• Haberler
  • Genel
  • Kanser tedavisini masaya yatırdılar – Kocatepe Gazetesi

Kanser tedavisini masaya yatırdılar – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Kanser Çalışma Grubu tarafından düzenlenen 'Kanser Tedavisinde Paydaşlar Arası Koordinasyonda Yaşanan Problemler' konulu sempozyum, Ankara Hilton Otel'de gerçekleştirildi. Sempozyuma Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak başkanlık etti Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Mustafa Solak'ın da oturum başkanı olarak katıldığı sempozyuma TÜBA Kanser Çalışma Grubu [&hellip]

Kanser tedavisini masaya yatırdılar

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Kanser Çalışma Grubu tarafından düzenlenen “Kanser Tedavisinde Paydaşlar Arası Koordinasyonda Yaşanan Problemler” konulu sempozyum, Ankara Hilton Otel’de gerçekleştirildi. Sempozyuma Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak başkanlık etti

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Mustafa Solak’ın da oturum başkanı olarak katıldığı sempozyuma; TÜBA Kanser Çalışma Grubu Üyeleri, konu ile ilgili YÖK üyeleri, TÜBA üyeleri, üniversitelerden davetli öğretim üyeleri, SGK, Kanser Savaş Daire Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri ve İlaç Eczacılık Kurumu yetkililerinden oluşan 200’e yakın katılımcı yer aldı.
TÜBA tarafından yapılan açıklamada yapılan sempozyumun temel amacı şu şekilde ifade edildi: “Kanser gibi insanlığın çok önemli bir problemi hakkında; tedavide paydaşlar arasında yaşanan ve bahsi geçen problemler ile ilgili durum tespiti yapmak, hizmet sunumunun standardizasyonu ve kalitesini daha da artırmak, geleceğe yönelik stratejileri belirlemek ve ülkemizde bu alanda yapılan tedavilerin standardizasyonu yönünde önemli bir adım atmaktır.”
Sempozyumda; kanser tedavisinin paydaşlar arası koordinasyonu konusunda hekimlerin ve hastaların yaşadığı, ilaç ruhsatlandırılmasında yaşanan ve Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sağlık Bakanlığı’nın yaşadığı problemler değerlendirilerek, çözüm önerileri sunuldu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme