'Kar Bize Gelmiyorsa Biz Kara Gideriz'

Pazar günü düzenledikleri 'Kar Bize Gelmiyorsa Biz Kara Gideriz' etkinliğine yağan karın dağ yolunu kapatmasından dolayı Sinanpaşa İlçesi'nin Yörükmezarı Köyü Meydanı'ndan başlamak zorunda kalan grup, zor şartlar altında yer yer 70 cm kalınlığı bulan kar ve sert rüzgâr ile oluşan tipiye rağmen Hacettepe Zirvesi'ne ulaştı. Bin 915 metre de gerçekten takdire şayan bir yürüyüş gerçekleştiren [&hellip]

Pazar günü düzenledikleri “Kar Bize Gelmiyorsa Biz Kara Gideriz” etkinliğine yağan karın dağ yolunu kapatmasından dolayı Sinanpaşa İlçesi’nin Yörükmezarı Köyü Meydanı’ndan başlamak zorunda kalan grup, zor şartlar altında yer yer 70 cm kalınlığı bulan kar ve sert rüzgâr ile oluşan tipiye rağmen Hacettepe Zirvesi’ne ulaştı. Bin 915 metre de gerçekten takdire şayan bir yürüyüş gerçekleştiren AKDAĞ ekibi yeni sezona enerji dolu girdi. Afyonkarahisar ve çevresinde yaklaşık her hafta sonu yürüyüş yapan grup Afyonkarahisar’ın güzelliklerini gezerek keşfetmeye ve tanıtmaya devam ediyor. Katılımcılardan Şükrü Çelik, “AKDAĞ ekibiyle ilk defa yürümek bu faaliyette nasip oldu. Grup çok eğlenceli ve neşeli 20 kilometrelik parkuru kazasız belasız bitirdik. Ayrıca kar üzerinde poşetlerle kaymak beni çocukluğuma götürdü” dedi.
Yürüyüşü değerlendiren üniversite öğrencisi Tuğba Duman, “Grup kurulduğundan beri etkinliklere katılıyorum. Hacettepe Zirve yürüyüşü grup olarak ilk defa gerçekleştirilmesine rağmen sorunsuz bir şekilde bitirildi. Karlı bir havada çam ağaçları içersindeki yürüyüşümüz sırasında bol bol resimler çektirdik, kartpostallık görüntüleri kaydettik. Bunun yanında kar topu oynadık ve bol bol kaydık adeta çocukluğuma geri döndüm. Tüm üniversite öğrencilerinin böyle eğlenceli bir grup ile doğa sporlarına katılmasını tavsiye ediyorum” ifadesine yer verdi.
Katılımcılara teşekkür eden Grup Lideri Halil Yıldırım, “İlk defa geldiğimiz Hacettepe Zirve yürüyüşünün kazasız belasız bitirdiğimiz için katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu sene Afyonkarahisarımıza kar yağmadığı için bu faaliyete ‘kar bize gelmiyorsa biz kara gideriz’ sloganı ile yola çıktık. Yoldaki kardan dolayı araçlar çıkmadığı için yürüyüşe Yörükmezarı’ndan başlamak zorunda kaldık. Yürüyüş mesafesi 5 kilometre uzadı ve toplamda 22 kilometrelik mesafeyi 70 santimetre kar üzerinde 6 saatte tamamlandık” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme