• Haberler
  • Genel
  • Kapanan beldelere 18 milyon liralık ek bütçe ayrıldı

Kapanan beldelere 18 milyon liralık ek bütçe ayrıldı

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar’da kapanan beldeler için 2014 yılında 18 milyon liralık ek bütçe ayrıldığını belirtti İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, kapanan beldelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Sel, beldeyken köye dönüştürülen yerleşim yerlerinin ihmal edilmediğini kaydetti. Sel, “Kapanan beldelerimizin hizmetlerinde aksamaya meydan vermemek amacıyla 2014 yılında 18 milyon lira ek bütçe [&hellip]

Kapanan beldelere 18 milyon liralık ek bütçe ayrıldı

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar’da kapanan beldeler için
2014 yılında 18 milyon liralık ek bütçe ayrıldığını belirtti

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, kapanan beldelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Sel, beldeyken köye dönüştürülen yerleşim yerlerinin ihmal edilmediğini kaydetti. Sel, “Kapanan beldelerimizin hizmetlerinde aksamaya meydan vermemek amacıyla 2014 yılında 18 milyon lira ek bütçe hazırlanmış ve 28 adet hizmet bölgesi oluşturulmuştur. Bu hizmet bölgelerinde görevlendirilen personel ve araçlar vasıtasıyla tüm köylerimizin çöpleri düzenli olarak toplanmakta, hizmet noktalarına bağlı köylerimizde oluşan küçük çaplı içme suyu ve kanalizasyon arıza ve bakımları yapılmaktadır” dedi.
Kapanan beldelerdeki içme suyu sorununu da çözmek için çalışma yapıldığını aktaran Sel, “15 köyde içme suyu işleri gerçekleştirilmiştir. 8 köyümüzde sondaj çalışması tamamlanmıştır. Kanalizasyon çalışmaları neticesinde 4 köy için ihale yapılmıştır. Kusura, Menteş ve Örenkaya köylerine ait kanalizasyon işleri için İller Bankası tarafından 6 milyon 100 bin liraya ihale edildi. Bunun yarısı İl Özel İdaresi tarafından karşılanacaktır” diye konuştu.
Sel, kapanan beldelerin mağdur edilmediğini aktararak şöyle devam etti:
“Kanalizasyonu ve altyapısı tamamlanmış olan 36 köyde 117 bin 677 metrekare parke taşı döşeme işlemi gerçekleştirilmiş olup 2 milyon 900 bin lira harcama yapılmıştır. Kapanan beldelerimize yönelik yol çalışmalarımızda 13 köy yolunda toplam 51 kilometre asfalt çalışması gerçekleşmiş olup yaklaşık 4 milyon 500 bin harcama yapılmıştır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme