• Haberler
  • Sağlık
  • Kanser, önlenebilir bir hastalıktır – Kocatepe Gazetesi

Kanser, önlenebilir bir hastalıktır – Kocatepe Gazetesi

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Kanser Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada kanserin önlenebilir ve tedavi edibelibir  bir  hastalık olduğunu belirtti. Yemenici, “Sağlık Bakanlığı Kanser Dairesi, kanser konusunda bilgi kirliliğine yol açmadan, gündemde yer edinen kanserojen olma ihtimali her konuyu, en kısa sürede kendi değerlendirmelerine alarak kamuoyunu bilgilendirmektedir. Düzenli bir hayat, iyi bir uyku, doğal beslenme tarzı, [&hellip]

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Kanser Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada kanserin önlenebilir ve tedavi edibelibir  bir  hastalık olduğunu belirtti. Yemenici, “Sağlık Bakanlığı Kanser Dairesi, kanser konusunda bilgi kirliliğine yol açmadan, gündemde yer edinen kanserojen olma ihtimali her konuyu, en kısa sürede kendi değerlendirmelerine alarak kamuoyunu bilgilendirmektedir. Düzenli bir hayat, iyi bir uyku, doğal beslenme tarzı, kişiye ve yaşa uygun fiziksel hareketler, alkol ve sigaradan uzak bir yaşam sürdürmek kanser riskini büyük oranda hayatımızdan çıkaracaktır” dedi.
BU GIDALARDAN UZAK DURUN
Yemenici, şöyle devam etti:
“Özellikle beslenme noktasında yüksek miktarda hayvansal protein almamak; nitrat, nitrit gibi katkı maddeleri içeren ürünlerden ( sucuk, sosis, salam vb.) uzak durmak; doymuş yağların tüketimini azaltarak doymamış yağ tüketimini arttırmak; vitaminleri günlük önerilen miktarlardan az almamak; kızartma, kavurma, közleme, tütsüleme gibi hatalı pişirme yöntemlerinin yerine haşlama, fırında pişirme gibi sağlıklı yöntemler tercih etmek bizleri kanserden koruyacak başlıca püf noktalarıdır.
Vatandaşlarımız KETEM (Kanser Erken Teşhis Tedavi ve Eğitim Merkezi)’e gelerek kontrollerini yaptırırlarsa erken teşhis ve tedaviden de en yüksek şekilde istifade etmiş olurlar.”

Bakmadan Geçme