'Karahisar Kalesi'ne 3 hilali dikeceğiz'

MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Parsak, yerel seçimlerde Afyonkarahisar Belediyesi'ni kazanmayı hedeflediklerini söyledi. Parsak, 'AKP'ye oy vermiş Afyon seçmeni eğer yapılan belediye hizmetinden memnun değilse, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermeyi düşünmüyorsa, oy verebileceği yegane adres Milliyetçi Hareket Partisi'dir' dedi Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, hemşehrimiz Mehmet Parsak, Çakmak Marbel Otel'de basın [&hellip]

“Karahisar Kalesi’ne 3 hilali dikeceğiz”

MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Parsak, yerel seçimlerde Afyonkarahisar Belediyesi’ni kazanmayı hedeflediklerini söyledi. Parsak, “AKP’ye oy vermiş Afyon seçmeni eğer yapılan belediye hizmetinden memnun değilse, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermeyi düşünmüyorsa, oy verebileceği yegane adres Milliyetçi Hareket Partisi’dir” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, hemşehrimiz Mehmet Parsak, Çakmak Marbel Otel’de basın mensuplarıyla, iftarda bir araya geldi. Yerel seçimler ve ülke gündemi hakkında sohbet eden Mehmet Parsak, Afyonkarahisar Belediyesi’ni kazanma konusunda iddialı olduklarını belirtti. Parsak, “Afyon’da verilen hizmetler yeterli değil. Afyon’da verilen hizmetler memnun edici olmadığına göre belediye başkanlığının adresinin değişmesi kuvvetle muhtemeldir. Afyon’un siyasi kompozisyonunu masaya yatırmak gerekir. Bir önceki seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi 45 bin oy almıştır. Milliyetçi Hareket Partisi 30 bin oy almıştır. Saadet Partisi 10 bin oy almıştır. Memleketimizin seçmen profilinin milliyetçi, mukaddesatçı olması nedeniyle Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında oy geçişkenliği, diğer partilere göre çok daha fazladır. AKP’ye oy vermiş Afyon seçmeni eğer yapılan belediye hizmetinden memnun değilse Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermeyi düşünmüyorsa, oy verebileceği yegane adres Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Bu iki parti arasındaki oy farkı 15 bin değil, 7 bin 501’dir” dedi.
ADAY BELİRLENDİKTEN SONRA YEKVÜCUT
Ülkenin iyi yönetilmediğini, bölünme tehdidi ile karşı karşıya olduğunu belirten Parsak, ülkenin bölünmesine karşı duranların MHP’de birleşeceğini kaydetti. Parsak, “AKP’nin yanlışlıklarından rahatsız olan ciddi sayıda bir seçmen olduğunu biz de biliyoruz, hem de bu memleket daha önce de MHP’li belediye başkanları tarafından yönetilmiştir. MHP, yerel yönetimi iyi bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahiptir. Bu noktada MHP’nin göstereceği aday da son derece önemlidir. Bizim en son yaptığımız MYK toplantısında alınan kararla teşkilat başkanlarımız ve milletvekillerimizin de kendi istemeleri durumunda belediye başkanlığına aday olabilmesinin önü açılmıştır. Bunların hepsinin toplamından bir değerlendirme yapılır. Genel Merkez, bir değerlendirme yapar, en çok oy alabilecek adayı açıklar. O andan itibaren de bütün arkadaşlarımız, her kim aday olarak açıklanırsa açıklansın yekvücut olarak çalışır, Karahisar Kalesi’nin surlarına 3 hilali yeniden dikeriz” diye konuştu.
3 SEÇİMİN ÖNEMİ BÜYÜK
Milliyetçi Hareket Partisi’nin Afyonkarahisar’da birinci olma potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çeken Parsak, şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar, bizim her zaman birinci olma noktasında potansiyele sahip olduğumuz bir il. Adayımız belli değil. Gerek il merkezimiz, gerekse ilçe teşkilatlarımız çalışmayı sürdürüyor. Kamuoyu araştırmaları ve teşkilat yoklamalarıyla çıkan aday adaylarımız var. İnsanların en fazla talip olduğu bir parti olacak. Bozhüyük Belediye Başkanı Fatih Çetinkaya ve Engin Ayengin Merkez İlçe Başkanlığı’na başvurdu. Bu sayı daha fazla artacaktır. Önümüzdeki yerel seçimleri sıradan bir yerel seçim olarak görmüyoruz. Yerel, genel ve Cumhubaşkanlığı seçimini müşterek bir seçim olarak görüyoruz. Milletimizin kaderinin de oylanacağı bir seçimdir bu. Bu seçimlerin MHP’nin belediye başkanlığını kazanması suretiyle millete bir mesaj olarak biz varız demektir. AKP alternatifsiz bir sistem kurmaya çalışıyor. Biz iktidara talibiz.” (Kocatepe)

Bahçeli, Bolvadin’e gelecek

MHP MYK Üyesi Mehmet Parsak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 23 Ağustos’ta Bolvadin’e geleceğini söyledi. Parsak, “Sayın Genel Başkanımızın önem verdiği bir il Afyonkarahisar. Bizim ziyaretlerimizde Türkiye’nin göbeği durumundaki Afyon’u sizden istiyorum dediği bir il. Sayın Genel Başkanımız Antalya-İzmir istikametindeki tüm seyahatlerinde Afyonkarahisar’a uğruyor. Biz Sayın Genel Başkanımızı İl Başkanımız, Bolvadin Belediye Başkanımız ve Bolvadin İlçe Başkanımız ile birlikte ziyaret ettik. Uzun yıllardır Bolvadin’de sürdürülen Bolvadin Kaymak Festivali’ne katılacak. Sayın Genel Başkanımız, Konya’daki mitingden önce 23 Ağustos’ta burada olacak” dedi.

Oslo görüşmesi önce
yalanlandı, sonra uygulandı

MHP MYK Üyesi Mehmet Parsak, devlet yöneticileri ile PKK’lıların
yaptıkları görüşmelerin önce yalanlandığını, sonra uygulandığını söyledi

MHP MYK Üyesi Mehmet Parsak, Milli İstihbarat Teşkilatı yöneticileri ile PKK’lıların 2009 yılında Norveç’in başkenti Oslo’da yaptıkları görüşmenin, bugün uygulandığını söyledi. Parsak, “Oslo’da görüşme var denildiği zaman ‘Bunu ispatlamayan şerefsiz, müfteri’ denildi.Sonra bu görüşmelerin ses kayıtları ortaya çıktı, Daha sonra toplantının ıslak imzalı tutanağının, savcının elinde olduğunu gördük. Savcı soruşturma açmak istedi, ama bir düzenlemeyle bu soruşturmanın önüne geçildi” dedi.
BELEDİYE YASASI NEYE HİZMET EDECEK?
Oslo’da yapılan görüşmelerin Büyükşehir-Bütünşehir Yasası’yla hayata geçtiğini vurgulayan Parsak, “Büyük resim şu: Belirli sayıda Büyükşehir belediyesi vardı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni oluşturan merkeze yakın belediyeler vardı. Bu kamu hizmetinin daha verimli halde sunulması için elzemdi. Yeni gelen Büyükşehir Yasası, Bütünşehir Yasası demek. Diyelim ki Mersin, bir uçtan bir uca çok büyük bir mesafe var. Ülkemizin bekası bakımından da bir sorunu var. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yanına bir de Mardin, Urfa, Van Büyükşehirleri ile değerlendirdiğiniz zaman eyaletin önü açıldı. Bu çok tehlikeli. Bize göre bu, Oslo’da verilen sözler nedeniyle yapıldı” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme