• Haberler
  • Genel
  • Kapanan beldeler borç içinde – Kocatepe Gazetesi

Kapanan beldeler borç içinde – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bazı kapanan beldelerin borçlarının çok yüksek düzeylere ulaşmış olduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, İl Genel Meclisi üyelerine 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Genel Meclisi üyelerini ziyaret etti. İGM üyelerine bir sunum yapan Balkanlıoğlu, kapanan beldelerle ilgili bilgiler verdi. Balkanlıoğlu, 'Kapatılan beldelerle ilgili bizler hizmet noktasında Orman ve Su İşleri [&hellip]

Kapanan beldeler borç içinde

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bazı kapanan beldelerin borçlarının çok yüksek düzeylere ulaşmış olduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, İl Genel Meclisi üyelerine “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Genel Meclisi üyelerini ziyaret etti. İGM üyelerine bir sunum yapan Balkanlıoğlu, kapanan beldelerle ilgili bilgiler verdi. Balkanlıoğlu, “Kapatılan beldelerle ilgili bizler hizmet noktasında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan gerekli talimatları aldıktan sonra tespitlerimizi yaptık. Kapatılan belde Belediye Başkanlıklarının evrakları bizlere geliyor. Baktık ki, bir çoğunun anormal denilecek düzeyde borçları var. Zaten duvara dayanmışlar, gidecek halleri yok. 40 trilyona yakın bize bilinen resmi 30-35 trilyon borç geliyor bizlere. Hiç borcum yok denilen belediyenin kaldırım için müteahhide 500 bin TL borcu varmış haciz gelmiş. İşçisinin maaşını ödemiş, ama vergisini sigortasını ödememiş, onun cezası falan birikmiş belediyeler var. Bazı belediyeler var ki 800 nüfuslu, ama 2 trilyon borcu var” dedi.
“İYİ Kİ KÖY OLMUŞUZ DİYECEKLER”
Kapanan beldelerdeki taleplerin karşılanması için büyük çaba sarf edeceklerini bildiren Balkanlıoğlu, “Afyonkarahisar’daki kapanan belediyelerinin 10-15’ini vatandaşların istek ve taleplerini dinlemek üzere ziyarette bulundum. Buralarda yaşayan insanların endişeleri var. Belediyeler kapandıktan sonra ‘bizler bize sunulan hizmetleri alabilecek miyiz, daha da geriye mi gideceğiz’ diyorlar. Ama durum böyle olmayacak, mevcut sıkıntılar giderilecek, yapılacak iş ve işlemler konusunda devletimizin bize verdiği imkanları en iyi şekilde kullanacağız. Biz Afyonkarahisar Valiliği ve İl Özel İdaresi olarak halkımızın yanındayız. Her türlü araç gereç ihtiyacı dahil, yol, içme suyu ve kanalizasyon yapımı ve bakımı ile halkımızın hayatını en iyi şekilde devam etmelerini sağlayacak sosyal yapılar yapılacaktır. Bu anlamda vatandaşlarımız ‘iyi ki belediyemiz kapanmış’ diyecekler. Bunda da sizlerin özverili çalışmalarınızın katkısının büyük olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
YÜK, İL GENEL MECLİSİ’NDE
İl Genel Meclisi üyelerinin şehrin gelişimi için önemine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “İl Genel Meclisleri, köylerin belediyesi hükmündedir. Büyükşehirlerde İl Genel Meclisleri kapatıldı. Afyonkarahisar’da çok iyi hizmetlere imza atmış bir kuruma seçilmiş bulunuyorsunuz. Bizler görevimiz gereği sık sık köylere gidiyoruz. Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın dertlerini dinliyoruz. Ama köylerimizin durumu çok daha iyi ve tüm yolları asfalttır. Bir çok köylerimize de bağlantı yolları da yapılmıştır. Bazı köylerimizde de arazi, tarla ve dağ yollarlı bile yapılmış ve bu hizmetler halen devam etmektedir. Bunlarda sizlerin payı çok büyük. Tabi talepler doğrultusunda zaman içerisinde talep ve istekler oluyor, bunları da en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Köylerimizin tamamı içme sularına da kavuşmuşlar. Şebekeli içme suları var. Şehirde ne varsa, köylerimizde de hemen hemen aynısı var” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme