Karahisar Derneği hayırsever katkılarını bekliyor

Karahisar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, derneğin Hasta Konuk Evi ve ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere yönelik burs çalışmalarını Kocatepe Gazetesi muhabirine anlattı.Burcu Aydın: Karahisar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yeni açıldı. Derneğin faaliyet ve iştigal alanı ne şekilde olacak?Galip Kolcu: Uzun yıllar Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapmanın verdiği [&hellip]

Karahisar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, derneğin Hasta Konuk Evi ve ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere yönelik burs çalışmalarını Kocatepe Gazetesi muhabirine anlattı.
Burcu Aydın: Karahisar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yeni açıldı. Derneğin faaliyet ve iştigal alanı ne şekilde olacak?
Galip Kolcu: Uzun yıllar Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapmanın verdiği bir avantajla toplumumuza hizmet etmek ve dertlerine muttali olmak gibi bir imkânımız var. İhtiyaç arz eden konular var. Birincisi hepimizin üzerinde durduğu eğitim konusudur. Esasen bu derneğin kurulmasına birinci niyetimizdi. Başarılı ve ihtiyaç sahibi olan üniversite öğrencilerimize imkân nispetinde burs temin etmek istedik. Ancak yola çıkınca Allah bize daha hayırlı bir hizmet kapısı açtı. O da hasta ve hasta yakınlarının ücretsiz misafir edebilmeleri için kalacak yer temini oldu. Birinci kalem faaliyetimiz bu oldu. Şu anda da üniversite de ki öğrencileri hocaları aracılığıyla tespit etmeye çalışıyoruz. Sayı şu an için çok sınırlı ama onların tavsiye ettikleri öğrencilere katkı veriyoruz. Bu sene başlangıç olduğundan azla yetineceğiz. İnşallah önümüzde ki yıllarda toplumumuz bize destek verirse burs verdiğimiz öğrenci sayısını artırmayı düşünüyoruz.
Burcu Aydın: Burs vermek için derneğiniz şartları neler?
Galip Kolcu: Burs vermeyi düşündüğümüz öğrenciler için hocalarıyla istişare ederken birinci öncelik gerçek ihtiyaç sahibi olmasıdır. Sonrasında çalışkan olması milletimizin değerlerine bağlı olmasıdır. Bundan kastımız herhangi bir fikri ya da siyasi görüşü temsil etmesi değil milletimizin milli ve manevi dini değerlerine saygılı olmaktır. Ama hocalarımızın tavsiyeleri bizim için birinci derece önem arz ediyor.
Burcu Aydın: İlk etapta kaç öğrenciye burs vermekle işe başlandı?
Galip Kolcu: Biz şu anda 30 öğrenci ile yola çıkıyoruz. Şu anda büyük bir kısmının karşılığını temin ettik. Bu yıla ait çok cüzi bir rakam açık kaldı.
Burcu Aydın: Maddi zorluk içinde olan hasta yakınlarının barınma ihtiyacına yönelik Devlet Hastanesi karşısında hizmete açılan Hasta Konuk Evinden söz eder misiniz?
Galip Kolcu: Devlet Hastanesinin karşısında ki mekân Belediyemizin bize tahsis ettiği bir hizmet alanı oldu. Afyonkarahisar Belediyemizle 15 yıl süreli bir protokol imzaladık. 15 yıllık kullanım hakkını bize verdiler. Mülkiyeti Belediye’ye ait bir mekânda hizmet veriyoruz. Hasta Konuk Evi için protokolümüzün katıldığı resmi bir açılış töreni de yaptık. Derneğimizin kurucularından yönetim kurulu üyemiz Haydar Kaya konukevinin tüm finansını karşıladı. Bundan sonra da biz misafirlerimizi bekliyoruz. Çalışmalarımız başladı.
Burcu Aydın: Hasta Konuk Evinde misafirliğin süresi ve şartları nelerdir?
Galip Kolcu: Kalacak yeri olmayan insanlarımızı hedefledik. Konukevimizde hanımların kalacağı ayrı bir kat hazırladık. Hanımları ayrı tutuyoruz. Ancak eş olarak ailecek gelirlerse özel oda tahsis etmeyi düşünüyoruz. İlk etapta ihtiyaç sahibi hasta veya yakınının 5 gün kalması yönetmeliğimizde var. Ancak zaruriyeti bağlı olarak tedavinin bitmediğine dair bir belge getirilmesi halinde süre bir 5 gün daha uzatılacak. Konukevimizin yönetimini Yönetim Kurulundan bir arkadaşımıza tevdi edeceğiz. O durumu inceleyip ihtiyaç hâsıl olması halinde daha da uzun kalabilir.
Burcu Aydın: Hasta Konuk Evinde sadece barınma hizmeti mi verilecek?
Galip Kolcu: Şimdilik sadece barınma hizmeti sözkonusu. Yanı sıra çay-kahve ikramı da yapılacak. İleride belki konuk sayısını gördükten sonra imkânlar el verir vatandaşlardan da bu anlamda destek gelirse kahvaltı ve akşam yemeği vermeyi düşünüyoruz.
Burcu Aydın: Bu hizmetin sürdürülebilirliği için ayni ve nakdi yardımların, hayırsever katkılarının konukevine ve burs için kabul edilecek mi?
Galip Kolcu: Bu hizmetler toplum hizmetlidir. İmkânı olanların katkı yapmasında mutlaka fayda var. Bir daha vermek çok önemli bir şeydir. Hizmette herhangi bir ayırıma tabi tutmadan insanımızı hedef alıyoruz. Toplumumuzdan, hemşehrilerimizden maddi ve manevi katkı bekliyoruz. Hatta ileride belki gayrimenkul ihtiyacımız da ortaya çıkacak. Bunu burs verdiğimiz öğrencileri barındırma anlamında bir yurt şeklinde düşünüyoruz. Yurt ya da daire olabilir. Bu nedenle biz hemşehrilerimizden ayni ve nakdi destekler bekliyoruz.
Burcu Aydın: Konukevi yatak kapasitesi nedir? Kaç oda var?
Galip Kolcu: 12 odalı bir alanda zorlandığında yatak kapasitemiz 30’u bulur. Kapasite 25 yataktır. Zaruriyet halinde bu sayı 30’u bulacaktır. Burası bir hayır kuruluşudur. Allah da hepimize hayırda yarışın diyor. Dolayısıyla hayırda yarışmak için vatandaşlarımızı destek olmaya davet ediyoruz. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Bakmadan Geçme