• Haberler
  • Genel
  • Karaman’dan tüm Türkiye’ye yayıldı – Kocatepe Gazetesi

Karaman’dan tüm Türkiye’ye yayıldı – Kocatepe Gazetesi

736. Türk Dil Bayramı etkinlikleri Karaman ilinde yapılacağı gibi bu bayramın tüm Türkiye'de yaşatılması amacıyla Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi tarafından Afyonkarahisar'da da bir dizi etkinlikler düzenlenecek Karaman ve Afyonkarahisar'daki etkinliklere davet edilmek üzere Vali İrfan Balkanlıoğlu'na Karaman Belediye Başkanı Yardımcısı Hacı Osman Ünivar'dan bir ziyaret gerçekleştirildi. Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen 736. [&hellip]

Karaman'dan tüm Türkiye'ye yayıldı

736. Türk Dil Bayramı etkinlikleri Karaman ilinde yapılacağı gibi bu bayramın tüm Türkiye’de yaşatılması amacıyla Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi tarafından Afyonkarahisar’da da bir dizi etkinlikler düzenlenecek

Karaman ve Afyonkarahisar’daki etkinliklere davet edilmek üzere Vali İrfan Balkanlıoğlu’na Karaman Belediye Başkanı Yardımcısı Hacı Osman Ünivar’dan bir ziyaret gerçekleştirildi. Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen 736. Yıl Türk Dil Bayramı kutlamalarının, çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirten Ünüvar, etkinlikler hakkında Vali Balkanlıoğlu’na bilgiler verdi.
TÜRKÇE TRENİ GELECEK
Karaman Belediye Başkanı Yardımcısı Hacı Osman Ünivar, 9-13 Mayıs tarihleri arasında icra edilecek olan kutlamalar kapsamında 9 Mayıs’ta İzmir Gar’ından hareket edecek olan özel tren, aynı gün saat 18.30’da Afyonkarahisar’a gelecek ve buradan saat 19.00’da hareket ederek Konya üzerinden 11 Mayıs 2013 tarihinde saat 10.30’da Karaman Garında TBMM Başkanımız Cemil Çiçek tarafından karşılanacağını söyledi. Ünivar, ayrıca 9 Mayıs 2013 tarihinde saat:20.30’da Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezinde Şiir Dili Türkçe konulu bir programında gerçekleşeceğini belirtti.
AFYON’DA DA
ETKİNLİKLER YAPILACAK
Ziyaret sırasında konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Türk dünyasında çok geniş tarihte bilinen Türk Devlet sayısı 16 tanedir, ama bunun yanında da çok sayıda beylikler var. Bunların içerisinde ilk defa Karamanoğlu Mehmet Bey, ‘benim beyliğim dahilinde Türkçe’den başka bir dil kullanılmayacaktır’ diye bir ferman yayınlamıştır. Bu da her yıl Türk Dil Bayramı olarak kutlanıyor. Karaman’da kutlanılan bu Türk Dil Bayramı Karaman dışına da çıkarak tüm Türkiye’ye mal edilmek isteniyor. Güzel Türkçemizin kullanılmasını ilk kez sağlayan Karamanoğlu Mehmet Bey’i rahmetle anıyorum. Bu nedenle Karaman Belediyesi Türk Dil Bayramının 736. yıldönümü törenleri kapsamında Afyonkarahisar’da da etkinlikler yapacaklar. Kendilerini tebrik ediyorum ve başarılı çalışmalarının devamını diyorum. Aynı zaman da Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezinde, 9 Mayıs’ta Afyonkarahisardaki yapılacak olan etkinliklere tüm Afyonkarahisar’lı hemşerilerimizin katılmalarını arzu ediyorlar. Kendilerine Karaman’daki ve Afyonkarahisar’daki etkinliklere nazik davetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme