• Haberler
  • Gündem
  • Karavanların yeni rotası: Akdağ – Kocatepe Gazetesi

Karavanların yeni rotası: Akdağ – Kocatepe Gazetesi

Akdağ Tabiat Parkı, doğa tutkunlarının yanında şimdide karavan tutkunlarını ağırlıyor. 1600 rakımlı Kocayayla'nın eteklerine Antalya başta olmak üzere Türkiye'nin pek çok şehrinden gelen karavan tutkunları burada konaklayıp dinleniyor. Yaylada bulunan Akdağ Gölet'inin yanında konaklayan karavan tutkunları,  alanın çadır ve karavan kampı için çok uygun bir alan olduğunu söyleyerek eksikliklerin giderilmesini istedi.'KONUMU VE ULAŞIMI ÇOK İYİ'Antalya [&hellip]

Akdağ Tabiat Parkı, doğa tutkunlarının yanında şimdide karavan tutkunlarını ağırlıyor. 1600 rakımlı Kocayayla’nın eteklerine Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin pek çok şehrinden gelen karavan tutkunları burada konaklayıp dinleniyor. Yaylada bulunan Akdağ Gölet’inin yanında konaklayan karavan tutkunları,  alanın çadır ve karavan kampı için çok uygun bir alan olduğunu söyleyerek eksikliklerin giderilmesini istedi.
“KONUMU VE ULAŞIMI ÇOK İYİ”
Antalya Karavan ve Kamp Derneği Başkanı Bünyamin Tokmak, Akdağ Tabiat Parkı’nın ulaşımının kolay olması ve pek çok ile çok yakın olmasından dolayı karavan tutkunlarının rahatlıkla tercih edebileceğini söyledi. Yazın sıcağından bunalanlar için buranın çok iyi bir tercih olacağına dikkat çeken Tokmak, “Akdağ tabiat parkı benim beklediğimden daha güzel ben yurtiçi ve yurtdışında birçok kamp yeri gördüm burası doğal güzelliği serinliği ve konumu bakımından çok güzel çünkü Antalya İzmir’e Antalya’ya hatta İstanbul’a çok yakın bir yer. Özellikle kıyı kesimlerinden yazın sıcağından kaçanlar serin bir havada kamp yapmak isteyenler için burası gayet uygun. Burası uzun süre çadır ve karavan Kampı için çok uygun bir alan. Ancak şu anda tesisteki bazı eksikler var.” dedi.
“TUVALET, DUŞ, ELEKTRİK VE
SU İKMAL NOKTASI EKSİK”
Tabiat Parkı’na giden yolların çok iyi olduğunu fakat tuvalet, duş ve karavanlar için su ikmal noktalarının bulunmadığına dikkat çeken Tokmak, “Buranın kamp ve karavan turizmine açılması için bize başvurdular. Buraya gelin görün dediler bu yüzden buradayız. Kamp ve karavan turizmi açısından burada neler yapılabilir bu görüşlerimizi yetkililerle paylaşacağız. İlk olarak burada güvenli bir alan sağlanması gerekiyor, kadın ve erkekler için ayrı ayrı duş ve tuvaletler sağlanması gerekiyor. Karavanların atık sularının boşaltılması ve su ikmali için alanlar gerekiyor. Yol problemsiz.  Bunlar yapıldıktan sonra burası çadır kamp ve karavan turizmi için çok müsait bir yer.” dedi.
“ELEKTRİK YOK DİYE 5-6 KARAVAN GELMEDİ”
Karavanıyla Akdağ’ı tercih eden Yusuf Yörükoğlu ise erişilebilir bir manzaraya herkesin geleceğini söyleyerek elektrik eksikliğine dikkat çekti. Yörükoğlu, “Burası şimdiye kadar gördüğümüz en kolay erişilebilecek bir yer. Buraya gelinceye kadar kilit parke üzerinde geldik. Ciddi bir emek sarf edilmiş. Çalışmalar devam ediyor. Devlet Su İşleri baraj inşa etmiş. Buradaki gölet daha da yükselecek. Buranın kapasitesi daha da artmalı. Turizm burada günden güne gelişmeli. Turizm denize girip sörf yapmak değildir. Karavan kiralama şirketlerinin çoğalması karavanıyla Türkiye’ye gelecek olanların Sandıklı’nın bu güzel yerlerini bilmeleri gerekiyor. Manzara mükemmel on numara diyebilirim. Erişilebilirlik olduğu sürece manzaraya herkes gelir. Ama yol yoksa su yoksa kimse gelmez bizim buraya başka arkadaşlarımız da gelecekti 5-6 karavan sadece elektrik yok diye buraya gelmediler kahramanların şarj problemleri oluyor. Bunlarla ilgili çalışmalar yapılmalı.” dedi.
BAĞLAMA EŞLİĞİNDE
“KARAHİSAR KALESİ” TÜRKÜSÜ
Antalya Karavan ve Kamp Derneği üyeleri 3 gün boyunca bu alanda kamp yaparak hem dinlendi hem de stres attı. Doktor, mühendis, bürokrat, gazeteci gibi pek çok renkli simanın katıldığı kampta, bağlama eşliğinde “Karahisar Kalesi” adlı türkü başta olmak üzere pek çok parça seslendirildi. >>Nail AZBAY’ın Özel Haberi

KARAVAN VE DOĞA SPORLARININ MERKEZİ HALİNE GELECEK

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Disiplin Kurulu üyesi ve aynı zamanda Bahar Turizm sahibi Halil Yılmaz Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün destek ve katkılarıyla Türkiye’deki kamp ve karavan turizmi dernek yönetici ve üyelerini Akdağ’a davet etti

TÜRSAB Disiplin Kurulu üyesi Halil Yılmaz yaptığı açıklamada, “Ülkemizin turizm kaynaklarının etkin kullanılması farklı destinasyonların turizm çeşitliliğindeki yerini alması adına Afyonkarahisar Sandıklı Akdağ Milli Parkı’nın doğa sporları ve kamp karavan turizmine kazandırılması adına Sandıklı Belediye Başkanımız Mustafa Çöl ile birlikte çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmaların ilkini bu hafta sonu Akdağın muhteşem manzarası eşliğinde Sandıklı Belediye Başkanımız Mustafa Çöl’ün ev sahipliğinde derneğimizin üyelerini Akdağ’da misafir ettik. Karavanları ile Akdağ’da iki gün geçiren dernek üyelerimiz ile buluşarak burada yapılan çalışmalar ve olması gereken faaliyetler ile ilgili kendisine bir rapor sunduk. Turizm bir vizyon işidir. Bu çalışmayı sayın başkana ilettiğimizde kendisi de sağ olsun bu konuyla yakından ilgilendi ve Sandıklı’nın bir değeri olan Akdağ’ın turizme kazandırılması adına ellerinden gelen tüm desteği sağlayacaklarını belirtti “ dedi.
Gayelerinin Akdağ Milli Parkı’nın eşsiz güzelliğini yurtiçi ve özellikle yurtdışındaki kamp karavan ve doğa sporları yapan kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri, spor kulüpleri ve sporcuların Sandıklı Akdağ Milli Parkına gelmelerini sağlamak olduğunu bildiren Yılmaz, “Sandıklı ekonomisinde ciddi katkılar sunacağını düşündüğümüz bu çalışmanın kısada sürede karşılık bulacağını ve Akdağ Milli Parkının ve dolayısıyla Sandıklı ilçemizin Türk turizmindeki bu destinasyonda hak ettiği yeri alacağından hiç bir şüphemiz yok” dedi.

Bakmadan Geçme