Karahisar Kalesi'nin Zirvesinde Sucuk Ekmek

Afyonkarahisar Valiliği önünden başlayan Frig Ultra maratonu'nun Karahisar Kalesi ayağı tamamlandı. Zirvede yaklaşık 150 kişiye sucuk ekmek ikram edildi

Bu yıl Frig Ultra Maratonu’nun 10’uncusu, Afyonkarahisar Kale Yarışı’nın ise 6’ncısı düzenlendi. Afyonkarahisar Valiliği önünden başlayıp, Uzun Çarşı, Bedesten ve tarihi konakların önünden devam ederek UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ulu Cami’nin de içinde yer aldığı güzergâh boyunca koşan 65 yarışmacı Afyonkarahisar Kalesine çıktı. Kalenin zirvesinde yaklaşık 150 kişiye sucuk ekmek ikram edildi.

Karahisar Kalesi'nin Zirvesinde Sucuk Ekmek

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Fatih Topuz’un işaretiyle başlatılan Kale Yarışı’nda erkekler birincisi 617 göğüs numarasıyla Metin Şimşek 10 dakika 13 saniye zirveye ulaşırken, 607 göğüs numaralı Emre Karatepe 10 dakika 50 saniyede ikinci, 599 göğüs numaralı Mehmet Aydıngöl ise 11 dakika 15 saniyede üçüncü oldu. 

Karahisar Kalesi'nin Zirvesinde Sucuk Ekmek

Türkiye’nin birçok yerinden katılımcının yarıştığı Kale Yarışı’nda kadınlarda ise 618 göğüs numaralı Hamide Nur Tekdemir 12 dakika 29 saniyede birinci olarak zirveye çıktı. 608 göğüs numaralı Hatice Körlü 15 dakika 53 saniye ile ikinci, 591 göğüs numaralı Çiğdem Çevik ise 17 dakika 19 saniyede üçüncü oldu. 

Karahisar Kalesi'nin Zirvesinde Sucuk Ekmek

Ulu Camii önünde hediyelerini alan finalistler hatıra fotoğrafı çektirdi. Yarışma sonunda Ulu Cami önünde gazetecilere demeç veren Limit Sensin Koordinatörü Ali Cem Aktaş , Karahisar Kalesi’ni daha iyi tanıtmak için yapılan bu yarışta güzergâhın yaklaşık 2 kilometre olduğunu vurgulayarak zorlayıcı bir yarış olduğunu dile getirdi.

Karahisar Kalesi'nin Zirvesinde Sucuk Ekmek

Kalenin zirvesinde yaklaşık 150 kişiye sucuk ekmek ikramının ise dünyada ve Türkiye’de ilk olduğunu aktaran Ali Cem Aktaş, konuşmasının devamında Afyonkarahisar Valiliğinin ve Afyonkarahisar Belediyesinin destekleri sayesinde her sene çok daha iyi bir organizasyon yapıldığını vurguladı. Aktaş, önümüzdeki sene yarışmanın farklı ve daha dikkat çekici olacağını vurgulayarak sözlerini tamamladı.

Karahisar Kalesi'nin Zirvesinde Sucuk Ekmek

Bakmadan Geçme