• Haberler
  • Gündem
  • Kapalı Cezaevi'nde İstiklal Marşı Etkinliği Düzenlendi

Kapalı Cezaevi'nde İstiklal Marşı Etkinliği Düzenlendi

Afyokarahisar 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı düzenlendi

Afyokarahisar 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda sürdürülen eğitim ve iyileştirme çalışmaları kapsamında hükümlü ve tutuklulara yönelik olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi işbirliğinde İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, kurum vaizinin Kuran-ı Kerim Tilaveti ve akabinde kurumda yapılan İstiklal Marşı okuma yarışmasında 1’inci gelen hükümlünün İstiklal Marşı’nı okumasıyla devam etti.

Kapalı Cezaevi'nde İstiklal Marşı Etkinliği Düzenlendi

KAHRAMANLIK DESTANI
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğretim Üyesi Doç.Dr. Taner Tunç tarafından İstiklal Marşı ile ilgili sunum yaptı. Tunç, “Anadolu'da Milli Mücadele'nin devam ettiği sırada Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınmış İstiklal Marşı Türk milletinin işgalci kuvvetlere karşı verdiği mücadeleye rehber olan, her bir satırı büyük bir anlam ve öneme sahiptir. Özünde, vatan, bayrak ve millet sevgisi ön plana çıkmakta, bağımsızlığımızın her ne pahasına olursa olsun mutlaka elde edileceği ifade edilmektedir. Kahramanlık ve inanç duygularının en güzel şekilde işlendiği İstiklal Marşı, taşıdığı anlam sayesinde milletinin duygu ve düşüncelerine tercüman olan, gerek şiir gerekse ezgisi ile dünyada eşi ve benzeri daha bulunmayan eşsiz bir milli marş olduğunun dile getirdiği konuşmasıyla tamamlanan program tüm katılımcılar tarafından büyük bir dikkatle takip edilmiştir” dedi.

Kurum Müdürlerinden Mehmet Zeki Aksu’nun Doç. Dr. Taner Tunç’a teşekkür belgesi takdim etmesinin ardından program sona erdi.
 

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme