Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karantinaya uymamak artık pahalıya patlayacak

Karantinaya uymamak artık pahalıya patlayacak

Vali Gökmen Çiçek, kent genelinde koronavirüs denetiminde bulundu. Evlerinde karantina izolasyonuna uymayan vatandaşlara karşı sıkı tedbirler alacaklarını kaydeden Vali Çiçek, Afyonkarahisar’da koronavirüs karantina kurallarına uymayanların KYK yurtlarına yerleştirileceğini ve masraflarında kendilerinden tahsil edileceğini söyledi

 

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, karantinada olması gerekirken, kuralları ihlal edenlerin, karantina sürelerini Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında masrafları da kendilerinden tahsil edilerek, tamamlamalarının sağlanacağını açıkladı. Vali Çiçek bu açıklamasının ardından Milli Birlik Caddesi’nde esnaf ve halk ile bir araya gelmek ve pandemi kurallarını denetlemek için ziyaretlerde bulundu.
“KARANTİNA
KURALLARINA
UYMAYANLAR
KYK YURTLARINA YERLEŞTİRİLECEK”
Vali Gökmen Çiçek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama hakkında gazetecilerin sorusu üzerine ayrıntılı bilgiler vererek, “Öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki sadece Afyonkarahisar’da değil, birçok yerde bizi gerçekten üzüyor. Bir yerde, ilçede bir arkadaşımınız testi pozitif çıkmış. Fakat nişanda, bir de nişan yasak, kendileri izinsiz yasak olmasına rağmen nişan yapıyor. Nişan yerine maskesiz bir şekilde katılıyor ve saatlerce orada maskesiz şekilde dolaşıyor. Artık bu konuda ne diyeceğimi bilemiyorum. Otobüslerde emniyet ve jandarmadaki arkadaşlarımız arama, işlem yaptıklarında herhangi bir kontrol yaptıklarında öyle şeylerle karşılaşıyorlar ki kişiye bakıldığında koronavirüslü olduğunu ve 40 kişilik otobüsün içerisinde çok rahat, maskesiz bir şekilde seyahat ettiğini görüyorlar. Bu ciddi bir sıkıntı. Afyonkarahisar’da şunu net söylüyorum, özellikle karantinaya uymayan arkadaşlara izin vermeyeceğiz. Bu konuda İçişleri Bakanlığımızla özellikle bu karantinaya uymayanlarla ilgili gerekli tedbirleri almamız noktasında dün toplantımızı yaptık. Bu konuda tüm valilikler elden geldiğince önlemler alacak. Her il kendi durumuna göre belki değerlendirecek. Bir zaman kesinlikle karantinada olması gerekenlerin, karantinada olmasını sağlayacağız.” dedi.
“CEZALARI TAHSİL EDECEĞİZ”
Bazı vatandaşların “ceza kesiliyor ama para tahsilatları yapılmıyor.” şeklinde söylemleri olduğunu dile getiren Vali Çiçek, “Kesinlikle bu konuda da titizlik göstereceğiz. Cezaları tahsil edeceğiz, tedbirlerimizi Afyonkarahisar’ı düşünerek alacağız. Cezalarımızın da artık caydırıcı olması gerekiyor. Sizin aracılığınızla da tekrar Allah rızası için karantinada olanları uyarıyorum. Karantina koşullarına uyun, ben Valiyim ben de olsam çıkıp sosyal medya adresimden ‘arkadaşlar yakalandım’ benle temasta olanları uyarmak zorundayım. Bunu herkesten bekliyoruz ve bu şekilde uymayanları da ihbar etmenizi istiyorum.” diye konuştu.
“KYK’nın yurtları bu konuyla ilgili hazır mı?” sorusu üzerine Vali Gökmen Çiçek, “Arkadaşlar biz bununla ilgili gerekli önlemleri alıyoruz. Bir şekilde bunu sağlayacağız.” yanıtını verdi.
“YAPILMASI GEREKEN BİR İŞLEMDİ”
Vali Gökmen Çiçek’in açıklamaları Afyonkarahisar’lı vatandaşlardan da destek gördü. Vatandaşlar kararın yerinde olduğunu belirterek, koronavirüslü hastaların karantinayı ihlal edip dışarı çıkmasının sağlık açısından ciddi risk olduğuna işaret etti. Emlakçı Ömer Faruk Erdoğan, “Valimiz çok yerinde bir karar vermiştir. Sonuçta toplum sağlığını etkileyen çok önemli bir faktör bu. Yapılması gereken bir işlemdi. Çok yerinde bir karar. Hastalıklı insanların sokakta gezmesi insan sağlığını, toplum sağlığını çok etkileyen bir faktör. Onların bulaştırması demek tamamen ölüme sebebiyet. Bu bir cinayettir. Sayın Valimizi verdiği karardan dolayı kutlarım.” ifadelerini kullandı.
“ÇOK DOĞRU VE
GÜZEL BİR KARAR”
Esnaf Hüseyin Erçolak, “Afyonkarahisar Valiliği’nin aldığı kararla pandemi sürecinde pozitif olan kişilerin evlerinde karantina altında bulunması gerekirken dışarı çıkıp, insan sağlığını tehdit ettiğini görmekteyiz. Bu sebeple de Afyonkarahisar Valiliği çok doğru ve güzel bir karar almış. Bunu takdirle karşılıyoruz. Çünkü insan sağlığı her şeyden önemli. Hasta bir insanın, Covid-19’a yakalanmış bir insanın evde karantinada durması gerekirken dışarı çıkması, taşıyıcı olarak dışarıda olan insanlara bulaştırmasını haklı bulmuyoruz. Bu bir vebaldir. Afyonkarahisar Valiliği, evde durmayan kişilerin KYK yurtlarına alınması ve burada kalacakları 14 günlük süre içerisindeki masrafların da kendilerinden karşılanması gayet mantıklı. Hiç olmazsa insanlar bunu göz önünde bulundurarak evlerinde izole edebilirler. Tedbiri elden bırakmamak, maske, mesafe kurallarına uymamız çok önemlidir.” diye konuştu.
“MASRAFLARINI DA KENDİLERİ ÖDESİNLER”
Teknisyen Dilek Sezer ise, “Karantina kurallarına uymayanların yurtlara kapatılması doğru bir şey. Masraflarını da kendileri ödesinler. Ben bunu doğru buluyorum.” şeklinde konuştu.
Öte yandan denetimler esnasında İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından drone ile de koronavirüse karşı maske ve sosyal mesafe konusunda uyarılar yapıldı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

 

Başkan Zeybek’ten
korkutucu koronavirüs açıklaması

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’da koronavirüs vakaları ile ilgili korkutucu bir açıklamada bulunarak, “Başlangıçta Afyonkarahisar çevre kentlere göre en az hasarla ilerleyen konumdaydı ama şuanda komşularımızı geçmiş durumdayız” dedi

 

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, beraberinde Vali Gökmen Çiçek ile birlikte kent merkezinde koronavirüs denetimi yaptı. Denetimlerde vatandaş ve esnafları maske ile sosyal mesafe konusunda uyaran Başkan Zeybek ayrıca maske ve dezenfektanda dağıttı.
Denetimlerin ardından açıklamada bulunan ve Afyonkarahisar’daki vaka sayılarına değinen Başkan Zeybek, vaka sayılarının yüksek olduğuna dikkat çekerek, “Devletimiz ve hükümetimiz fazla bir şey istemiyor. Sadece maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Bunu da yapmazsak gidişimiz iyi değil. Başlangıçta Afyonkarahisar çevre kentlere göre en az hasarla ilerleyen konumdaydı ama şuanda komşularımızı geçmiş durumdayız. Allah rızası için kendimizi, çoluğumuzu çocuğumuzu ve eşimizi, dostumuzu düşünüyorsak kurallara uyalım.” dedi.