Karataş: Ölümden Pay Bekleyen Bir Sistem Kurdular

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, Yenidoğan Çetesi hakkında açıklama yaparak tüm suçluların bir an önce açığa çıkartılması çağrısında bulundu

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, Türkiye'nin günlerdir konuştuğu yenidoğan bebek çetesi ile ilgili açıklama yaptı. Karataş, “Bu ülkede kötülere neden bir şey olmuyor? Neden ceza indirimleriyle, öldürdükleri insanların kanı kurumadan serbest kalabiliyorlar? Neden sipariş af kanunlarıyla, hakkaniyete dayanmayan iyi hâl indirimleriyle, rüşvet çarklarıyla kötülerin devranını sürdürüyorsunuz?” dedi.

“YENİ BİR SUÇ ORGANİZASYONU”

Karataş açıklamasına şöyle devam etti:

“Ülkemizde insan hayatının değersizliği ve bunu doğrulayan fiillere müdahale yetersizliğine dair yeni bir gündem ve yeni bir suç  organizasyonuyla daha karşı karşıyayız. Yolsuzluğu rutin yol haline getiren düzenin kurucuları, paydaşları ve paslaşanlarının;  insan hayatını değersiz, haklarını önemsiz ve onurunu gereksiz gördükleri bir kez daha teyid edildi. Yenidoğan Çetesi denilerek “insan hayatına kasteden, bebek öldüren, kamu bütçesinden haksız pay için cinayet işleyen vasıf ve fiilleri perdelenen cinayet şebekesinin, kiralık katil tayfasının, insan hayatı gaspçılarının bu suç kompozisyonundaki en hafif fiilleri SGK’ya düzenledikleri fatura ve karşılığında tahsil ettikleri paradır.”

“VİCDAN KANATAN BİR DUYARSIZLIK”

Karataş, çetenin yasadışı fiilleri işlediğine dikkat çekerek “Zimmete, rüşvete, irtikaba, dolandırıcılığa ve yandaş kayırmaya kapalı hale getirilmeyen sistem ölümden kazanç ve pay bekleyen bir alt sistemi de kurmuş görünüyor. Arkasında kimlerin ve arka planında hangi fiil ve hedeflerin olduğu bütün yönleriyle açığa çıkartılması gereken bu suç organizasyonu; yetersiz sağlık hizmet sunumu, denetim eksikliğine sahip sağlık kuruluşları, göz yuman/göz korkutamayan yürütme ve maiyetindeki kurumlar ile yandaş dostları palazlandırma mevzuatının kesişim kümesidir. Vatandaşı olan bebeklerin ölüme götüren suç örgütünü engelleyemeyen kamu yönetiminin parçası SGK’nın ‘ilgili hastaneler hakkında soruşturma açtık’ açıklaması, ince düşünüldüğünde; sadece can sıkan ve vicdan kanatan bir duyarsızlık itirafıdır” dedi. 

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, açıklamasına şöyle devam etti:
“Çocukların hayatına kast eden bu yapı önü, arkası, dibi, sonu ayırmaksızın bütün mensupları ve elebaşları ile ortaya çıkarılmalıdır.  Sağlık sisteminde ve sosyal güvenlik zemininde kötü niyetlileri motive eden hukuk, kural, dirayet ve adalet boşlukları da acilen giderilmelidir. Bu bir yolsuzluk davası değil seri cinayetler ve ölümden kazanç üreten caniler davasıdır. İnsanı yaşatan devlet sloganı atanların kurduğu sistemde bebekler öldürülüyor. Sosyal güvenlik reformu cakası satanların kurduğu düzenekte kamu bütçesinden yolsuz ve haksız kaynak aktarılıyor.

Evlatların canı alınıyor, birileri gününü gün edecek servet peşinde koşuyor.Evlatlarımızın canına kast ederek kamu bütçesine el atanlara had bildirmek; insanca yaşam, adil paylaşım ve adil devlet noktasında kararlılık gerektirir. Ve ne yazık ki vatandaşına insanca yaşamı çok gören, adil paylaşımı risk gösteren, adil devleti öteleyen mevcut iktidar bu konuda tutarlı olmaktan da kararlı olmaktan da çok uzaktır. Gözyaşı dökerek, dişlerimizi sinirden sımsıkı sıkarak izlediğimiz bu olaylar hepimize ibret olsun. İbret olsun ki bir daha benzer acıları bu millete yaşatmayın. Kötüleri cezalandırmayan bir ülkenin evlatlarına daha çok kıyılır. Kıyılmasın diye yavrucaklara; hak, hukuk, adalet!”

Bakmadan Geçme