürülmesi talebi daha sonra görüşülecek. Belediye Meclis Üyesi Haydar Kaya, toplantı katılımcılarına komposto ile mahalle fırınında hazırlanan patatesli, mercimekli yöresel bükme ikramında bulundu. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, meclis üyeleri adına Kaya’ya teşekkür etti. Mazeretleri nedeniyle toplantıya katılamayan Belediye Meclis üyeleri oybirliği ile izinli sayıldı. Aralık ayı toplantısı 03 Aralık Pazartesi akşamı saat 18:00’de başlayacak. Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme