Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kar topu oynarken vücutları yandı..!

Atatürk İlkokulu ve Şemsettin

Atatürk İlkokulu ve Şemsettin Ortaokulu’nun ortak kullandığı bahçede kar topu oynayan 9 öğrenci,
su birikintisine girince vücutlarının çeşitli yerlerinde siyah yanıklar oluştu. Öğrenciler, hastanede tedaviye alındı

Afyonkarahisar merkez Dumlupınar Mahallesi’nde Atatürk İlkokulu ve Şemsettin Ortaokulu’nun ortak kullandığı bahçede, 10 Ocak Cuma öğleden sonra kar topu oynayan öğrencilerden 7’si, su birikintisine girince vücutlarının çeşitli yerinde siyah yanıklar oluştu. Acıyla bağırarak okula giren öğrenciler, durumu öğretmenlere anlattı. Öğretmenlerin haber vermesi üzerine, okula sağlık ekipleri sevk edildi.
İLK MÜDAHALE OKULDA YAPILDI
İlk müdahalesi okulda yapılan öğrenciler, ambulanslarla hastanelere götürüldü. Aynı gür gece saatlerinde ise 2 öğrenci daha benzer şikayetlerle hastaneye başvurdu. Öğrencilerden 8’i Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde, 1′ ise Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
AFAD SU VE KARDAN NUMUNE ALARAK LABORATUVARA GÖNDERDİ
Olayın ardından Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ile polis ekipleri bahçedeki su ve kardan numune alarak incelenmek üzere laboratuvara gönderdi.
AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “10.01.2020 tarih ve saat 21.13 itibariyle alınan ihbarda; Afyonkarahisar Merkez Atatürk İlkokulu öğrencilerinden birkaçının vücudunda oluşan tahrişler nedeniyle hastaneye başvurması üzerine, Müdürlüğümüzden okulda ölçüm için KBRN ekibi talep edilmiştir. Talep üzerine aynı bahçeyi kullanan Atatürk İlkokulu ve Şemsettin Karahisari Ortaokulu bina içinde ve bahçesinde; GDA2, NEB223, RAİD-M100 ve Polimaster pm1401 K-3 cihazlarıyla yapılan ölçümde herhangi bir kimyasal ya da radyolojik bulguya rastlanılmamıştır. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi acil serviste bulunan 1 öğrenci ve AFSÜ’de bulunan 2 öğrenci üzerinde yapılan ölçümlerde de herhangi bir kimyasal ya da radyolojik bulguya rastlanılmamıştır.” dedi.
BELEDİYE: KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Afyonkarahisar Belediyesi ise konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, 10 Ocak Cuma öğleden sonra kent merkezinde bir okulun bahçesinde kar topu oynayan öğrencilerin bazılarının vücutlarında yanıklar oluştuğu belirtildi. Belediye ekiplerinin 8 Ocak’ta okulun bahçesinde kar temizleme çalışması yaptığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Akşam saatlerinde ilimizde bulunan bir okul bahçesinde belediye tarafından yapılan kar temizleme çalışması sonucu gerçekleştiği iddia edilen yanık vakalarına dair tarafımızdan açıklama zorunluluğu doğmuştur. Olayın gerçekleştiği okul bahçesinde en son kar temizleme çalışması 8 Ocak Çarşamba günü sabah saatlerinde yapılmış olup, bu çalışma kapsamında kepçe ile küreme yapılmış, ihtiyaç halinde kullanılmak üzere okul idaresinin bilgisi dahilinde bir el arabası tuz hizmetli personele teslim edilmiştir. Rutin olarak şehrimizde yapılan kar temizleme çalışmalarının ve bu çalışmalarda kullanılan tuz ve kumun halk sağlığı açısından problem teşkil etmediği belgelerle mevcuttur. Gerek görüldüğü taktirde belgeler kamuoyuyla paylaşılacaktır. İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin ilk yaptığı bilgilendirmeye göre, oluşan yanık vakaları kimyasal yanık kapsamına girmekte olup belediyemizin çalışmaları ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Konunun aydınlatılmasına yönelik çalışmalar AFAD ekipleri tarafından yürütülmektedir. Afyonkarahisar Belediyesi olarak konunun takipçisi olacağımızı belirtir, çocuklarımız ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.”
VALİLİK ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
Aileleri tarafından hastanelere götürülen öğrencilerden 7’si tedavilerinin ardından taburcu edilirken, 2 çocuğun tedavisi Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi’nde devam ediyor. Olayla ilgili Afyonkarahisar Valiliği tarafından da adli ve idari soruşturma başlatıldı.
Vali Mustafa Tutulmaz, olayın ardından İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız ile acil toplantı yaparak, incelemelerin titizlikle yapılması talimatını verdi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından öğrencilerin vücutlarındaki yanıklardan patolojik örnekler alındığı ve laboratuvarda incelenerek yanığa neden olan maddenin ne olduğunun tespiti için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü tarafından ise olayın yaşandığı 10 Ocak günü okul bahçesi ve bina içinde KBRN cihazıyla yanığa yol açan maddenin kimyasal ve radyolojik bir madde olup olmadığı yönünde 2 ayrı test yapıldığı, kimyasal ve radyolojik maddeye rastlanılmadığı açıklandı.
SONUÇLAR BUGÜN ÇIKACAK
10 Ocak’tan bu yana konuyla ilgili çalışmalar sürerken, vücutlarında yanık meydana gelen çocukların tahlil ve tetkiklerinin sonuçlarının ise bugün açıklanacağı kaydedildi.
OLAY TİTİZLİKLE ARAŞTIRILIYOR…
Vali Mustafa Tutulmaz, ilgili kamu kurumlarının, olayın nedenini titizlikle araştırdığını, süreci kendisinin de yakından takip ettiğini belirtti. Olayda kusur ve ihmalin olup olmadığı, kusur ve ihmal varsa kimler tarafından işlendiğinin de araştırılması için idari ve hukuki işlemlerin başlatıldığını aktaran Vali Tutulmaz, olayın aydınlatılmasının ardından konunun kamuoyu ile paylaşılacağını vurguladı.
Öte yandan okulun ana giriş kapısı asma kilitle kapatılırken, polis tarafından güvenlik kameralarının incelemeye alındığı öğrenildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti