Karaaslan: Türkiye'de kriz gittikçe derinleşiyor
KESK Eğitim Sen Şube Başkanı Ender Karaaslan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü açıklamasında, Türkiye'nin içine itildiği ekonomik, siyasal, toplumsal krizin gittikçe derinleştiğini söyledi. Karaaslan, 'haksız ve hukuksuz' şekilde ihraç edildiklerini ileri sürdüğü KHK'lıların işine geri dönmesi gerektiğini belirtti. KESK Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ender Karaaslan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı [&hellip]
KESK Eğitim Sen Şube Başkanı Ender Karaaslan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü açıklamasında, Türkiye’nin içine itildiği ekonomik, siyasal, toplumsal krizin gittikçe derinleştiğini söyledi. Karaaslan, “haksız ve hukuksuz” şekilde ihraç edildiklerini ileri sürdüğü KHK’lıların işine geri dönmesi gerektiğini belirtti.
KESK Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ender Karaaslan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı Zafer Meydanı’nda açıklama yaptı. Karaaslan, kamu çalışanları olarak; Adaletin, demokrasinin, barışın, sendikal hakların yok sayıldığı, hak aramanın yasaklandığı bir ülkenin emekçileri olduğunu söyledi.
“HAYAT PAHALILIĞI GELECEĞE GÜVENLE BAKTIRMIYOR”
Ender Karaaslan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bizler; İstanbul Sözleşmesinin fesh edildiği, yoksulluğumuzun derinleştiği koşullarda nafaka hakkına dahi göz konulan, her şeye rağmen kazanımlarından vazgeçmemek için alanları terk etmeyen kadınlarız. Emeğimizle, alın terimizle insanca çalışma, insanca yaşama mücadelesi veriyoruz. Bir taraftan üst üste gelen zamlar, diğer taraftan ekmek kadar, su kadar ihtiyacımız olan demokrasinin, adaletin ve barışın ablukaya alındığı koşullar üzerimize bir karabasan gibi çöküyor. Zor şartlarda Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ta emeğin, emekçinin gününü kutluyoruz. Dünyada ve ülkemizde kapitalist barbarlığın yarattığı yıkımın faturasını milyonlarca insan canlarıyla, doğa, geri dönüşü olmayan tahribatlarla ödüyor. Savaş ve çatışmalarla nükleer, termik, jeotermik santralleri, siyanürlü maden aramaları ile atmosfere, toprağa saldığı zehirli gazları, atıklarıyla, ekolojik krizlere, salgın hastalıklara yol açan, her baktığı yerde sadece doların yeşilini, petrolün siyahını gören, gölgesini satamayacağı ağacı kesen, gözü doymak bilmeyen barbarlık sömürü çarklarını milyonlarca işçinin, emekçinin canıyla, kanıyla döndürmeye devam ediyor. Ülkemizin adım adım içine itildiği ekonomik, siyasal, toplumsal kriz gittikçe derinleşiyor. Rekor üstüne rekor kıran işsizlik, hayat pahalılığı soframızdaki ekmeğimizi küçültüp, geleceğe güvenle bakmamızın önüne set çekiyor.”
“EMEK VE DOĞA DÜŞMANI DÜZENE ARTIK YETER DİYORUZ”
“Bu düzen bize güvencesiz istihdamı, kölece çalışmayı, açlık sınırında bir yaşamı reva gören, haklarımızı, özgürlüklerimizi ortadan kaldıran, her seferinde bizim değil, sermayenin, patronların yüzünü güldüren bir düzendir. Bu düzenin bize tek vaadi daha fazla yoksulluk, daha fazla sefalet, daha fazla baskıdır.” diyen Karaaslan, “Umudu büyütmek için, halktan, emekten yana yeni bir başlangıç için, insan, emek ve doğa düşmanı bu düzene artık yeter diyoruz. Her şeye rağmen gelecek güzel günlere olan umudumuzu kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Çünkü dünyanın ve ülkemizin neresinde olursa olsun emeğin, emekçilerin sürdürdüğü mücadele üzerimize çöken karabulutları dağıtıyor. Yepyeni bir gün doğuyor. Biz; Emeğin sömürülmediği, herkesin güvenceli, insanca çalıştığı bir işinin ve gelirinin olduğu bir düzen istiyoruz. Biz ekonomik krizlerin, salgınların faturasının emekçilere yıkılmadığı, kimsenin cinsiyetinden, kimliğinden, inancından dolayı ikinci sınıf yurttaş muamelesi görmediği bir dünya ve ülke istiyoruz. Kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün son bulduğu, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırıldığı bir ülke istiyoruz. İstanbul Sözleşmesinin feshinin iptal edildiği, 190 sayılı ILO sözleşmesinin imzalandığı, eşit yurttaşlığın, barış ve kardeşliğin hâkim olduğu bir düzen istiyoruz. Sendikal hak ve özgürlüklerin, hak arama yollarının önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı, haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen KHK’lıların işine geri döndüğü bir ülke istiyoruz. Düşünmenin, düşünceyi ifade etmenin cezalandırılmadığı, ‘Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan.’ Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu yüzde birin değil yüzde 99’un mutlu yaşadığı bir dünya ve ülke istiyoruz.” dedi.
“YAŞASIN İŞÇİLERİN EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ”
Karaaslan sözlerini şöyle tamamladı: “Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu bir dünya ve ülke hayal değil. Sömürü, yoksulluk ve baskı düzenine karşı el ele verdiğimizde istediğimiz dünya elimizle değecek kadar yakın. O yüzden diyoruz ki; insanca bir yaşam, demokratik bir ülke için umut birliğimizde, mücadelemizde, dayanışmamızda yaşasın işçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü, yaşasın 1 Mayıs.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi.