• Haberler
  • Genel
  • Karagücü Ampute Futbol Takımı Afyonkarahisar’da

Karagücü Ampute Futbol Takımı Afyonkarahisar’da

Sporcularının neredeyse tamamı uzuvlarının bir kısmını kaybetmiş gazi olan Karagücü Ampute Futbol Takımı dün Afyonkarahisar’a uğradı. Kimi kolunu bir şarapnele feda etmiş, kimisi ayağını bir mayına vermiş, hepsi de bu vatan için canını harcamak için görev yapmış gaziler. Ampute Uzuvlarından bir kısmını kaybetmiş anlamına geliyor. Bu futbol takımı da çoğu gazilerden oluşuyor. Zaten giydikleri eşofmanın [&hellip]

Karagücü Ampute Futbol Takımı Afyonkarahisar'da

Sporcularının neredeyse tamamı uzuvlarının bir kısmını kaybetmiş gazi olan Karagücü Ampute Futbol Takımı dün Afyonkarahisar’a uğradı.

Kimi kolunu bir şarapnele feda etmiş, kimisi ayağını bir mayına vermiş, hepsi de bu vatan için canını harcamak için görev yapmış gaziler. Ampute Uzuvlarından bir kısmını kaybetmiş anlamına geliyor. Bu futbol takımı da çoğu gazilerden oluşuyor. Zaten giydikleri eşofmanın üzerinde de Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi arması mevcut. Ampute Futbol Ligi halen daha devam edi-yor. Bu ligde mücadele eden Karagücü Ampute Futbol Takımı da Ankara Büyük Başkent Takımıyla şampi-yonluk yarışı içinde. Sporcularının yüzde yetmişi gazi yüzde otuzu sivil insanlardan oluşuyor Karagücü Ampute Takımının. Dün İzmir Altayspor’la oynanan lig maçınıda 4-1 kazandılar. İzmir’den Ankara’ya geçerken de Afyonkarahisar’da mola verdiler. Valilik önünde mola veren Karagücü Ampute Futbol Takımı oyuncuları Afyonkarahisar’a özgü olan kaymak, lokum, şeker, sucuk vb alışverişlerde bulundular. Bir süre Anıtpark’ta dinlenen sporcular Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı.
Antrenör Afyonlu çıktı
Karagücü Ampute Futbol Takımı sporcuları, Altay Ampute Takımı karşısında ne kadar güzel oynadıklarından bahsederken, orada bulunanlara Karahisar’ın ne demek olduğunu sordular. Afyon’a neden Karahisar denildiğini öğrenmek isteyen sporcular Karahisar isminin Afyon Kalesi’nden geldiğini öğrenince de bir hayli şaşırdılar. Afyon’un çok güzel bir yer olduğunu söyleyen gaziler, maçlara gidip gelirken Afyonkarahisar’dan geçtiklerini belirttiler. Ayrıca antrenörlerinin de bir Afyonlu olduğunu söylediler. Gaziler Afyon’dan bahsederken Antrenörleri, Uğur Özcan çıka geldi. ‘Kendisinin de Afyonlu olduğunu söyleyen Özcan şöyle konuştu; ‘Afyon’un Çay ilçesindenim bende. Karagücü Ampute Futbol Takımının Antrenörlüğünü yapıyorum. Güneydoğu’da görev yaparken gazi oldum.”
‘Sonuna kadar Afyonluyum’
Afyonun insanının mert olduğunu söyleyen Özcan, ‘Sonuna kadar Afyonluyum. Ben buranın evladıyım. Bu yoldan geçerken Afyon’a uğrayıp havasını solumak çok hoşuma gidiyor’ dedi. Karagücü Ampute Futbol Takımı’nın şampiyonluk kovaladığını söyleyen Özcan konuşmasını şöyle sürdürdü; ‘Karagücü Ampute Futbol Takımında oynayan bütün sporcuların ayaklarını yahut kollarını kaybetmiş insanlar. Oyuncularımızın yüzde yetmişi gazilerden oluşuyor. Yüzde otuzu da sivil halktan. İzmir Altay Ampute Takımıyla Süper Lig maçımız vardı. Rakibimizi 4-1 yendik. Ankara Büyük Başkent Ampute Takımı’yla şampiyonluk mücadelesi veriyoruz.”
“Afyon’a da Ampute Takımı kurulsun,
gelir ben çalıştırırım”
Uğur Özcan, Afyonkarahisar Valisi, Belediye Başkanı ve Spor kuruluşlarına seslenerek, böyle bir takımın Afyonkarahisar’a da şart olduğunu dile getirdi. Afyonkarahisar’da da ayağını kolunu kaybetmiş gazilerin bulunduğunu söyleyen Özcan ” O insanların hayata tutunması gerekiyor” diye sözlerine devam etti. “Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, Spor Kulüplerimize rica ediyorum. Afyon’a da bir Ampute Takımı kurulmasını istiyoruz. Öyle bir şey olursa gelirim ben çalıştırırım. Sonuna kadar varım. Ben Afyonluyum” dedi. Daha sonra sporcularıyla birlikte Utku Anıtı’nın önünde fotoğraf çektiren Özcan, takımıyla birlikte Ankara’ya gitmek üzere yola çıtı.

Bakmadan Geçme