• Haberler
  • Genel
  • Kapanan beldeler mağdur olmayacak – Kocatepe Gazetesi

Kapanan beldeler mağdur olmayacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, nüfusu 2 binin altına düştüğü için kapanan beldelerde, mağduriyet yaşanmayacağını söyledi Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kapanan belediyelerin sorunları ile ilgili düzenlenen toplantıya başkanlık etti. Toplantıya Vali Yardımcısı Adem Uslu, İlçe Kaymakamları, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur katıldı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Beldelerde nüfusu [&hellip]

Kapanan beldeler mağdur olmayacak

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, nüfusu 2 binin altına düştüğü için kapanan beldelerde, mağduriyet yaşanmayacağını söyledi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kapanan belediyelerin sorunları ile ilgili düzenlenen toplantıya başkanlık etti.
Toplantıya Vali Yardımcısı Adem Uslu, İlçe Kaymakamları, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur katıldı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Beldelerde nüfusu 2000’in altına düşen yerler kapatıldı. Halkımız, beldelerin kapatılmasını, buralardaki hizmetlerin duracağı veya azalacağı şeklinde yorumluyor. Mesela çöplerin toplanması, cenaze hizmetleri, kanalizasyon ve yol gibi hizmetlerin azalacağını veya artık yapılmayacağını düşünen kişiler var. Ama durum böyle değil. Sonuçta ortada halka hizmet söz konusu ise halkımız hakkını layıkıyla alacak ve belki belediye iken aldığı hizmetlerden daha fazlasını alacaklardır. bazı sorunlar varsa bile bunlar aşılacaktır. Özel İdare ve Kaymakamlıklar vasıtasıyla, devletimizin gücü ile daha güzel hizmetler ortaya konacaktır. Bilhassa köylerimiz de bu yeni oluşumdan ve uygulamadan faydalanacaklardır. Daha önce inorganik çöpler üretmeyen köyler şimdi plastik gibi doğada neredeyse kaybolmayan çöpler üretmektedirler. İşte Kaymakamlıklarımız ve Özel İdare tarafından belirli periyotlarla çöpler köylerde de düzenli olarak toplanacaktır. Türkiye medeniyeti yakalamış ve en iyi şekilde yaşayan bir ülkedir. Bu anlamda köyde de yaşayan, şehirde de yaşayan halkımız aynı hizmeti alacaktır”dedi.
DAHA FAZLA HİZMET
İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Toplantı amacının kapanan beldelerin tamamına önceden aldığı hizmetlerin daha iyisini vermek ve tüm köylerin de bu hizmetlerden faydalanmasını sağlamak olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu; “Şu anda merkezdeki köylerimize çöp toplama dahil bir çok hizmetler verilmektedir. Burada verilen hizmetlerimizi ilimiz geneline yaymayı hedefliyor ve vatandaşlarımıza daha fazla hizmet vermek için çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda yaptığımız toplantının hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, ilimiz ve halkımız açısından faydalı ve etkin kararlar alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme