• Haberler
  • Genel
  • Kapadokya Bisiklet Festivali’nde Afyon’u temsil etti

Kapadokya Bisiklet Festivali’nde Afyon’u temsil etti

Afyonkarahisarlı bisiklet sevdalısı Aykut Sığındık, bu yıl 3’üncüsü tertip edilen Kapadokya Bisiklet Festivali’ne katıldı Üçüncü Kapadokya Bisiklet Festivali sona erdi. 27 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapılan festival renkli görüntülerle tamamlandı. Festivale Afyonkarahisar’dan da Aykut Sığındık katıldı. Yurtdışından ve tüm illerden geniş bir katılımla yapılan festivalde bisikletçiler Kapadokya’nın eşsiz güzellikleriyle bisiklet kullanmanın heyecanını yaşadılar. Toplam 250 [&hellip]

Kapadokya Bisiklet Festivali'nde Afyon'u temsil etti

Afyonkarahisarlı bisiklet sevdalısı Aykut Sığındık, bu yıl 3’üncüsü tertip edilen Kapadokya Bisiklet Festivali’ne katıldı

Üçüncü Kapadokya Bisiklet Festivali sona erdi. 27 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapılan festival renkli görüntülerle tamamlandı. Festivale Afyonkarahisar’dan da Aykut Sığındık katıldı. Yurtdışından ve tüm illerden geniş bir katılımla yapılan festivalde bisikletçiler Kapadokya’nın eşsiz güzellikleriyle bisiklet kullanmanın heyecanını yaşadılar. Toplam 250 bisikletseverin katıldığı festival 4 gün sürdü. Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinden başladı. İki seneden bu yana büyük coşku ve artan katılımla yapılan festival, bu yıl 8’i yurt dışından 300 kişinin katılımı ile 232 kilometrelik parkurda 27 Haziran-1 Temmuz 2012 tarihleri arasında 5 gün olarak planlandı. Toplam 4 bin 193 kilometre tırmanma yapılacak olan festivale katılanlarda sağlık problemi olmaması ve 18 yaşını doldurması şartı arandı. Festivale katılanların konaklaması için Ortahisar beldesinde bulunan Dedeağaç Restoran’ın bahçesinde çadırlar kuruldu. Festival kapsamında bisikletlerle köylere giden, kahvehanelerde çay içip sohbet eden, sokaklarda buldukları gençler ve çocuklara bisikleti sevdirecek aktiviteler yapan bisikletçiler dolu dolu bir dört gün geçirdiler. Bu yıl 3.’sü düzenlenen Kapadokya Bisiklet Festivali’ne katılan bisikletçiler, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Göreme Güllüdere Vadisi’nde çöp de topladılar. Beş kilometrelik vadi boyunca çevreye rast gele atılı yaklaşık 50 torba çöp toplayan bisikletçilerin festival etkinliği de sona erdi.
Çeşitli ülkelerden toplam 300 bisikletçinin katıldığı Kapadokya Bisiklet Festivali kapsamında Kapadokya bölgesinin değişik belde ve köylerinde oluşturulan 232 kilometrelik parkurda pedal çevirerek,bölgenin gizemli güzelliklerini daha yakından tanıma imkanı bulan bisikletçiler, vadideki çöplerin toplanması amacıyla Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Ortahisar beldesinde bir araya geldiler.Ortahisar ve Göreme’nin Güllüdere Vadisi başlangıcında “Temiz bir Kapadokya” tişörtü giyen bisikletçiler, temizlik kampanyası öncesinde müzik eşliğinde stres attılar. 27 Haziran’da Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde başlayan bisiklet festivaline katılan bisikletçiler, daha sonra beş kilometre uzunluktaki Güllüdere vadisinde 50 torba çöp topladılar.
Çok güzel bİr etkİnlİktİ
Festivale Afyonkarahisar’dan katılan Aykut Sığındık da etkinlikten çok memnun kaldığını dile getirdi. Sığındık, “Kapadokya çok güzel bir yer. Bu tür faaliyetlerin ülkemizin her yerinde yapılması gerekiyor. Çok güzel bir 4 gün geçirdik. Yeni arkadaşlıklar edindik. Bisiklet bir spor olduğu gibi yaşamı güzel kılan etkenlerden de birisi” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme