• Haberler
  • Genel
  • Kar için hazırlıklar tamam projeler bitme aşamasında

Kar için hazırlıklar tamam projeler bitme aşamasında

Olası bir kar yağışı mücadelesi için tüm hazırlıkların yapıldığını söyleyen 31. Karayolları Şube Şefi Yalçın Özgür, sorumluluk sahasındaki projelerin bitme aşamasında olduğunu belirtti. 31. Karayolları Şube Şefi Yalçın Özgür, şefliğin sorumluluk sahasında 728 kilometre yol ağı bulunduğunu söyledi. 414 Kilometrelik devlet yolunun 356 kilometresinin bölünmüş, 309 kolimetresinin il yolu olduğunu belirten Yalçın, kar mücadelesi döneminde [&hellip]

Kar için hazırlıklar tamam projeler bitme aşamasında

Olası bir kar yağışı mücadelesi için tüm hazırlıkların yapıldığını söyleyen 31. Karayolları Şube Şefi Yalçın Özgür, sorumluluk sahasındaki projelerin bitme aşamasında olduğunu belirtti. 31. Karayolları Şube Şefi Yalçın Özgür, şefliğin sorumluluk sahasında 728 kilometre yol ağı bulunduğunu söyledi. 414 Kilometrelik devlet yolunun 356 kilometresinin bölünmüş, 309 kolimetresinin il yolu olduğunu belirten Yalçın, kar mücadelesi döneminde 5 bakımevi doğrultusunda beş ekibin görev yaptığını ifade etti

TOPLAM 8 EKİP
HİZMETTE
Karadilli, Düzağaç, Kocatepe, Emirdağ, Köroğlu olmak üzere beş bakımevinde 02 Aralık Pazartesi günü itibariyle ekiplerin sırayla konuçlanmaya başladığını söyleyen Yalçın Özgür; “Kar yağışı başladığında ekipteki görevliler orada sürekli kalacaklar. Vardiyalı sistem olmadığı için yıllardır yaptığımız gibi kar yağışında ekipler sürekli konaklarken diğer zamanlarda git gel şeklinde çalışacaklar. Bakımevlerinde toplam 5 ekibimiz bulunurken merkezde 3 ekibimiz var. Toplamda 8 ekip hizmet verecek. Ekiplerimize 16 adet bıçaklı kamyon, 6 tane greyder ve yükleyici kar mücadelesi için eşlik edecek. Ayrıca Bölge Müdürümüzün verdiği bir söz var. Müteahhitlerden 4 adet greyderi kiralama usulü ile alıp kar mücadelesine takviye yapacağız.” dedi.
BAKIMEVLERİ FAALİYETE GEÇTİ
Kar mücadelesinde eldeki imkanların en iyi şekilde değerlendirileceğini belirten 31. Karayolları Şube Şefi Yalçın Özgür, mücadeleden yüz akı ile çıkmak istediklerini kaydetti. Kar yağışının çok yoğun olması halinde mücadelenin de buna göre yoğunlaştığını, hafif yağışlarda buzlanma olduğu için yollara tuz atıldığını aktaran Özgür; “Ekiplerimiz kar yağsa da yağmasada görevlerinin başında bulunuyorlar. 01 Nisan tarihine kadar bu çalışma sistemi devam edecek. Bakımevlerimize tuz, agrega karışımlarını stokladık. Kalyatları doldurduk. Hazırlıklar tamamlandı. Bakımevlerimiz açıldıktan sonra da mazot ikmallerini yapacağız. İnşallah kazasız belasız bir kış yaşamak için bakımevlerimizi hizmete açtık.” diye konuştu.
ÇALIŞMALAR BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAM
31. Karayolları Şube Şefliği sorumluluk sahasında yürütülen proje çalışmaları hakkında da bilgi veren Yalçın Özgür, söz konusu çalışmaların hemen hemen son aşamaya ulaştıklarını belirtti. Sezonsol olarak 2013 yılı içerisinde planlanan projelerin sonuna gelindiğini dile getiren Özgür; “Konya yolunda bu sene 28 bin 500’üncü kilometreye kadar bütüncül sıcak karışım yapıldı. Sorumluluk alanımızda bölünmüş yolda 13,5 kilometre satıh kaplama asfalt kaldı. İnşallah bunu da 2014 yılı içerisinde yaparak Afyonkarahisar sınırları Konya istikameti bütüncül sıcak karışım olarak bitecek. Bu yol güzel bir yol haline dönüşecek. Yol kullanıcılarımızdanda övgü alıyoruz.” şeklinde konuştu.
EKSİKLER HIZLA TAMAMLANIYOR
Batı kısmında Sandıklı yolunda bu yıl 45 kilometrenin tamamını bütüncül sıcak karışım olarak bitirdiklerini belirten Yalçın Özgür, sadece Damlalı boğazının bir kenarında 2,5 kilometrelik bir kısmın kaldığını kaydetti. Bu kısmın sezonsol olarak yetişmediğini söyleyen Özgür; “Bu 2,5 kilometrelik kısmı saymazsak o yolumuzun tamamını da bütüncül sıcak karışım olarak bitirip trafiğe açmış olacağız. Yol olarak çevre temizliği beton kanal yapımı var. Eksik duvarlar, drenaj gibi eksikleri de inşallah 2014 yılında tamamlayıp tamamen o yoldan işimiz bitmiş olarak çıkacağız. İzmir yolu bağlantısında Varan-Cumhuriyet arasındaki köprülü kavşağımız tamamen biterek trafiğe açıldı. Şu anda orası kesintisiz İzmir-Afyon yolu alttan, Sandıklı-Antalya yolu üstten çalışıyor. Orada iki tane geri dönüş yolu yaptık. Birisini Sandılı yoluna diğerini Afyon istikameti İzmir yoluna. Bu çalışma orayı ciddi anlamda rahatlattı. Sıkıntılı bir kavşaktı. Orası da iyi oldu.” ifadelerini kullandı.
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Kütahya istikametinde Afyon-Kütahya yolunda sadece 9 kilometre bir yerin kaldığını aktaran 31. Karayolları Şube Şefi Yalçın Özgür şöyle konuştu: “2014 Yılında kalan yer olarak Bayramgazi köyü girişinden Korel Otel önüne kadar ki ara yapılacak. Afyon istikametinden 4 kilometre diğer taraftan da 28 kilometre yaptık. Sezon olarak yetişmediğinden arada bir 9 kilometrelik yolumuz kaldı. Bu eksiklikleri 2014 yılı içerisinde inşallah tamamlayıp yolu daha rahat bir hale getireceğiz. Ayrıca Kütahya sınırları içerisinde Kütahya-Altıntaş yol ayrımında da bir köprülü kavşak projemiz var. Devam ediyor ama yetişmeyecek gibi duruyor. Muhtemelen 2014 yılına sarkacak. Afyon sınırlarında olmayıp şube sorumluluğumuzda olan Altıntaş-Dumlupınar yolumuz var. Zafer havaalanının önündeki yol. Bilindiği üzere geçen yıl yapıldı. Bu sene tüm eksikleri giderildi. Ayrıca Kütahya-Altıntaş yol ayrımında da bir köprülü kavşak projemiz var. O da muhtemelen önümüzdeki sezona sarkacak.”
ÇAYIRBAĞ’IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Afyon-Eskişehir yolunda AKÜ’nün ANS kampüsünde olan bölgeyi bütüncül sıcak karışım yapılması konusunda ısrarcı olduklarını belirten Özgür şunları söyledi: “Sağ olsunlar müdürümüz bizleri kırmadı. Orayı Çayırbağ’ın çıkışına kadar programa aldırttırdı. Orada az bir işimiz kaldı. Hava şartlarınında müsaade etmesi ile iş tamamlanmış olacak. Çayırbağ’da güzel bir çalışma yaptık. Kenarlara kaldırım ve bisiklet yolu olarak renkli asfalt yaptırdık. Çayırbağ içerisine bir tane üst geçit yapacağız. Eskiye göre beldenin çehresi yüzde yüz değişiyor. Önceki hali yakışmıyordu. Üniversite önünde biraz prestij bir yoldu. Çayırbağ’dan Eskişehir il sınırlarına kadar yolun ihalesi yapıldı. 2014 Yılında Çayırbağ çıkışından, Gazlıgöl yolu üzerinden devam ederek Eskişehir il sınırına kadar, Gazlıgöl’e kadar bölünmüş devam edip daha sonra 1A standartında sıcak karışım olarak o yol yapılacak. İyi oldu çünkü Eskişehir ile bizim sağlık turizmimiz var. Şu anda belki üniversitemizde bir çok şey halledilse de 5 yıl öncesine kadar Eskişehir’e çok gelip giden oluyordu. Konforu yüksek bir yol yapılması gerekiyordu. Uğraşlarımız sonuç verdi. 2014 Yılında biteceğini düşünüyorum.” Ankara yolu, İzmir istikametindeki yolun bittiğini belirten Yalçın Özgür, beş ana arterin tamamı bütüncül sıcak karışım olarak Afyonkarahisar’a konforlu şekilde bağlanacağını ifade etti. Özgür, bu durumun Afyon için kazanç olacağını sözlerine ekledi. Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme