Karanlıktan Korkmayanlar’a 103 yeni üye

Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü, Atatürk Kültür Merkezi’nde tanıtım toplantısı düzenledi. “Karanlıktan Korkmayanlar” sloganını kullanan Kulüp’e, toplantının ardından 103 yeni üye kaydedildi Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü, faaliyetlerini bir tanıtım toplantısıyla öğrencilere anlattı. AKÜ Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü’nün Akademik Danışmanı Araştırma Görevlisi Murad Tiryakioğlu’nun aktarımıyla Kulüp hakkında bilgi [&hellip]

Karanlıktan Korkmayanlar'a 103 yeni üye

Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü, Atatürk Kültür Merkezi’nde tanıtım toplantısı düzenledi. “Karanlıktan Korkmayanlar” sloganını kullanan Kulüp’e, toplantının ardından 103 yeni üye kaydedildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü, faaliyetlerini bir tanıtım toplantısıyla öğrencilere anlattı. AKÜ Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü’nün Akademik Danışmanı Araştırma Görevlisi Murad Tiryakioğlu’nun aktarımıyla Kulüp hakkında bilgi edinen öğrenciler, toplantının ardından üyelik formlarını doldurdu. Kulüp’e, 103 yeni üyenin kaydedildiği belirtildi.
HER YERE TOHUM EKİLİYOR
Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü Akademik Danışmanı Araştırma Görevlisi Murad Tiryakioğlu, “Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü, üniversitenin öğrenci kulüplerinden biri olarak 2007 yılından bu yana faaliyet göstermekte. Biz üniversite öğrencilerini eğitirek Türkiye’nin her yerine tohum ekiyoruz. Aynı zamanda mezun veriyoruz. Ekibin sürdürülebilir bir ekip olması için yeni arkadaşlara ihtiyacımız var. Bunun için üniversitenin iki ayrı kampüsünde 6 ayrı noktada 3 gün boyunca tanıtım çalışması sürdürdük” dedi.
FARKINDALIK OLUŞTURULUYOR
Kulüp’te iki temel görev saptadıklarını belirten Tiryakioğlu, “Kulübün iki temel misyonu var. Bunlardan biri operasyonel bir ekip oluşturmak. Bunu her yıl düzenli olarak, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün değerli destekleriyle sağlıyoruz. Herhangi bir doğal afet durumunda müdahale edebilecek bir ekibe sahip oluyoruz. Bir diğer misyonumuz da toplumsal farkındalığı uyandırmaya yönelik. Afyonkarahisar birinci derecede deprem bölgesi. Deprem konusunda düşük bir toplumsal duyarlılığa sahibiz. Ancak bir afet yaşadığımızda duyarlılığımız artıyor. Sonrasında unutuyoruz. Bu duyarlılığın sürdürülebilir olması gerekiyor” diye konuştu.
ÇADIR DERSHANEDEN ÜNİVERSİTEYE
2011 yılında Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen depremde etkin bir şekilde görev aldıklarını söyleyen Tiryakioğlu, şöyle devam etti:
“Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen depremden sonra yaptıklarımız, bizim için önemli bir başarı hikayesi. İlk afet tecrübemizi yaşadık Simav’da. Akşam deprem olmuştu, sabah biz Simav’a varmıştık. Hayatın normalleştirilmesine dönük katkı sağladık. Üniversite sınavlarının yaklaştığı bir dönemdi. Ekip üyelerimiz bir çadır dershane oluşturdular Simav’da. Çadır dershaneye devam eden öğrencilerden biri, o dönemin sınav birincisi oldu. O arkadaşımız, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı.”

İki güzel slogan

Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü, yürütülen faaliyetlerde iki temel sloganı kullanıyor. Bu sloganlardan birincisi, “Karanlıktan Korkmayanlar”. Karanlıktan Korkmayanlar, doğal bir afet sırasında cesaretle, canla-başla mücadele edebilecek ekip arkadaşlarını niteliyor.
Kulüp’ün ikinci sloganı ise “Gelecek Hayalleri, Enkaz Altında Kalmasın”. Bu slogan ise, doğal afet sırasında ayakta kalabilmeyi, hayatı sürdürebilmek için önlem almayı, binalarla birlikte hayallerin de yıkılmamasını tarif ediyor.

Bakmadan Geçme