• Haberler
  • Genel
  • Karahisar poligonu'nun tanıtımı yapıldı – Kocatepe Gazetesi

Karahisar poligonu'nun tanıtımı yapıldı – Kocatepe Gazetesi

Erkmen Yolu üzerinde yapımında son aşamaya gelinen Karahisar Atış Poligonu dün basına tanıtıldı Afyonkarahisar'da Türkiye'nin en büyük 17. atış poligonu açılışına artık çok az bir zaman kaldı. 600 bin liraya mal olan atış poligonu teknik donanım açısından da Türkiye'sayılı poligonları arasında bulunuyor. Afyonkarahisar'ın merkezine bağlı Erkmen beldesinde yapımı tamamlanan özel atış poligonunda ilk atışlar basın [&hellip]

Karahisar poligonu’nun tanıtımı yapıldı

Erkmen Yolu üzerinde yapımında son aşamaya gelinen Karahisar Atış Poligonu dün basına tanıtıldı

Afyonkarahisar’da Türkiye’nin en büyük 17. atış poligonu açılışına artık çok az bir zaman kaldı. 600 bin liraya mal olan atış poligonu teknik donanım açısından da Türkiye’sayılı poligonları arasında bulunuyor. Afyonkarahisar’ın merkezine bağlı Erkmen beldesinde yapımı tamamlanan özel atış poligonunda ilk atışlar basın mensuplarının katılımı ile yapıldı. Bölgede tek olan Karahisar Atış Poligonu sahiplerinden Hakan Kumartaşlı, tesisi açarak, sokaklarda başı boş dolaşan kurşunları poligona çekmek istediklerini söyledi.
Atış sporu için
bulunmaz bir nimet
Vatandaşların üzerinde taşıdığı silahların artılarını ve eksilerini poligonda anlatmayı hedeflediklerini ifade eden Kumartaşlı, uzman atış eğitimcileri aracılığı ile atış sporunu farklı bir deneyim olarak insanlara yaşatmayı planladıklarını da kaydetti. “Vatandaşlarımızın poligonlarda kendilerine ve çevresine zarar vermeden güvenli bir şekilde atış yapmalarını istiyoruz” diyen Kumartaşlı, düğünlerde ve diğer eğlence günlerinde havaya rastgele ateş açıldığını da belirterek bunların önüne geçmek istediklerini ifade etti. İnsanların bireysel olarak silahlanmasını da engellemeyi amaçladıklarını belirten Kumartaşlı, “İnsanların silah kullanabilmesi için illaki kendisinde olması gerekmez diye düşünüyoruz. Silahı olmasa dahi poligonlarımıza gelerek poligonun silahları ile istedikleri kadar atış yaparak bu heveslerini giderebilirler” dedi.
Açılış için herşey hazır
Afyonkarahisar’da böylesi bir poligonun olması gerektiğini söyleyen Kumartaşlı, poligonda Avrupa standartlarında son sistem cihazların bulunduğunu ve tamamen ses yalıtımlı modern bir atış alanı yaptıklarını kaydetti. Kumartaşlı, atış poligonda bütün gerekli düzenlemeleri yaptıklarını ve en kısa sürede hizmete açacaklarını bildirdi.

Bakmadan Geçme