• Haberler
  • Genel
  • “Kapanan beldelerle insanlarımız aldatıldı” – Kocatepe Gazetesi

“Kapanan beldelerle insanlarımız aldatıldı” – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, TBMM'de gündem dışı söz alarak kapatılan belediyeler ve sorunları hakkında konuşma yaptı. Yılmaz, kapanan beldelerle insanların aldatıldığını söyledi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, kapatılan belediyeler ve bu belediyelerde yaşanan sorunlar hakkında TBMM'de gündem dışı söz alarak, 'Dağ fare doğurmuştur, bir kez daha insanlarımız aldatılmış, bir kez [&hellip]

"Kapanan beldelerle insanlarımız aldatıldı"

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar
Milletvekili Kemalettin Yılmaz, TBMM’de gündem dışı söz alarak kapatılan belediyeler ve sorunları hakkında konuşma yaptı. Yılmaz, kapanan beldelerle insanların aldatıldığını söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, kapatılan belediyeler ve bu belediyelerde yaşanan sorunlar hakkında TBMM’de gündem dışı söz alarak, “Dağ fare doğurmuştur, bir kez daha insanlarımız aldatılmış, bir kez daha insanlarımız oyalanmıştır, kandırılmıştır” dedi.
Yılmaz, “Büyükşehir Yasası’yla 30 ilde, büyükşehirde bütün beldeler kapatılırken diğer şehirlerde de nüfusu 2 binin altına düştüğünden dolayı, yaklaşık 559 belde köy hâline dönüştürülmüştür. Bu 559 beldeden 49 tanesi seçim bölgem olan Afyonkarahisar’dadır. Belediyelere gelen ödeneklerde hiçbir eksilme olmayacak, hizmetler devam edecek, beş yıl boyunca bütün problemleriniz çözülecek.” denmişti. Bu sene seçim bölgem olan Afyon’a, İl Genel Meclisine bu beldelerle ilgili olarak, beldeden köy hâline dönüştürülen yerlerle ilgili olarak gelen ödenekler ile belediyelere gelmesi gereken ödenekleri karşılaştırdığımızda gerçekten dağ fare doğurmuştur, bir kez daha insanlarımız aldatılmış, bir kez daha insanlarımız oyalanmıştır, kandırılmıştır” dedi.
CİDDİ SORUNLAR YAŞANIYOR
Verilen sözlerin tutulması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, “Verilen sözlerin mutlaka tutulması lazım. Bu insanların gerçekten hizmet almaları gerekmektedir. Ki, nüfusları 2 binin altına düştüğü için belde hâlinden köy hâline getirildiler ama buralarda özellikle yazın nüfusları 3 bin, 4 bin, hatta 5 bin olan yerlerimiz vardır. Buralardaki temizlik hizmetleri aksamaktadır, çöpler alınmamaktadır. Ki, buraların altyapı sorunları vardır, içme suyu sorunları vardır, kanalizasyon sorunları vardır, yol problemleri vardır. Bir yıl geçmiş olmasına rağmen, “Bu işler aksamayacak.” diye söz verilmiş olmasına rağmen, aksamaması için bölgelerde hizmet noktaları oluşturulacağı sözü verilmesine rağmen herhâlde siyasi saiklerle veya siyasi rant yaklaşımlarıyla veya eşe dosta, yandaşa kıyak çekmek amaçlandığından dolayı, hâlâ nereye kurulacağı, nasıl yapılacağı belli olmadığından dolayı bu insanlarımız hizmetlerden mahrum olmaktadırlar. Ulaşım problem hâline gelmiştir. Bozulan, kazılan yolların tamiratı problem hâline gelmiştir. Su arızaları giderilemez hâle gelmiştir, kanalizasyonlar çok ciddi problemler hâline gelmiştir. Buraların belediyelerinin personelleri dağıtılmıştır uzak yerlere. İstedikleri yerlere de gitme imkânları olmadığından dolayı beldelerimiz çok ciddi göç verme noktasındadır. Diğer taraftan, araçları vardı, itfaiye aracı, ambulanslar vardı veya kepçesi, kamyonu vardı, bunlar da İl Özel İdaresi deposu adı altında âdeta çürümeye terk edilmiştir ve maalesef, bu araçlar hizmet dışı kalmıştır. Yazıktır, günahtır, kamu kaynaklarının bu kadar israf edilmesine göz yummamak lazımdır” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme