Kanser tedavisi için hastane yapılacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 200 Yataklı Onkoloji Hastanesi'nin 2016'a hizmete açılacağını kaydetti Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Gün FM'de katıldığı programda, üniversitenin hedefleri ile ilgili bilgi verdi. Solak, 'Eğer bütçe onaylanırsa yaklaşık 200 yataklı bir kanser hastanesi ilimize yapılacak. Acil Yardım ve Fizik tedavi Hastanesi'nden sonra niteliği, tedavisi [&hellip]

Kanser tedavisi için hastane yapılacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 200 Yataklı Onkoloji Hastanesi’nin 2016’a hizmete açılacağını kaydetti

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Gün FM’de katıldığı programda, üniversitenin hedefleri ile ilgili bilgi verdi. Solak, “Eğer bütçe onaylanırsa yaklaşık 200 yataklı bir kanser hastanesi ilimize yapılacak. Acil Yardım ve Fizik tedavi Hastanesi’nden sonra niteliği, tedavisi ve etkinliği en ağır hastanelerden birini daha bu bölgeye, ilimize kazandırmış olacağız. Seneye ihale edip, 2 yıllık bir projelendirme ile kamuoyuna üçüncü hastane olarak mal edeceğiz. Birinci olarak 400 yataklı eğitim hastanemiz vardı. Birde geçen Aralık ayında açtığımız Acil yardım ve Fizik Tedavi Hastanemiz bulunuyordu. Şimdi de Onkoloji Hastanesi açılacak. 2016 yılında ilimizde Onkoloji Hastanesi hizmet vermeye başlayacak. Projeyi Kalkınma Bakanlığı 2 yılda bitirmek üzere onayladı” dedi.
HUKUK FAKÜLTESİ’NE ÖĞRENCİ ALINACAK
Hukuk Fakültesi’nin de Haziran ayından itibaren öğrenci almaya başlayacağını belirten Solak, “Henüz öğrenci almadık. 3 öğretim üyesinin de ilanını hazırladık. Fakültelere öğrenci almanın YÖK tarafından belirlenen şartları var. Hemen fakülte kurulunca öğrenci alamıyoruz, gözlemliyorlar. Bu 3–4 senedir uygulanıyor. Binasını ve laboratuarlarını hazırlıyoruz. Sonra öğretim üyelerini atıyoruz. Öğrenci geldiğinde sorun yaşasın istemiyoruz. Hukuk Fakültemizde de binamız ve yönetimimiz hazır. Öğretim üyesi olarak her branştan bir öğretim üyesi istendiği için bunu tamamlıyoruz. Hukuk Fakültemize de Haziran ayında öğrenci almak için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz” diye konuştu.
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesini de açacakları müjdesini veren Solak, “Bir öğrenci üniversite tercihi yaparken istediği bölümün olması, ulaşımın kolay olması, barınma problemi olmaması ve güvenliğin olmasını ister. Üniversitemiz ve şehrimiz bunların hepsini kapsıyor. Afyon her açıdan öğrenci için dört dörtlük bir şehir. Demiryollarıyla ilgili de bölümlerimiz açılıyor. Önümüzdeki yıl öğrenci alacağız” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme