• Haberler
  • Genel
  • 'Kapalı Pazaryeri için genel seçim mi bekleniyor?'

'Kapalı Pazaryeri için genel seçim mi bekleniyor?'

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, 30 Mart yerel seçimlerinden önce 'deneme' amaçlı açılan Kapalı Pazaryeri'nin hâlâ hizmete girmediğini söyledi. Demirkırkan, 'Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, herhalde genel seçimleri bekliyor diye düşünüyoruz' ifadelerini kullandı Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP İl Binası'nda basın toplantısı düzenledi. Kapalı Pazaryeri ile ilgili çalışmaların ne [&hellip]

“Kapalı Pazaryeri için genel seçim mi bekleniyor?”

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, 30 Mart yerel seçimlerinden önce “deneme” amaçlı açılan Kapalı Pazaryeri’nin hâlâ hizmete girmediğini söyledi. Demirkırkan, “Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, herhalde genel seçimleri bekliyor diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP İl Binası’nda basın toplantısı düzenledi. Kapalı Pazaryeri ile ilgili çalışmaların ne durumda olduğunu merak ettiklerini söyleyen Demirkırkan, “Afyonkarahisar Belediye yaklaşık 9 ay önce yerel seçimler öncesinde açılışını yaptığı Kapalı Pazaryeri’ne ne zaman açacak merakla bekliyoruz. Yaklaşık aynı günlerde temeli atılan İş Merkezi ve rezidans inşaatı büyük bir hızla ilerlerken Pazaryeri’nde hiç bir çalışma olmaması düşündürücüdür. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban herhalde genel seçimleri bekliyor diye düşünüyoruz” dedi.
ECER’İN PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
Yerel seçimlerden önce CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer tarafından gündeme getirilen bir projenin Afyonkarahisar Belediyesi tarafından uygulanacağını öğrendiklerini belirten Demirkırkan, şöyle devam etti:
“Yerel seçimler öncesinde açıkladığımız bir projenin Sayın Burhanettin Çoban tarafından benimsenmesi ve gündeme alınması bizleri memnun etti. O dönemde Devlet Hastanesi, Göğüs Hastanesi ve hatta Ziraat Müdürlüğü’nün bulunduğu alanın arkasındaki nefis dağ manzarasıyla ilimize park olarak kazandırılması gerektiğini ifade etmiştir. Şimdi bu alanın en azından bir kısmının Şehir Müzesi ve donatılarıyla doldurulacak olması bizleri sevindirdi. Bu projeyi tüm Afyonlular olarak destekliyoruz.”
BAKAN EROĞLU’NA YANIT
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun CHP’ye yönelik sözlerini de hatırlatan CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, “Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun açıklaması yerel medyada yer buldu. Sayın bakanımız ‘CHP demek çamur demek, hava kirliliği demek, yolsuzluk demektir’ demiş. Öncelikle bu sözleri kendisine yakıştırmadığımızı belirtmek isterim. Şunu belirtmek isterim ki bu ülkeye ilk doğalgazı getiren belediye CHP’li belediyedir. Toplu konut ilk defa CHP’li belediyeler tarafından yapılmıştır, Dikmen Vadisi ve Batıkent Ankara’nın en önemli projeleridir. İlk Metro CHP ‘li belediyeler tarafından başlatılmıştır. Yoksulların kapısının önüne süt yardımı ilk kez CHP’li belediyeler tarafından yapılmıştır. Daha bir çok ilki ekleyebiliriz. Rahmetli İnönü’den bugüne kadar şahsi serveti tartışılan bir tek genel başkanımız yoktur. Ancak bugünkü iktidar için benzer şeyleri söyleyebilir miyiz?” dedi.
17-25 ARALIK’IN YILDÖNÜMÜ
Demirkırkan, 17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonları’na da atıfta bulunarak “Şükür ki sayın bakanımızın adı herhangi bir yolsuzluğu bulaşmadı ancak yakın mesai arkadaşlarının yaptıklarının yıldönümü geldi. 17-25 Aralık bu ülkenin tarihinde gördüğü en önemli yolsuzluk dosyalarının ortaya çıktığı gündür. Bu süreç içinde gerçeklerin ortaya çıkmaması için soruşturma savcıları sürekli değiştirilmedi mi? Meclis soruşturması sırasında yayın yasakları getirilmedi mi? Deniz Feneri davası, kayıp trilyon davası… Bunlar açık seçik yapılmış hırsızlıklar değil mi?” diye konuştu.
“ELBETTE HESAP SORULACAK”
Bakanlar Kurulu’nun üyelerinin karıştığı iddia edilen yolsuzluklar hakkında mutlaka hesap sorulacağını kaydeden Demirkırkan, “Bu ay Aralık ayı. Genel Başkanımızın deyimiyle 17-25 Aralık Hırsızlık Haftası’nı içine alan ay. Biz bu sahte gündemlerin niye yaratıldığını çok iyi biliyoruz. Bizim gündemimiz ayakkabı kutularındaki milyon dolarlar, para sayma makineleri, sıfırlanmaya çalışılan paralar, artan paralarla Şehrizar konaklarında alınan 4-5 villacık. Bakana hediye edilen saatler, çikolata kutularında taşınan paralar. Havuzda toplanan paralar, Vakıflar aracılığıyla peşkeş çekilen kupon araziler.. Bunları unutmadık unutturmayacağız. Aşımıza, ekmeğimize göz koyanları tanıyoruz. Bunu yapanlardan, yetimin hakkını yiyenlerden, bir lokma bir hırka diyerek gelip Karun kadar zengin olanlardan elbet hesap sorulacaktır. Ve o gün çok uzak değildir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

TORPİL
HAKSIZLIKTIR
CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, partisi tarafından gündeme getirilen torpil iddiaları hakkında da görüşlerini basın mensupları ile paylaştı. Demirkırkan, “Genel Başkan Yardımcımız Haluk Koç’ un açıkladığı torpilliler listesindeki 57 kişi bu haksız işe alınanların sadece küçük bir bölümüdür” dedi.

AFYON’DA TORPİL VAR
Afyonkarahisar’da da çeşitli torpil iddialarının konuşulduğunu belirten Demirkırkan, “AKP İl Başkan Yardımcılarının, eşlerinin son dönemde okul müdürleri olarak atanmaları hepinizin kulağında var. Bu süreçleri maalesef yaşıyoruz. Ama iktidar yandaşlarını, bir şekilde işe koymaya devam ediyor. Bunun daha örnekleri var ama dillendirmek çok da doğru değil” diye konuştu.

Bakmadan Geçme