Kansere yaşam şeklinizle dur deyin!

4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Doçent Dr. Serhat Korkmaz, kanserden korunma ve kanserle baş edebilme yollarını kamuoyu ile paylaşmaya çalıştıklarını belirtti.Öncelikli hedefin kanserden korunmak, kanserle gelen erken ölümleri önlemek ve kanser hastalarının kaliteli bir yaşam sürmesi olduğunu aktaran Dr. Korkmaz, 'Elimizdeki bilgiler ışığında şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki doğru yaşam [&hellip]

4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Doçent Dr. Serhat Korkmaz, kanserden korunma ve kanserle baş edebilme yollarını kamuoyu ile paylaşmaya çalıştıklarını belirtti.
Öncelikli hedefin kanserden korunmak, kanserle gelen erken ölümleri önlemek ve kanser hastalarının kaliteli bir yaşam sürmesi olduğunu aktaran Dr. Korkmaz, “Elimizdeki bilgiler ışığında şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki doğru yaşam tarzı ile kanserlerin en az üçte biri önlenebilir durumdadır. Dengeli ve sağlıklı beslenme, hareketli bir yaşam, sigara ve alkol kullanmamak ile kanserden büyük oranda uzak durabiliriz. Alkol tüketiminde bulunmamak ağız, gırtlak, yemek borusu, barsak, karaciğer ve göğüs kanseri riskini “azaltırken” aşırı kilolu veya şişman (obez) olmak barsak, göğüs, rahim, yumurtalık, pankreas, yemek borusu, böbrek, karaciğer, ileri prostat ve safra kesesi kanseri olmak üzere 10 kanser riskini arttırır. Erken teşhis ile pek çok kanserin önüne geçebiliyor ve tedavilerini yapabiliyoruz. Lütfen erken teşhisi görmezden gelmeyin” dedi.

Bakmadan Geçme