• Haberler
  • Genel
  • “Kapımız, gurbetçilere açık” – Kocatepe Gazetesi

“Kapımız, gurbetçilere açık” – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Köprü Dergisi'ne Avrupa'da yaşayan Türk toplumuyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Vali Balkanlıoğlu açıklamalarında Belçika'daki Türk toplumuyla gurur duyduğunu belirtti. Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın kapısının gurbetçilere açık olduğunu bildirdi Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Köprü Dergisi'ne verdiği röportajda birçok önemli konuya temas etti. Balkanlıoğlu, “Belçika'daki hemşerilerimiz bizlere hiç yabancılık çektirmedi. Sanki Afyon'da çalışıyormuş gibi yani [&hellip]

"Kapımız, gurbetçilere açık"

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Köprü Dergisi’ne Avrupa’da yaşayan Türk toplumuyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Vali Balkanlıoğlu açıklamalarında Belçika’daki Türk toplumuyla gurur duyduğunu belirtti. Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın kapısının gurbetçilere açık olduğunu bildirdi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Köprü Dergisi’ne verdiği röportajda birçok önemli konuya temas etti. Balkanlıoğlu, “Belçika’daki hemşerilerimiz bizlere hiç yabancılık çektirmedi. Sanki Afyon’da çalışıyormuş gibi yani Afyon’dan hiç ayrılmamışım gibi hissettim. Gerek misafirperverliğiyle gerek ilgi ve alakalarıyla bize onur ve gurur verdiler. Bilhassa beraber geldiğimiz kişiler yanında da tabiri caizse koltuklarımız kabardı. Brüksel’de bulunmak, onların güler yüzleriyle söyledikleri sözlerle bize mutluluk verdiler. Haliyle onlar bizlerin ziyaretinden çok memnun oldular, bizlerde onların karşılamalarından. Oradaki Türk kardeşlerimiz, hemşehrilerimiz örf ve adetlerine bağlı kalmışlar. Bu da biz leri çok sevindirdi” dedi.
Türkiye’yi ve Afyon’u temsil ediyorlar
Belçika’da Türkiye’yi ve Afyonkarahisar’ı temsil eden birçok önemli kişinin olduğuna dikkat çeken Balkanlıoğlu, “Birçok işadamımız var, politikacılarımız var. İsmi Emir Kır olan Bakanımız var. Brüksel Bölge Milletvekili Emin Özkara, Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcıları Sait Köse, Brüksel Meclisi Sosyal İşler Komisyon Başkan Yardımcısı ve Schaerbeek Belediyesi Meclis Üyesi Mahinur Özdemir, Saint-Josse Belediye Başkan Yardımcısı Nezahat Namlı, Flaman Bölge Milletvekili Veli Yüksel, Gent Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz, Anvers Belediye Başkan Yardımcısı Güler Turan gibi bir çok milletvekilimiz, siyasilerimiz ve iş adamlarımız var. Üniversite bünyesinde mütevelli heyetimiz var, öğretmen, polis ve birçok alanda Türk vatandaşlarımız var. Dolayısıyla bu durum bize gurur verdi. Gidenler, gittikleri gibi kalmamışlar çok güzel yerlere mevkilere gelmişler ve diğer azınlıkların aksine bizim insanlarımız çok daha kültürlü eğitimli, toplumla enteg re olmuş, sorun çıkarmayan ve kimsenin başını ağrıtmayan konumdalar. Başka ülkelerden gelen bazı insanlar var onlar sorun çıkarıyorlarmış halende asayiş sorunları çekiyorlarmış o bakımdan da biz de onur gurur duyduk” ifadelerini kullandı.
Lobi faaliyeti yürütülmeli
Avrupalı Türklerin özbenliklerini unutmadan yaşamalarından duyduğu mutluluğu dile getiren Balkanlıoğlu, şöyle devam etti: “Bizi biz yapan değerleri unutmadan, bulundukları konumdan daha başarılı olmaları, eğitimi unutmamaları yani nesilleri iyi yetiştirmelerini, eğitmelerini, yaptıkları işleri en iyi yapmalarını, dürüst namuslu ve yasalara uygun davranmalarını ve imajlarını pekiştirmelerini istiyorum. Birde bulundukları toplumla daha iyi entegre olmalarını, birlik ve beraberliklerini bırakmamalarını, başka guruplara yönlere ayrılırken bile birbirlerini kesinlikle unutmamalarını, birbir lerine daima sahip çıkmalarını istiyorum. Federasyon ve konfedarasyonlar kurarak bütün derneklerin bir arada olduğu daha güçlü lobi oluşturmaları, hem kendi çıkarlarını sağlamaları bakımından hem Türkiye’nin çıkarlarını savunmaları bakımından iyi olur. Bu birlik beraberlikle temsil haklarını daha iyi kullanabileceklerine inanıyorum. Böylece daha çok Bakan, Milletvekili ve üst düzey yöneticiye sahip olunca daha çok söz sahibi olunabilinir. İleride karşılaşabilecekleri aleyhlerine olan mevzuatlar kaşısında durabileceklerdir. Şu anda ne kadar ayrı durumda görünseler de potansiyel bir güç var, bunu çok iyi ve akıllıca kullanmalarını tavsiye ediyorum. Böylece Türklere bakış açısı değişir bununla birlikle Türk vatandaşlarımızın ve Emirdağlı hemşehrilerimiz çıkarları gözetilecektir. Her türlü ayrımcılığı bırakarak Türkiye’nin, Afyonkarahisar’ın ve Emirdağ’ın çıkarları için bir arada bulunmalarını istiyorum.
Son olarak 2012 yıllarının hayırlı, uğurlu, sağlıklı ve muhabbet içerisinde geçir-melerini diliyorum ve Valilik makamınca üzerimize düşen her türlü istek ve ihtiyaçlarında yardımcı olacağımı bildiriyorum. Kapımız gurbetçilerimize her zaman sonuna kadar açık.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme