Kanser tedavisinde erken teşhis çok önemli

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici içinde bulunduğumuz Ekim ayının 'Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı' olması nedeniyle bir açıklama yaptı İl Sağlık Müdürü Dr. Yemenici, kanser hastalığının değişik türleri ile günümüzde en çok görülen hastalıkların başında geldiğini belirtti. Bununla birlikte gerekli bazı basit önlemleri alarak ve kurallara uyarak kanserin daha başlamadan önlenebileceğinin altını çizen Dr. Yemenici, [&hellip]

Kanser tedavisinde erken teşhis çok önemli

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici içinde bulunduğumuz Ekim ayının “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” olması nedeniyle bir açıklama yaptı

İl Sağlık Müdürü Dr. Yemenici, kanser hastalığının değişik türleri ile günümüzde en çok görülen hastalıkların başında geldiğini belirtti.
Bununla birlikte gerekli bazı basit önlemleri alarak ve kurallara uyarak kanserin daha başlamadan önlenebileceğinin altını çizen Dr. Yemenici, ayrıca düzenli kontrolleri yaptırmak suretiyle de erken teşhis ve tedaviye de başlanabileceğini söyledi.
KETEM’E BAŞVURUN
Sağlık Müdürü Dr. Yemenici, “Pek çok canlı örneği var. Bir vesile ile Devlet Hastanemiz bünyesinde bulunan KETEM’e (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) başvuran vatandaşlarımızın kanser hastalığının henüz başlangıcında olduğu fark edilerek hemen tedavisine başlandı. Eğer bu tanı zamanında alınmamış ve geciktirilmiş olsa idi hem tedavi daha zorlaşacak hem de hastanın morali azalacaktı muhtemelen.” diyerek vatandaşlarımızın bahane bulmadan KETEM’e başvurmalarını rica etti.
SİGARA VE ALKOLOEN
UZAK DURUN
KETEM’in hem tanı koymada hem de kanseri önlemede gerekli fiziksel aktivite ve beslenme kurallarını bilgilendirme noktasında yardımcı olacağını söyleyen Dr. Yemenici şunlara dikkat çekti: “Özellikle kadınlarımızın dönem dönem KETEM’e uğrayıp ücretsiz kontrol yaptırmaları, orada görevli arkadaşlarımızdan bu konuda bilgiler alması çok yerinde olur. Hepimiz kanser adını duyunca ister istemez bir korku yaşıyoruz. Fakat bu korku KETEM’e gidip muayene olmaya mani olmasın lütfen. Çünkü yapılacak bir erken teşhis ya hayat kurtaracak ya da çok ağır olan 3. evre tedavi sürecini gördürmeyecektir. Ayrıca vatandaşlarımız lütfen sağlıklarına dikkat etsinler. Her gün biraz hareket, düzenli uyku, mevsiminde sebze ve meyveyle sağlıklı beslenme ve de sigara ve alkolden uzak bir hayat bizleri kansere yakalanma riskinden uzak tutar.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme