Kanserden değil geç kalmaktan korkun

Kanser çeşitlerinden korunma esasının düzenli hayatta kötü alışkanlıklardan kurtulmak olduğunu belirten Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, kanserden değil geç kalmaktan korkulması gerektiğini söyledi Kanser konusunda toplumda farkındalık oluşturup gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak için her yıl düzenlenen 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici açıklama yaptı.ERKEN TEŞHİS TEDAVİ ETTİRİYORKanser vakalarının her yıl [&hellip]

Kanserden değil geç kalmaktan korkun

Kanser çeşitlerinden korunma esasının düzenli hayatta kötü alışkanlıklardan kurtulmak olduğunu belirten Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, kanserden değil geç kalmaktan korkulması gerektiğini söyledi

Kanser konusunda toplumda farkındalık oluşturup gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak için her yıl düzenlenen 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici açıklama yaptı.
ERKEN TEŞHİS
TEDAVİ ETTİRİYOR
Kanser vakalarının her yıl arttığını belirten Dr. Necip Yemenici, eldeki verilere göre kansere karşı gerekli önlemler alınmaması halinde yaklaşık 15 sene sonra 20 milyon civarında yeni vakanın ortaya çıkacağını belirtti. Dr. Yemenici, yakın gelecekte nüfusun faktörünün de hesaba katıldığında Türkiye’nin dörtte birinin kanser ile yüz yüze geleceğini dile getirdi. Dr. Yemenici; “Sağlıklı yaşantı, alkol ve sigaradan uzak durma, dengeli beslenme sonucunda kanser vakalarının üçte biri önlenebilir. Toplumda kanser hakkında yanlış bilgilerin dolaşmaktadır. Erken teşhis ve tedavi ile kanser vakalarının büyük bir kısmı önlenebilmektedir. Kanser hastalığı toplumda isminden dahi korkulan hastalıkların başında geliyor. Hastalık hakkında bilgilenmek için konuşmak, insanları kanser merkezlerimize yönlendirmemiz gerekmektedir. Görülecektir ki her hastalık gibi kanserin de belirtileri vardır, Erken teşhis ile çoğu kanser vakası tedavi edilebilir durumdadır.” dedi.
KANSER TEDAVİSİ ÜCRETSİZ
Kanser Erken Teşhis Merkezi’nde (KETEM) yapılacak incelemeler sonrasında hastalık bulgusu varsa hemen tedaviye başlanacağını belirten Dr. Necip Yemenici, kanser hastalığının vücutta yayılmaması ve iyileşme için erken tedbirin alınması gerektiğini vurguladı. Dr. Yemenici; “Bilinmelidir ki; devletimizin imkanları kanser hastalarımızın hizmetlerden ücretsiz yararlanmasına olanak tanıyor. Herhangi bir ücret ödemeden tedavi hizmetlerimizden yararlanabilirler. Lütfen kanser konusunda bilinçli olalım, ailemizi ve çevremizi de bilinçlendirelim. Öncelikle düzenli ve kötü alışkanlıklardan uzak bir hayatı tercih edelim. Sonrasında ise kanserden konuşmaktan korkmadan gerekli tedbirimizi alalım.” ifadelerini kullandı.(Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme