Karaman İş Merkezi’ne kayyum yönetici

Karaman İş Merkezi’nde 2011’de başlayan “yönetimde yetki” tartışması, Afyonkarahisar 2’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin “kayyum yönetici” atamasıyla, şimdilik sona erdi 2010 yılının Şubat ayında yönetim kurulu oluşturulan Afyonkarahisar Belediyesi, İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşınmasıyla yönetiminde yetki tartışması yaşanan Karaman İş Merkezi’ne mahkeme kararıyla yönetici atandı. 2011’deki Karaman İş Merkezi Genel Kurulu’ndan sonra [&hellip]

Karaman İş Merkezi'ne kayyum yönetici

Karaman İş Merkezi’nde 2011’de başlayan “yönetimde yetki” tartışması, Afyonkarahisar 2’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin “kayyum yönetici” atamasıyla, şimdilik sona erdi

2010 yılının Şubat ayında yönetim kurulu oluşturulan; Afyonkarahisar Belediyesi, İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşınmasıyla yönetiminde yetki tartışması yaşanan Karaman İş Merkezi’ne mahkeme kararıyla yönetici atandı. 2011’deki Karaman İş Merkezi Genel Kurulu’ndan sonra kat malikleri ile Afyonkarahisar Belediyesi, yönetimin kim tarafından seçileceği konusunu ayrı ayrı mahkemeye taşımıştı. Afyonkarahisar 2’nci Sulh Hukuk Mahkemesi, tarafların görüşlerini aldıktan sonra, önerilen 4 isim arasından Afyonkarahisar Belediyesi’nde İşletme Müdürü olan Muhittin Ok’u “en az 6 ay değiştirilmemek” koşuluyla yönetici atadı. Mahkemenin, Belediye’nin 5’inci katı ile İş Merkezi’nin 6’ncı katı arasında geçiş için kapının kapatılması yönünde karar verdiği bildirildi.
Yetki kat maliklerinde mi,
kurumlarda mı?
Karaman İş Merkezi’ndeki tartışma, “yönetim” konusunda gündeme gelmişti. Kat malikleri, sayı olarak çoğunluk oldukları iddiasıyla Karaman İş Merkezi’nin kendileri tarafından seçileceğini savcunmuşlardı. Karaman İş Merkezi’ndeki kurumlar ise, yönetimin iş merkezi ve arsa üzerinde çok payı olan tarafından seçileceğini öne sürmüşlerdi.
Otopark konusu
gündeme gelecek
Öte yandan “yönetimi seçme yetkisi” tartışması şimdilik sona eren Karaman İş Merkezi’nde bu sefer de “otopark” tartışmasının çıkabileceği savunuluyor. Kat malikleri, otoparkta kendilerine yer tahsis edilmediğinden şikayet ederek otoparkta yer tahsisi için gerekirse İl Özel İdaresi ve Afyonkarahisar Belediyesi’ni mahkemeye verebileceklerini belirtiyorlar. Kat malikleri, Karaman İş Merkezi’nin otoparkını kullanmaları için ücret ödemeleri gerektiğine dikkat çekiyorlar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme