Karahisar Kalesi aranıyor!

Karahisar Kalesi'ne çıkmak isteyen yerli ve yabancı turistler çıkış öncesinde yönlendirici tabela olmadığından şikâyet ediyor. Aynı zamanda Kale merdivenlerinin de güvenli bir iniş çıkış için yeterli olmadığını belirten vatandaşlar yetkililerin konuya çözüm getirmesini bekliyor

Haber Kentin marka değerlerinin başında gelen Karahisar Kalesi’ni Türkiye ve dünyadan gelerek görmek ve çıkmak isteyen çok sayıda yerli ve yabancı turist bulunuyor.
Vatandaşlar, Kocatepe Haber Merkezine Afyonkarahisar Belediyesi’nin “asırlık rüya” olarak nitelendirilen Teleferik Projesi ile Kale’ye çıkışı kolaylaştırmaya çalışırken yaya olarak Kale’ye çıkacak olan yerli ve yabancı turistler içinde bir şeyler yapması gerektiği görüşünü bildirdiler.
KALE’NİN ÖNÜNE KADAR GELENLER BİLE ÇIKIŞI BULAMIYORLAR!
Vatandaşlar, “Ulu Camii’nin önüne kadar gelenler Kale çıkışının nerede olduğunu birbirlerine soruyorlar. Es kaza o dar sokaktan yukarı çıksalar bu sefer merdivenleri bulmak ayrı bir sorun. Kale merdivenleri tıpkı bir ev merdivenine dönüşmüş, vatandaş öyle zannediyor dönüp gidiyor. Çevredeki ev sahipleri soranlardan bunalmış. Yolu bulup Kale’ye çıkanlar dağınık basamaklarda adeta cambazlık yapıyor. Özellikle inerken basamaklardan düşseler tepetaklak aşağıyı bulacaklar. Kale çıkışında Valiliğin yaptırdığı bilgilendirici tabela artık okunamaz vaziyette. Yazılar silinmiş, tabelanın üzeri tıpkı Kale’nin üzerinde her duvarda olduğu gibi sprey boyalarla yazılar var. Bu konulara İl Kültür Turizm Müdürlüğü mü bakar, Belediyemiz mi bakar bilmiyoruz. Ama acilen bir şeyler yapılması şart.” dediler.
Mevcut durum Kale’nin çıkış güzergahının başlangıcında bulunan ve UNESCO tarafından tüm dünyaya tanıtılan Ulu Cami’nin tarihi ihtişamına gölge düşürüyor.

Haber

Bakmadan Geçme