• Haberler
  • Spor
  • Karateciler Gaziantep'ten 3 madalya ile öndü

Karateciler Gaziantep'ten 3 madalya ile öndü

Türkiye Karate Federasyonu tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle gerçekleştirilen ve 27 Haziran Perşembe günü Şahinbey Spor Salonu’nda başlayan şampiyona sona erdi.33 kategoride gerçekleştirilen organizasyonda 54 ilden 840’ı erkek, 637'si bayan sporcu olmak üzere toplam bin 477 sporcu, mücadelelerini tamamladı. Dereceye giren sporculara madalyaları verildi.Afyonkarahisar'ı temsilen katılan Şampiyonlar Gençlikspor Kulübü sporcularından Ayşe Yılmaz, Selahattin Güngel ve [&hellip]

Türkiye Karate Federasyonu tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle gerçekleştirilen ve 27 Haziran Perşembe günü Şahinbey Spor Salonu’nda başlayan şampiyona sona erdi.
33 kategoride gerçekleştirilen organizasyonda 54 ilden 840’ı erkek, 637’si bayan sporcu olmak üzere toplam bin 477 sporcu, mücadelelerini tamamladı. Dereceye giren sporculara madalyaları verildi.
Afyonkarahisar’ı temsilen katılan Şampiyonlar Gençlikspor Kulübü sporcularından Ayşe Yılmaz, Selahattin Güngel ve Dinamik Gençlikspor sporcularından Esra Çelik, Türkiye derecesi alarak şampiyonayı tamamladı. Ayşe Yılmaz Genç Bayanlar Kata kategorisinde Türkiye birincisi, Esra Çelik Ümit Bayanlar Kata kategorisinde Türkiye üçüncüsü, Selahattin Güngel 21 Yaş Altı Kata kategorisinde Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.  
Bu şampiyonada Türkiye derecesi alan Ayşe Yılmaz, Esra Çelik ve Selahattin Güngel, 18 Ağustos’ta Kocaeli’de yapılacak olan Milli takım seçmelerinde boy gösterecek. Sporcular, Milli takım seçmelerinden geçer not alırlarsa Çin’de yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi ve Afyonkarahisar’ı temsil edecek.
Turnuvada olağan üstü ve tüm ekip tarafından beğeni kazanan Şampiyonlar Gençlikspor sporcularından Hazer Balık yarı final maçlarında rahatsızlanarak turnuvadan çekildi. Balık’ın çekilmesi Afyonkarahisar’ı bir madalyadan daha etti.

Bakmadan Geçme