• Haberler
  • Genel
  • Karahisar Kalesi ışıl ışıl – Kocatepe Gazetesi

Karahisar Kalesi ışıl ışıl – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi, Karahisar Kalesi’ni aydınlatmak için yürüttüğü çalışmalarda, test aşamasına geçti Afyonkarahisar’ın marka değeri Karahisar Kalesi, ışıklandırma sistemi sayesinde heybetiyle büyük beğeni topladı. Kale bu haliyle geceleri de görenleri kendisine hayran bırakıyor. Kalenin tarihi, estetik, görsel değerlerlerini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, aydınlatma sistemi sayesinde Karahisar Kalesi’nin gündüz siluetinin gece [&hellip]

Karahisar Kalesi ışıl ışıl

Afyonkarahisar Belediyesi, Karahisar Kalesi’ni aydınlatmak için yürüttüğü çalışmalarda, test aşamasına geçti

Afyonkarahisar’ın marka değeri Karahisar Kalesi, ışıklandırma sistemi sayesinde heybetiyle büyük beğeni topladı. Kale bu haliyle geceleri de görenleri kendisine hayran bırakıyor. Kalenin tarihi, estetik, görsel değerlerlerini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, aydınlatma sistemi sayesinde Karahisar Kalesi’nin gündüz siluetinin gece de ortaya çıkmasına katkı sağladıklarını söyledi.
Bu çalışma sayesinde kentin en dikkat çekici eserlerinden biri olan Karahisar Kalesi’ni geceleri Çevre Yolu’ndan geçenlerin dahi görebileceklerini ifade eden Başkan Burhanettin Çoban aydınlatmanın son sistem teknolojiyle yapıldığını söyledi.
UZAKTAN KUMANDALI
Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalarda kale eteklerine 20 ayrı projektör yerleştirildi. Aydınlatma sistemi masaüstü bilgisayar, laptop yada cep telefonuyla uzaktan kontrol edilebilecek. Aynı zamanda olası arızaları teknik personele anında sms yada mail yoluyla bildirebilecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme