Karaca'dan “saçma” teklif – Kocatepe Gazetesi

'ESKİŞEHİR LİDER KONUMDA'Eskişehir'de düzenlenen Medya Buluşması Toplantısı'nda konuşan Federasyon Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü'nü Afyonkarahisar'ın hak etmediğini ileri sürdü. Eskişehir'in lider konumda bir il olduğunu ve bu konumunu sürdürdüğünü söyleyen Karaca 'Eskişehir basında lider ve lider olmaya da devam ediyor. Meslektaşlarımızın yürüttüğümüz çalışmaları bilmesi gerekiyor. [&hellip]

“ESKİŞEHİR LİDER KONUMDA”
Eskişehir’de düzenlenen Medya Buluşması Toplantısı’nda konuşan Federasyon Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü’nü Afyonkarahisar’ın hak etmediğini ileri sürdü. Eskişehir’in lider konumda bir il olduğunu ve bu konumunu sürdürdüğünü söyleyen Karaca; “Eskişehir basında lider ve lider olmaya da devam ediyor. Meslektaşlarımızın yürüttüğümüz çalışmaları bilmesi gerekiyor. Eskişehir 2014 yılında Türk Dünyası’nın baş şehri olduğunda burada geniş katılımlı bir Basın Şurası gerçekleştirmiştik. Bu şura da ilk defa kadın gazetecilerin sorunları da konuşulmuştu. Bu çalışmaları devam ettiriyoruz” dedi.
“NEDEN AFYON’A BAĞLIYIZ?”
Gazete, radyo ve televizyonların çok büyük sorunları olduğunu belirten Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca; “Bu sorunları ve 16 Nisan referandumunu geçelim. Basın çalışanlarının çok büyük sorunları var. Basın kartı başvuruları bilgisayar ortamından yapılıyor. Teknoloji üst düzeyde olmasına rağmen basın kartı takibinde on yıl önceki kara düzeni özlüyorum. Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü sorunların çözümü için kuruldu sanıyorum. Ama biz Eskişehir olarak Afyonkarahisar’a bağlıyız. Sayın Bakanım neden Afyonkarahisar’a bağlıyız? Bunu sorgulamak lazım” diye konuştu.
“HAKSIZLIK EN KISA
SÜREDE DÜZELTİLMELİ”
“Bugün Bursa varken Bilecik, Balıkesir Bölge Müdürlüğü olabilir mi? Kusura bakmayın Eskişehir dururken siz Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğünü Afyonkarahisar’a veriyorsunuz” diyen Karaca şöyle konuştu: “Müdür Afyonkarahisar’da bile ikamet etmiyor. Bu haksızlık en kısa sürede düzeltilmeli ve BYEM Eskişehir’e getirilmelidir”
AFYONKARAHİSAR BASINI
ESKİŞEHİR’DEN ÜST NOKTADA!
Afyonkarahisar’da yayınlanan Hisar Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürü Mejnun Sancak, Karaca’nın Afyon’la ilgili sözleri üzerine cevap hakkı doğduğunu belirterek Kültür Turizm Bakanı Nabi Avcı’dan söz istedi. Sancak şu ifadeleri kullandı: “Afyon olarak cevap hakkımız doğdu. Yılmaz Karaca’yı üzülerek dinledik. İl Müdürünün Afyon’da olmadığını söyledi. İl Müdürü Cemil Paslı sürekli Afyon’dadır. İstediği zaman ziyaret edebilir. Afyon basını Eskişehir’den daha üst noktadadır. Çok önemli bir konu daha var. Ben 17 yıl kesintisiz gazetecilik yapıyorum. Yılmaz Bey döneminde basın kartı alamamıştım. Ama yeni yönetimle birlikte kartımı aldım çok teşekkür ediyorum” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme