• Haberler
  • Genel
  • Karakoç: Dernek faaliyetlerine hız kazandırdık

Karakoç: Dernek faaliyetlerine hız kazandırdık

Afyonkarahisar MS Hastaları Yadımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Koordinatörü Sude Karakoç, dernek faaliyetlerine hız kazandırdıklarını açıkladı

MS Hastaları Yadımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Koordinatörü Sude Karakoç, dernek olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Sude Karakaç, Afyonkarahisar MS Hastaları Yadımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak MS hastaları yararına çok sayıda faaliyeti sunmak, MS ile alakalı eğitimler, norolojik rahatsızlıklarının çözüm önerileri, moral ve motivasyon eğitimleri, psikolojik destekler, MS hastaları için Akdeniz diyeti, fizik tedavi programları uygulamayı amaç edindiklerini belirtti. Karakoç, “Daha önce hiç fizik tedavisi almamış olan, MS rahatsızlığı olan kişilere ücretsiz 1 yıl boyunca fizik tedavi eğitimi verilmektedir. Yine isteyenler için, sinema, gezi, piknik, tiyatro gibi çeşitli sosyal aktiviteleri de gerçekleştirmek istiyoruz. Amacımız burada MS rahatsızlığı olan kardeşlerimizin, eve kapanmalarını ve kendi iç dünyalarında kendileri ile savaşmasını engelleyip, topluma kazandırmaktır. Bu sayade bir nebze de olsa, içerisinde bulundukları ruh halinden uzaklaştırmak ve onlara moral ve motivasyon sağlamanın bizim görevimiz olduğunu düşünüyoruz. MS rahatsızlığı olupta, kendi iç dünyasına kapanan çok sayıda kardeşimiz var. Bu vesileyle onlardan mutlaka bize ulaşmalarını talep ve rica ediyorum. Bize mutlaka ulaşsınlar, birlikten kuvvet doğar. Hiçbir şey dünyanın sonu değildir, bende bir MS Hastası olarak sizlerle aynı duyguları yaşıyorum. Ama zaman kendimizi kapatma zamanı değil MS le hayata gülümseyin.” dedi.

Bakmadan Geçme