• Haberler
  • Genel
  • Kapanan beldelerde hizmet aksamasın – Kocatepe Gazetesi

Kapanan beldelerde hizmet aksamasın – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Büyükşehir Yasası” olarak bilinen düzenlemeyle kapanan beldelerde hizmetin aksamaması için ilgili birimlerle toplantı yaptı Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yasal düzenlemenin ardından kapatılan belediyelerde mahalli seçimden sonra hizmetin aksamaması için toplantı yaptı. Emir Murat Özdilek Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ndeki toplantıya Vali Yardımcıları Akgün Corav ve Ali Muhiddin Varol, İGM Başkanı Salih [&hellip]

Kapanan beldelerde hizmet aksamasın

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Büyükşehir Yasası” olarak bilinen düzenlemeyle kapanan beldelerde hizmetin aksamaması için ilgili birimlerle toplantı yaptı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yasal düzenlemenin ardından kapatılan belediyelerde mahalli seçimden sonra hizmetin aksamaması için toplantı yaptı. Emir Murat Özdilek Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ndeki toplantıya Vali Yardımcıları Akgün Corav ve Ali Muhiddin Varol, İGM Başkanı Salih Sel, İlçe Kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur ve diğer görevliler katıldı.
BELEDİYEDEN DAHA İYİ ÇALIŞILMALI
Vali İrfan Balkanlıoğlu, kapanan beldelerdeki vatandaşların, mağdur olmaması gerektiğini vurguladı. Balkanlıoğlu, “Sözkonusu beldelerimiz kapanan Belediyelerden alışılagelmiş standart bir hizmet alıyorlar. Şu anda bir Belediye Başkanları var. Az çok beldenin alt yapısıyla ve çöpleriyle uğraşan kişiler ve makineler var. Temizlik ve düzen konusunda köylere nazaran daha farklı sistemleri var. Belediyelerin araç gereçleri var. Benzin istasyonları var ve hatta bir sorun olunca Belediye Başkanları koşturuyor. Hastaları ile ilgileniyor, nikah kıyıyor. İşte buna benzer hizmetler var. Bu kasabalarımız köy statüsüne döndüğü zaman diğer komşu köylerde gördükleri gibi çöpler toplanmıyor, hizmetleri zamanında ve yerinde alamıyorlar diye endişeye kapılıyorlar. Bakanımız bizlere ‘halk Valilik ve kaymakamlıklardan öyle bir hizmet almalıdırlar ki iyi ki belediyeler kapanmış. Artık daha iyi hizmet alıyoruz. Eskiden çözülmeyen sorunlarımız artık çözülüyor desinler.’ diyor” ifadelerini kullandı.
OLUMSUZ FİKİRLER ORTADAN KALKMALI
Vali Balkanlıoğlu, “Bizler köy olmaya layık mıydık, belediyelerimiz kapanmasın diyorlar. İşte bu şekildeki düşünceleri ve olumsuz fikirleri ortadan kaldırmamız için çok iyi çalışmamız gerekiyor. Böylece halkımız daha iyi şartlarda hayatını sürdürebilsin” dedi. Açılış konuşmasının ardından toplantıya katılanlarca tespit edilen istek ve talepler görüşüldü. Kapanan belediyelerle oluşan köyler ile mevcut köylerde yaşayan insanların daha fazla hizmet almaları ve daha iyi şartlarda yaşamaları noktasında bilgi alış verişi ve görüş birliğine varılması ile toplantı gündemindeki konuların karara bağlanmasıyla toplantı sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme