Karagöz'den Çoban'a takdir – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Karagöz dün sabah partide düzenlediği basın toplantısında siyasi gündemi değerlendirdi.MUHALEFETANLAYIŞI YAPICIMHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında Maliye Kavşağı'nda alt geçit çalışmasına Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın gösterdiği duyarlılığa teşekkür etti. Normalde bu çalışmanın 2017 yılı Aralık ayında bitirilecekken çalışmanın Ekim ayı içerisinde tamamlanmasının [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Karagöz dün sabah partide düzenlediği basın toplantısında siyasi gündemi değerlendirdi.
MUHALEFET
ANLAYIŞI YAPICI
MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında Maliye Kavşağı’nda alt geçit çalışmasına Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın gösterdiği duyarlılığa teşekkür etti. Normalde bu çalışmanın 2017 yılı Aralık ayında bitirilecekken çalışmanın Ekim ayı içerisinde tamamlanmasının duyarlılık olduğunu belirten Karagöz, “Biz MHP olarak hiçbir zaman yıkıcı muhalefet etmeyiz. Biz hep yapıcı, vatanın, milletin ve şehrimizin menfaatine yönelik konuları söyleriz. Yanlış bir şey görürsek eleştirir, onların da memleketin hayrına olmasını sağlamaya çalışırız. Üst geçitten sonra itfaiye ile ilgili şehrimizin başka noktalarına da itfaiye araçlarının konuçlandığını gördük. Bundan dolayı da yine Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra da şehrimize yapılması gerekli gördüğümüz konuları ilgili mercilere medya aracılığıyla iletmeye devam edeceğiz. Memleketimizde güzel şeylerin olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.
ŞABAN ÇABUK GURURLANDIRDI
Mehmet Karagöz, İhsaniye ilçesinin MHP’li Belediye Başkanı Şaban Çabuk’un MİARGEM’in düzenlediği Belediye olarak katıldığı Sosyal ve Ekonomik Projeler dalında Frig Vadileri Çaltepe Sosyal Tesisleri ile katıldıkları yarışmada üçüncü olduğunu belirtti. Karagöz, bu ödülün iktidar partisinden olmayan yerel yönetimlerin başarılı olamayacağı iddiasını çürüttüğüne dikkat çekti. “Siz aklı başında bir Belediye Başkanı iseniz iktidarda veya muhalefette yaptığınız projeler kabul görür” diyen Karagöz, “Belediyeler hizmet üretir. Ben Şaban Bey ile gurur duyuyorum” diye konuştu.
MHP’NİN HEDEFİ
ALTI VEKİL
MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz, TBMM’de milletvekili sayısının 600’e yükselmesi ile Afyonkarahisar’ın milletvekili sayısının 6’ya çıkmasını yorumladı. Temsilde adalet noktasında milletvekili sayısının çoğaltılmasında fayda olduğunu söyleyen Karagöz, “Toplumun diğer kesimlerinin temsil edilmesi açısından milletvekili sayısında ki artışı iyi karşılıyoruz. Dolayısıyla buna destekte veriyoruz. Biz Afyon’da MHP olarak altı milletvekili çıkarmayı hedefleriz. Vatandaşımız bize neyi verir onu da günü geldiğinde hep birlikte yaşarız. Biz milletimize oy verse de vermese de hep hizmet ettik. Toplam 35 milletvekili ile 400 milletvekilinin yapacağı faaliyeti yapıyoruz. MHP milletvekili sayısından ya da aldığı oylardan ibaret bir siyasi parti değildir. MHP tüm Türk dünyasını kapsayan sadece Türkiye değil, Suriye Türklerini kapsayan, Bulgaristan Türklerini kapsayan bir partidir” şeklinde konuştu.
“KILIÇDAROĞLU KENDİ AÇISINDAN HAKLI”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Meral Akşener’in kuracağı partiye siyaseten olumlu baktıkları açıklamasına ilişkin görüş açıklayan Karagöz şunları söyledi:
“Sayın Kılıçdaroğlu doğru söylüyor. Kendi penceresinden bakınca muhalefette ki diğer partilerin oy oranları ya da oy aldıkları kitleler belli. Kılıçdaroğlu’ndan o tarafa gidecek olan oy çok fazla olmadığından karşısında olabilecek bloğun parçalanmasını ister. Birleştiren bütünleştiren bir partiyi bölen bir parti. Var olanı birkaç parçaya bölecek olan harekettir bu. Karşısında olabilecek insanların da parçalanmasını ister. Dolayısıyla kendi açısından iyi olacağını söylüyor.”
“BARAJI AŞTIRMAYANLARDAN
 BİRİ DE AKŞENER’Dİ”
MHP olarak kendilerinin bu saatten sonra bütünleşme yanlısı olduğunu aktaran Karagöz şu ifadelere yer verdi: “Biz birarada durmaktan yanayız. Üç hilal uğruna binlerce can verilen bir amblemdir. MHP uğrunda bir çok can verilmiş bir partidir. Buradan kopmak, birilerinin projeleriyle buradan kopmak değil burada birleşmek lazım. Bu bizim atalarımızın, babalarımızın, arkadaşlarımızın can verdikleri bir parti. Buradan böyle kolayca kopmamak lazım. Meral Akşener’e gelince de; Bu konu sadece Meral hanım çerçevesinde değerlendirilemez. Rahmetli Alparslan Türkeş’in hayatta iken son katıldığı seçim 1995 seçimleri idi. Meral hanım o gün Doğru Yol Partisi’nde idi. Rahmetli Türkeş’e 1995 yılında barajı aştırmayanlardan bir tanesi de oydu. Türkeş sağ iken Türkeş’in karşısında olan herkes bizim karşımızdadır. Bu parti içinde belli makamları, mevkileri alabilirsiniz. Vitrine çıkabilirsiniz ama Genel Başkanlık makamında Türkeş sağ iken ona karşı çıkanlar MHP’de Genel Başkan olamazlar. Onlar kendi yollarını çizmişler. Daha önce de söyledim. Başları pınar ayakları göl olsun. Çalışmalara devam etsinler”
“UÇ NOKTALARDA
HAREKET ETMEMELİ”
İl ve İlçe Müftülerine resmi nikah kıyma yetkisi verilmesini doğru bulmadığını belirten Mehmet Karagöz, bu konuda tek bir kurumun oluştuğunu, Belediyelerin bu işi yaptığına dikkat çekti. “Elhamdülillah hepimizde Müslümanız” diyen Karagöz, “Dini nikahı kıyarken bir imamı çağırıp işi bitiriyoruz. Resmi nikahı kıyarken de ilgili Belediyelerde evrakı tanzim ettirerek nikahımızı kıydırıyoruz. Böylece bir sıkıntı yaşanmıyor. Uç noktalarda hareket etmemek lazım. Müftülere dini nikahla birlikte resmi nikahta kıydırdığınızda toplumu uç noktalara, ayrıştırma noktalarına doğru gidilir” ifadelerine yer verdi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme