• Haberler
  • Genel
  • Kapanan beldelere yardım artacak – Kocatepe Gazetesi

Kapanan beldelere yardım artacak – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz, nüfusu 2 binin altında olan Beldelerin kapatılması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akagündüz bu düzenleme ile kapanacak beldelerin daha fazla hizmet alacaklarını belirtti Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından hazırlanan yasa gereğince,2014 yılında yapılacak seçimler sonrası nüfusu 2 binin altında olan beldelerin kapatılma kararını doğru bulduğunu belirten Akagündüz bu [&hellip]

Kapanan beldelere yardım artacak

Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz, nüfusu 2 binin altında olan Beldelerin kapatılması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akagündüz bu düzenleme ile kapanacak beldelerin daha fazla hizmet alacaklarını belirtti

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından hazırlanan yasa gereğince,2014 yılında yapılacak seçimler sonrası nüfusu 2 binin altında olan beldelerin kapatılma kararını doğru bulduğunu belirten Akagündüz bu yerleşim yerlerinin daha da güçleneceklerini söyledi.
DEVLETTEN HİÇ BİR
DESTEK ALMIYORUZ
Devlet kaynaklı herhangi bir destek almadıklarını kaydeden Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz, kararın doğru bir atılım olduğunu ifade etti. Belde yöneticilerinin etraflarına külfet olduğunun da altını çizen Akagündüz, “Belde yöneticilerin arkasında devlet desteği var. Biz muhtarların ise böyle destekçisi yok. Bunun neticesinde bu kararı doğru buluyorum” dedi. Kapatılacak Beldelerin yöneticilerinin köy muhtarı olacağını söyleyen Akagündüz, İl Genel Meclisi’nin Beldeler için ayırdığı ödeneğin artacağını ve hizmet sayısının 2 katına çıkacağı görüşünü bildirdi.
BİR ELİN NESİ VAR İKİ ELİN SESİ VAR
Yaklaşık 50 Beldenin kapanması ile birlikte seçilecek muhtarların derneğe katılacak olmalarını da değerlendiren Akagündüz, “Bizler madem demokrasinin temeli olarak bilinmekteyiz, bir elin nesi var iki elin sesi var diyerek daha güçlü bir şekilde sesimizi duyurabiliriz” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme