'Kaplıca Turizmi İçin Tehlike!'

CHP Dinar İGM Üyesi İGM Grup Başkanvekili Nihat Çalışkan, kömür yataklarıyla ilgili tasarruflara karşı Sandıklı İlçesinin jeotermal kaynaklarının korunması gerektiğini söyledi. Çalışkan, kaplıca turizmi geleceğinin tehlikeye atılmaması uyarısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İGM Üyesi ve İGM Grup Başkanvekili Nihat Çalışkan, Sandıklı İlçesinde çok sayıda kömür kaynağının bulunmasının su kaynaklarında ciddi kaçaklara neden olabileceğini, Dinar bölgesinde benzeri durumu yaşadıklarını söyledi.

Nihat Çalışkan, konu hakkında şunları kaydetti: “Bizim Dinar bölgesinde dere içinde kömür yatakları bulunmasıyla ilgili süreçte yapılan hatalar oldu. Şimdi orada büyük bir su sıkıntısı yaşanıyor. Şimdi de Sandıklı bölgesinde de kömür yataklarının bulunmasıyla su yatakları keza sıcak su yataklarının değişmesi gibi sıkıntılar yaşanabilir. Bu durumda kaplıca turizmini tehlikeye sokabilir. Yer altı kaynaklarının ne kadar olduğu konusunda bir araştırma yapıldıktan sonra istenilen izinlerin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü birkaç yıl sonra burada daha büyük sorunlar yaşanmaya başlayacak. En azında bunların önüne geçmek için yapılabilecekler var.”

Bakmadan Geçme