• Haberler
  • Genel
  • Karayollarında aralıksız mesai – Kocatepe Gazetesi

Karayollarında aralıksız mesai – Kocatepe Gazetesi

31. Karayolları Şube Şefi Yalçın Özgür, 2012 yılı içerisinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 2012 yılı başında belirlenen yaklaşık 22 trilyon liralık ödeneğin bitirildiğini kaydeden Özgür, ek ödenek talebinde bulunduklarını söyledi. Müteahhitlerin hızla çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Özgür, yürütülen işleri anlattı EMİRDAĞ VE DÖRTYOL ARASININ BİTİRİLMESİ HEDEFTE68 kilometrelik Afyon-Ankara yolunda aşınma seviyesindeki işin tamamen bittiğini belirten [&hellip]

Karayollarında aralıksız mesai

31. Karayolları Şube Şefi Yalçın Özgür, 2012 yılı içerisinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 2012 yılı başında belirlenen yaklaşık 22 trilyon liralık ödeneğin bitirildiğini kaydeden Özgür, ek ödenek talebinde bulunduklarını söyledi. Müteahhitlerin hızla çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Özgür, yürütülen işleri anlattı

EMİRDAĞ VE DÖRTYOL ARASININ BİTİRİLMESİ HEDEFTE
68 kilometrelik Afyon-Ankara yolunda aşınma seviyesindeki işin tamamen bittiğini belirten 31. Karayolları Şube Şefi Yalçın Özgür, çevre düzenlemesi ve temizliği ile eksik kalan işlerin bir kaç ay içerisinde tamamlanarak geçici kabul aşamasına getirileceğini ifade etti.
Emirdağ-Dörtyol-Çiftler hattında bir çalışma yürütüldüğünü, Emirdağ-Dörtyol-Ankara sınırları arasındaki 18 kilometrelik yoluda aynı müteahhitin gerçekleştiriceğini belirten Özgür; “Geçen senede bu senede aynı sorunu yaşadık. Anlayabildiğimiz kadarıyla bu müteahhidin maalesef özkaynakları iyi değil. Orada beklediğimiz performansı alamadık. Oraya bir ek ödenek çıkarılıp en azından Emirdağ ve Dörtyol arasındaki yolun minber seviyesinde bölünmüş olarak bitirilmesini istiyoruz. Çünkü tek şeritte çalışıyor, diğer şerit inşaat halinde bekliyor. Kış mevsimine bakım işletme anlamında böyle girmek istemiyoruz. O bölgede yoğun bir kış geçiyor ve kar mücadelesi yapılıyor. Durumu bölge müdürümüz ve yardımcısı ile paylaşıyoruz. Müteahhiti sıkıştırıyoruz. Oranın bitirilmesi yönünde hedefimiz var.” dedi.
MÜTEAHHİTE ÜLTİMATOM VERİLDİ
Afyon-İzmir yolunun geçen yıl bitirilip geçici kabulünün yapıldığını sadece Varan kavşağında köprülü kavşak çalışmasının devam ettiğini ifade eden Yalçın Özgür, bu çalışmada da beklenti hedefin gerisinde kalındığını dile getirdi. Köprülü kavşak çalışmasının bitirilmesi için müteahhitin sıkıştırıldığını, bu çalışmanın bitirilerek en kısa sürede trafiğe açmayı istediklerini kaydeden 31. Karayolları Şube Şefi Yalçın Özgür; “Köprü trafiğe açılır açılmaz sorun kalmayacak. Antalya yolu yukarıdan, İzmir yolu ise aşağıdan verilerek trafiğin birbirini kesmesi önlenecek. Zaten farklı seviyede yapmamızın nedenide budur. Yollar birbirini kesmediğinden tıkanma diye birşey sözkonusu olmayacak. Sorun kökten çözülmüş olacak. İnşallah 2012’nin sonuna kadar ödeneğe bağlı olarak biter diye düşünüyoruz. Çünkü imalat çok aşırı derecede beton ve demirle sağlanıyor. Buda direk paraya bakıyor. En azından inşallah Varan kavşağındaki çalışma biterse geri dönüşleri bir sonraya sarkıtma imkanı olabilir. Biz müteahhite ‘bu yılın sonuna kadar bitireceksin’ ültimatomu verdik. İnşallah ek ödeneğin gelmesi ile bu yılın sonuna kadar biter.” diye konuştu.
DAMLALI BOĞAZI
BU YIL GÖZLENECEK
31. Karayolları Şube Şefliğinin sorumluluk sahasında 730 kilometrelik yolun bulunduğunu söyleyen Şube Şefi Yalçın Özgür, 326 kilometrelik bölünmüş yolunda şefliğin görev alanını kapsadığını kaydetti. Devlet yolunun 420 kilometre olduğunu belirten Yalçın, geriye kalanın il yolu, bölünmüş yolların tamamının devlet yolu olduğunu ifade etti. Sandıklı istikametinde Ankara-Antalya hattınında önemli yollar arasında yer aldığını söyleyen Yalçın Özgür; “Varan kavşağından Hocalar-Sandıklı girişinde Hocalar yol ayrımına kadar bize ait bir alan. Bu yolumuz 45 kilometredir. Ankara-Antalya hattında bizim bir tek o yolumuz kaldı. Böyle bir önemi var. Antalya girişlerinde biraz beton sıcak karışım olmayan kesim var. Bu alanıda çok hızlı bir şekilde bitirmek istiyoruz. Karayolları anlamında süreklilik arz eden yollar. Damlalı boğazındaki heyelanı atladık. Çünkü oradaki heyelanı bir sene daha gözlemek istiyoruz. Ayrıca orada zemin sağlam çok bozulma olmadı. Bir yıl sonraki sonuca göre bir planlama yapacağız.” şeklinde konuştu.
HAVAALANI ÇALIŞMAYI HIZLANDIRDI
Afyon-Kütahya karayolununda önem taşıdığına değinen 31. Karayolları Şube Şefi Yalçın Özgür sözlerine şöyle devam etti: “Havaala-nının 29 Ekim 2012 tarihinde açılması gündeme geldi. Biz planlamalarımızı 2013 yılına göre yapmıştık. Orada Altıntaş kavşağı ile Afyon arasındaki 18 kilometrelik geliş aksı binder seviyesinde sıcak karışım bitirildi. Onun karşısı olan gidiş şeritinde de 18 kilometreyi binder seviyesinde bitirip geriye kalan 57 kilometrelik kısmında devam edilebildiği kadar devam edip en kötü ihtimalle 2013’de o yolun tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. Para durumu ve zaman sıkıştı. Ama son derece hızlı ve gayretli çalışıp en kötü ihtimalle 2013 yılına Kütahya yolunu bitirmek istiyoruz. Afyon il sınırında olmamasına rağmen Dumlupınar-Altıntaş arasında bir yolumuz var. O yolu genelde Uşaklılar havaalanına geri dönmek için kullanıyorlar. Orada da üst yapı çalışmalarına geçildi. Bir şeridin mutlaka açılması sağlanacak. Konya yolunda ma-alesef müteahhidimiz yavaş ilerliyor. Orada da yedi kilometreyi tamamladığımızda 2012 hedeflerimizin çok üzerine çıkmış olacağız.”
Haber: Burcu Aydın

Bakmadan Geçme