Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karahisar Kalesi için çalıştay düzenlenecek

Karahisar Kalesi için çalıştay düzenlenecek
Karahisar Kalesi için çalıştay düzenlenecek

İl Özel İdaresi’nin başvuru sahibi olduğu Karahisar Kalesi Çevresi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı Projesi sözleşmesi imzalandı.
Proje kapsamında Afyonkarahisar’ı 2023 Türkiye turizm stratejisi hedeflerine götürmek amacıyla zengin tarihi birikimini koruyup, yaşayan, üreten, sosyo-ekonomik mekansal ve kültürel kimliğini geleceğe aktaran Karahisar Kalesi çevresi kentsel sit alanının turistik bir çekim merkezi haline gelmesi hedefleniyor.
Karahisar Kalesi Çevresi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı Çalıştayı düzenlenecek ve çalıştay raporu hazırlanacak. Hazırlanacak çalıştay raporundaki verilerden hareketle Karahisar Kalesi kentsel sit alanı için Strateji ve Yol Haritası Belgesi hazırlanacak. Çalıştay raporu ve strateji ve yol haritasının uygulanmasıyla Karahisar Kalesi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı hazırlanarak kitap haline getirilecek.
Karahisar Kalesi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı’yla; Karahisar Kalesi çevresindeki tarihi sokaklar, çarsılar, müzeler, anıtlar, evler, konaklar, camiler, Mevlevihaneler, hanlar, hamamlar, çeşmeler ve el emeğiyle üretim yapılan işyerlerinin bakırcılar, kalaycılar, keçeciler, gümüşçüler, bıçakçılar, yemeniciler gibi alanın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı yapılacak. (Kocatepe Haber Merkezi)