• Haberler
  • Genel
  • Karaman’da “yetki” tartışması – Kocatepe Gazetesi

Karaman’da “yetki” tartışması – Kocatepe Gazetesi

2010 yılının Şubat ayında yönetimi kurulu oluşturulan Karaman İş Merkezi’nde “yetki” sorunu yaşanıyor. Karaman İş Merkezi Yöneticisi Mevlüt Akkuş, Afyonkarahisar Belediyesi’ne tahsis edilen 6’ncı katta Belediye’nin kat maliklerinin izni olmadan hareket ettiğini savunurken, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu ise arsa çoğunluğunun Belediye, Milli Emlak ve İl Özel İdaresi’ne ait olması nedeniyle yetkinin de kendilerinde olduğunu [&hellip]

Karaman'da "yetki" tartışması

2010 yılının Şubat ayında yönetimi kurulu oluşturulan Karaman İş Merkezi’nde “yetki” sorunu yaşanıyor.

Karaman İş Merkezi Yöneticisi Mevlüt Akkuş, Afyonkarahisar Belediyesi’ne tahsis edilen 6’ncı katta Belediye’nin kat maliklerinin izni olmadan hareket ettiğini savunurken, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu ise arsa çoğunluğunun Belediye, Milli Emlak ve İl Özel İdaresi’ne ait olması nedeniyle yetkinin de kendilerinde olduğunu belirtti.
Afyonkarahisar’ın önemli iş merkezlerinden Karaman İş Merkezi’nde “yetki” tartışması yaşanıyor. İş Merkezi’nin yöneticisi Mevlüt Akkuş, 6’ncı katın Belediye’ye tahsis edildiğini hatırlatarak “Şimdi Belediye, 6’ncı kattaki ortak alanlarla diğer kat maliklerinin bağlantısını kesmek istiyor. 6’ncı katın girişinin Belediye’den verilmesi için düzenleme yapılmak isteniyor. O zaman bizim kat sayımız 5’e düşecek. Bizim istediğimiz, İş Merkezi’nin ahenginin bozulmaması. 6’ncı kat da kapatılırsa burası iyice boş olacak. Personel, Belediye tarafından girecekse bile vatandaş, normal girişten 6’ncı kata çıkmalı” dedi.
Belediye’nin düzenleme yaparken kat maliklerini de dikkate alması gerektiğini söyleyen Akkuş, “Şu anda 20 kat malikinden 17 tanesinin 6’ncı kattaki düzenlemeye onayı yok. Arsa çoğunluğu onlarda ama kat maliği olarak 3 kişi olarak görünüyorlar. B Blok’tan C Blok’a bir geçiş yapıldı, onda da onayımız yoktu ama itiraz etmedik” diye konuştu.
Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu ise Karaman İş Merkezi’nde arsa çoğunluğunun Belediye, Milli Emlak ve İl Özel İdaresi’nde olduğunu belirtti. Bu nedenle yetkinin de kendilerinde olduğuna dikkat çeken Demirkapu, Mevlüt Akkuş’un her katı tek malik olarak kabul ettiğini hatırlatarak “Biz 6’ncı katta Belediye Meclis Salonu ile geçişe yarayan bir kapı yaptık” diye konuştu.
Mevlüt Akkuş’un Karaman İş Merkezi’ndeki yetki-sinin tartışmalı hale geldiğini vurgulayan Demirkapu, Ocak ayında bir toplantı yapıldığını, bu toplantıda Mevlüt Akkuş yerine başka bir kişinin yönetici olduğunu, ancak Akkuş’un bu toplantıyı iptal ettirdiğinin altını çizdi. Demirkapu, 3 kişilik yönetim kurulunda bulunan bir kişinin de istifa ettiğini hatırlattı.
Öte yandan Karaman İş Merkezi’nde bugün saat 13.00’da yeniden bir toplantı yapılacağı ve yeni yönetimin belirleneceği bildirildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme